MERLIN pisze:a jak nie przetestują -(dragon patern) na edku może zaboleć jak odpali -dodam że nie daje 100 procent pewności że tak się staniesanto pisze:mysle ze jeszcze dołek przetestujaprzedsrodą
To się tylko o stan konta rozbija.
Shorty i tylko shorty, trzymać do końca roku, bo parytet prędzej czy później zaliczymy.
Natomiast, rzeczy w tym, czy środa da impuls do korekty. Jeśli da, to jak znacznej i czy portfele to wytrzymają. Dotychczasowym wzorem to jakieś ok 4-5 eurocenty. Czyli w najgorszym wypadku coś pomiędzy 1,10-1,11.
Jak ktoś trzyma shorty poniżej tej granicy, to może faktycznie go przeczyścić, a ci powyżej przy pierwszym oznaku korekty, powinni od razu ski zamknąć, a potem grzecznie czekać na kolejne.
Osobiście, nie obraziłbym się na taki scenariusz (czyt. powtórka z lutego, kiedy po spadkowym styczniu miała miejsce lutowa korekta i stagnacja). Nie jestem takim idiotą jak na początku, by takie sygnały przesypiać. Natomiast moja obawa jest taka, a znów jestem bez pozycji od dzisiaj, że Yellen dowali do pieca i obecnie branie po 1,05-06 jest biznesem