BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
gientek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: gientek »

witam, jestem nowy w tym wątku i jeszcze go całego nie przerobiłem ale czytam go z zainteresowaniem i dziękuję za przekazywaną tu wiedzę..
czerwinek pisze:Ja standardowo od dwóch tygodni wchodzę i wychodzę z pozycji i tak na zmianę geja i gbp/cad
Mam pytanie odnośnie GBPJPY...
W jakim momencie i na podstawie czego zacząłeś szukać shortów na tej parze?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pytam głównie dlatego bo o ile (grając inną metodą) do GBPCAD'a byłem nastawiony również spadkowo o tyle na geju ostatnio szukałem bardziej longów.

PS. życzę utrzymanie aktualnej formy :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Weź sobie wykres przestaw na D1 lub H4 i zobacz co widzisz, ja widziałem coraz niższe dołki, czyli zmianę trendu na spadki. Natomiast jakiś długi czas temu widać to na D1 zrobili na geju potrójne dno i dali sygnał na longi. Aktualnie są w takim miejscu, że zarówno mogą iść dalej w dół ale mogą również odbić więc może i będzie konsola.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Tak z ciekawości...
Jak rozumiem, wg BO/FBO jest teraz bardzo ładny setup na sell na usd jpy.
TP na poziomie 120.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

I co chihuahua? Brałeś to? Jak dla mnie super. Ja niestety przegapiłem.
Czerwinek popatrz na USDJPY MN1, W1 i D1, czy mi się wydaję czy szykuje się większe S? Tak w ogóle to wszystko co z dolarem wygląda na większą zmianę kierunku. Zapakowałem się dziś w L na edku i audusd. Częśc zamknę na weekend a częsc zostawię na dalsze TP.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

chihuahua
Gaduła
Gaduła

bfx pisze:I co chihuahua? Brałeś to? Jak dla mnie super. Ja niestety przegapiłem.
Czerwinek popatrz na USDJPY MN1, W1 i D1, czy mi się wydaję czy szykuje się większe S? Tak w ogóle to wszystko co z dolarem wygląda na większą zmianę kierunku. Zapakowałem się dziś w L na edku i audusd. Częśc zamknę na weekend a częsc zostawię na dalsze TP.
Nie brałem tego, bo miałem nieco wyżej sell limit i mi nie wszedł. Ja się oduczyłem prawie brać zlecenia z palca, mam nieco inny system wejść i niestety takie wodospady mi przepływają koło nosa. Pracuję jak to poprawić.
Zgadzam się w 100% z tym odwróceniem trendu na wszystkim z dolarem. Śmierdzi tym na kilometr. Już ładnych kilka tygodni nie było takich ruchów przeciw dolarowi.

Te eLki w Twoim wydaniu teraz to piękna sprawa.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Nie mam za bardzo czasu, w piątek wchodziłem S na usd/jpy ale wyszedłem na koniec sesji. Jest szansa na większe S ale trzeba obserwowawć. Szkoda tego AUD/NZD :(
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

chihuahua
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Nie mam za bardzo czasu, w piątek wchodziłem S na usd/jpy ale wyszedłem na koniec sesji. Jest szansa na większe S ale trzeba obserwowawć. Szkoda tego AUD/NZD :(
Tak mi się wydaje, że na usd jpy mamy znowu FBO, czyli powinno być jakieś 50-70p up. Chyba, że Dragi za godzinę powie coś, co się jakoś odbije rykoszetem.

chihuahua
Gaduła
Gaduła

chihuahua pisze:
czerwinek pisze:Nie mam za bardzo czasu, w piątek wchodziłem S na usd/jpy ale wyszedłem na koniec sesji. Jest szansa na większe S ale trzeba obserwowawć. Szkoda tego AUD/NZD :(
Tak mi się wydaje, że na usd jpy mamy znowu FBO, czyli powinno być jakieś 50-70p up. Chyba, że Dragi za godzinę powie coś, co się jakoś odbije rykoszetem.
I dupa. Nawet o 20p nie poszło dalej w górę. Nie wiem czy to kwestia źle rozpoznanego setupu czy po prostu czasem tak bywa. Pewnie to pierwsze. Zobaczyłem, że na 4h się wyciągnęli, na 1h z 14 też świeca spadkowa zakryła się wzrostową, ale może nie było oznak siły dających podstawy do góry.

Będę co jakiś czas pisał moje obserwacje. Większość z tego nie gram osobiście, bo sam mam inne założenia (dziś grałbym tylko na sell te 50-70p wyżej), ale potrzebuję czegoś z wyższych interwałów do określania kierunku średnioterminowego i ta teoria ma sens.

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Bardzo ciekawa sytuacja na kangurze.

Sell limit na 0,79 odpalony. O ile wejdzie, bezpieczny TP 100p niżej.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

chihuahua pisze:Bardzo ciekawa sytuacja na kangurze.

Sell limit na 0,79 odpalony. O ile wejdzie, bezpieczny TP 100p niżej.
Odgapilem :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ