Do otwarcia 0.01 lota na EUR/USD przy lewarze 1:100 potrzeba 10 EUR, czyli ok. 42 zł. Przy 1000 PLN depozytu może otworzyć max. 0,23 lota, a myślę, że na pewno nie powinien tego robić...

Problem jest zazwyczaj w drugą stronę, czyli że chce się mieć jak największą dźwignię. Sam wyznaję taką zasadę, bo im większy lewar, tym lepiej i tym mniej środków możemy trzymać u brokera. Ale tylko w sytuacji, gdy umiemy się nim posługiwać. Ale skoro 1:50 Cię zadowala, a tym bardziej wiesz 'co i jak' to nie ma tematuTeO pisze:Wybaczamo rynkach trochę wiem, o zarządzaniu ryzykiem jeszcze więcej i szczerze mówiąc jeśli mogę to gdzieś ustawić to chciał bym posługiwać się dźwignią max 1:50.
Przyznam też że wolał bym czuć komfort że w przypadku jakiegoś zdarzenia losowego ewentualny debet nie będzie ode mnie egzekwowany.
No tak to jest. Coś kosztem czegoś. W MM z modelem NDD (zlecenia wchodzące bez akceptacji dealera) nie odczujesz za bardzo różnicy jeśli nie grasz w jakiś specyficzny sposób.TeO pisze:Zrobiłem rozeznanie z rozróżnianiem MM, STP, ECN. I wydaje się że ECN jak i STP jest najlepszy bo nie jest tak że broker zarabia na moich stratach ale prawdopodobnie z moim kapitałem mogę wybierać tylko w MM?
Prawie każdy broker oferuje taką aplikację na Androida i iOS więc do wyboru do kolorurafal199012 pisze:Podepnę się pod temat, też właśnie planuje założyć moje pierwsze konto na realu, i chcę zacząć od podobnej kwoty, tylko że zależy mi na aplikacji mobilnej, przez którą mógłbym składać zlecenia...
Jaki depozyt? Jaki średniomiesięczny obrót w lotach? Jakieś dodatkowe wymagania lub preferencje?hyip pisze:Witam
Jakiego polecacie brokera ecn/stp do handlu typu scalping, z niską prowizja?