Którego brokera wybrać - help

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
TeO
Bywalec
Bywalec

Którego brokera wybrać - help

Post autor: TeO »

Witam, czas wybrać pierwszego brokera na "real", interesującą mnie platformą jest mt4. Przeczytałem już setki stron o różnych brokerach i szczerze mówiąc nie jestem w stanie wybrać lidera, myślałem, że jest nim IronFX ze względu na pokaźny bonus, ale po ostatnich informacjach spadł w moim rankingu. Więc może Admiral? Prosiłbym o wypowiedź ludzi mających aktualne dane na temat brokerów, z góry wielkie dzięki! Dodam też, że kwota, jaką zamierzam wpłacić to tysiąc złotych (student :p).
Pozdrawiam! :564:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Którego brokera wybrać - help

Post autor: raposo »

Witaj,

Ok, ale z Market Makera skaczesz do STP więc rozumiem, że w ogóle za bardzo się nie orientujesz co i jak... :) Podałeś dwie wytyczne - MT4 i min. depozyt 1000 PLN. Czy coś jeszcze? Na czym planujesz handlować, w jaki sposób grać, czy masz jakieś inne specyficzne preferencje? Wtedy łatwiej dokonać wyboru. Jednej idealnej oferty nie znajdziesz ale taką, która sprosta Twoim jasno określonym potrzebom już prędzej... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jackub

Post autor: jackub »

TeO pisze:Witam, czas wybrać pierwszego brokera na "real", interesującą mnie platformą jest mt4. Przeczytałem już setki stron o różnych brokerach i szczerze mówiąc nie jestem w stanie wybrać lidera, myślałem, że jest nim IronFX ze względu na pokaźny bonus, ale po ostatnich informacjach spadł w moim rankingu. Więc może Admiral? Prosiłbym o wypowiedź ludzi mających aktualne dane na temat brokerów, z góry wielkie dzięki! Dodam też, że kwota, jaką zamierzam wpłacić to tysiąc złotych (student :p).
W wyborze broka bonus jest ostatnim elementem jakim bym się kierował...

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: zbisow »

mt4 tez nie powinna głównym kryterium wyboru brokera, zresztą są dużo lepsze i ciekawsze platformy

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zbisow pisze:mt4 tez nie powinna głównym kryterium wyboru brokera, zresztą są dużo lepsze i ciekawsze platformy
Lepsze i ciekawsze na pewno... Ale na początek to nie jest zły wybór. MT4 ma tę zaletę, że zna ją prawie każdy. Jest masa instrukcji, tutoriali, wskaźników, narzędzi... Jak czegoś nie wiesz to zawsze ktoś pomoże. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że jest dość intuicyjna. Stąd też na start OK, a potem możemy próbować czegoś innego...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jackub

Post autor: jackub »

raposo pisze:
zbisow pisze:mt4 tez nie powinna głównym kryterium wyboru brokera, zresztą są dużo lepsze i ciekawsze platformy
Lepsze i ciekawsze na pewno... Ale na początek to nie jest zły wybór. MT4 ma tę zaletę, że zna ją prawie każdy. Jest masa instrukcji, tutoriali, wskaźników, narzędzi... Jak czegoś nie wiesz to zawsze ktoś pomoże. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że jest dość intuicyjna. Stąd też na start OK, a potem możemy próbować czegoś innego...
nieprawdopodobna ilość dostępnych wskaźników na MT4 dla wielu pretendujących do bycia traderem jest pułapką , z której wydostać się nie jest im łatwo... :D

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: uciekinier »

TeO pisze:Witam, czas wybrać pierwszego brokera na "real", interesującą mnie platformą jest mt4. Przeczytałem już setki stron o różnych brokerach i szczerze mówiąc nie jestem w stanie wybrać lidera, myślałem, że jest nim IronFX ze względu na pokaźny bonus, ale po ostatnich informacjach spadł w moim rankingu. Więc może Admiral? Prosiłbym o wypowiedź ludzi mających aktualne dane na temat brokerów, z góry wielkie dzięki! Dodam też, że kwota, jaką zamierzam wpłacić to tysiąc złotych (student :p).
Tak jak ktoś wyżej wspominał wybór brokera na postawie oferowanego bonusu jest jednym z gorszych pomysłów.
Zważywszy iż jest to twój początek z FX ,proponował bym ci wybrać brokera z micro lotami.
Czemu ?
Dysponujesz ,delikatnie mówiąc nie największym kapitałem, co jako początkujący inwestor może być sporym plusem. Koledzy z większym stażem na FX pewnie się domyślają czemu to jest plus a ja nie chcę pisać wprost aby nie być posądzonym o złe życzenia lub :mrgreen: czary.
Ale ten tysiak pozwoli ci poczuć emocje FX. Wracając do broka z micro lotami to na szybko przychodzą mi do głowy XM, i Hot Forex. Poczytaj na ich temat i przede wszystkim o zarządzaniu ryzykiem .
Powodzenia :564:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

TeO
Bywalec
Bywalec

Post autor: TeO »

Wielkie dzięki za zainteresowanie!
Prawdą jest, że moje doświadczenie jest raczej znikome, spekulować mam zamiar na walutach raczej tych głównych ze względu na spread, ale również chciałbym mieć dostęp do np. złota może nawet miedzi.
Faktycznie jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest granie na 1/100 lota i tak też grałem na wirtualu, sądzę, że chodzi o fakt, że pierwszy depozyt znika bezpowrotnie, ale mam nadzieję zmienić tę regułę :p
Co do technik gry chyba nie za bardzo znam ich nazwy, na pewno zamierzam opierać się na danych makroekonomicznych, czyli raczej wyczekiwać informacji + bardziej aktywna gra na małych stawkach w oparciu o prostą analizę techniczną.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W takim razie spróbuj HFT Brokers. Min. depozyt 1000 PLN, na koncie w Pakiecie Start średni spread na EUR/USD 1,5 pips. Z naszym rabatem obecnie 1,05, czyli najniższy na rynku dla tak małego depozytu.

To polski dom maklerski więc nie ma problemu z podatkami, obsługą, wpłatami/wypłatami, jest dostęp do edukacji. Jest MT4 i mikroloty.

Moja rada - miedź na razie sobie odpuść, bo towary szybko potrafią zrobić krzywdę ;). Zresztą ciężko będzie znaleźć miedź z mikrolotami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
fiesta_capone
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: fiesta_capone »

Raposo: Naprawdę uważasz, że wybór polskiego broka to dobry pomysł ?. Kolega ma 1k zł na start... no chyba,że do 16.07.2015 :mrgreen:.

ODPOWIEDZ