DayTrading: Poniedziałek 16.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
45%
Bez zmian
3
10%
Spadek
14
45%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.03.2015

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

MERLIN pisze:
santo pisze:mysle ze jeszcze dołek przetestujaprzedsrodą
a jak nie przetestują -(dragon patern) na edku może zaboleć jak odpali -dodam że nie daje 100 procent pewności że tak się stanie :p

To się tylko o stan konta rozbija.
Shorty i tylko shorty, trzymać do końca roku, bo parytet prędzej czy później zaliczymy.

Natomiast, rzeczy w tym, czy środa da impuls do korekty. Jeśli da, to jak znacznej i czy portfele to wytrzymają. Dotychczasowym wzorem to jakieś ok 4-5 eurocenty. Czyli w najgorszym wypadku coś pomiędzy 1,10-1,11.

Jak ktoś trzyma shorty poniżej tej granicy, to może faktycznie go przeczyścić, a ci powyżej przy pierwszym oznaku korekty, powinni od razu ski zamknąć, a potem grzecznie czekać na kolejne.

Osobiście, nie obraziłbym się na taki scenariusz (czyt. powtórka z lutego, kiedy po spadkowym styczniu miała miejsce lutowa korekta i stagnacja). Nie jestem takim idiotą jak na początku, by takie sygnały przesypiać. Natomiast moja obawa jest taka, a znów jestem bez pozycji od dzisiaj, że Yellen dowali do pieca i obecnie branie po 1,05-06 jest biznesem :D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mat2314 pisze:moja obawa jest taka, a znów jestem bez pozycji od dzisiaj, że Yellen dowali do pieca i obecnie branie po 1,05-06 jest biznesem :D
branie S ma się rozumieć? :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:
Mat2314 pisze:moja obawa jest taka, a znów jestem bez pozycji od dzisiaj, że Yellen dowali do pieca i obecnie branie po 1,05-06 jest biznesem :D
branie S ma się rozumieć? :)
Yep, zgadza się. To powinno z kontekstu posta wynikać.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

_Kerad_ pisze:
MERLIN pisze:
a jak nie przetestują -(dragon patern) na edku może zaboleć jak odpali -dodam że nie daje 100 procent pewności że tak się stanie :p

dają 70% na to że bedą podwyżki w czerwcu tylko 30%że patern zostanie w przemówieniu
moim zdaniem edek powinien spadac (a co do podwyżki stóp procentowych to muszą zacząć podnosić gdyż nadrukowali papieru stopy niskie i brak narzędzi w "ręku"... )
wygląda znajomo -przykład
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

as28 pisze:
i co z tego,
teraz gramy trzy wiedzmy, Jelen na pewno nie zawiedzie chłopaków z Wall Street

teraz grane bylo zla widosmosc zle dane to dobra widomosc :)

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Mat2314 pisze:
MERLIN pisze:

To się tylko o stan konta rozbija.
Shorty i tylko shorty, trzymać do końca roku, bo parytet prędzej czy później zaliczymy.

Natomiast, rzeczy w tym, czy środa da impuls do korekty. Jeśli da, to jak znacznej i czy portfele to wytrzymają. Dotychczasowym wzorem to jakieś ok 4-5 eurocenty. Czyli w najgorszym wypadku coś pomiędzy 1,10-1,11.

Jak ktoś trzyma shorty poniżej tej granicy, to może faktycznie go przeczyścić, a ci powyżej przy pierwszym oznaku korekty, powinni od razu ski zamknąć, a potem grzecznie czekać na kolejne.

Osobiście, nie obraziłbym się na taki scenariusz (czyt. powtórka z lutego, kiedy po spadkowym styczniu miała miejsce lutowa korekta i stagnacja). Nie jestem takim idiotą jak na początku, by takie sygnały przesypiać. Natomiast moja obawa jest taka, a znów jestem bez pozycji od dzisiaj, że Yellen dowali do pieca i obecnie branie po 1,05-06 jest biznesem :D

A jak to odpali?? https://www.mql5.com/en/charts/3163752/ ... g-point-of
Nauka nauka nauka....... :564:

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@Mat2314
co znaczy .... że Yellen dowali do pieca....

całość rozbija się o to czy w wypowiedzi będzie patern
tzn jak będzie to w czerwcu mamy brak zmiany stóp... a jak usunie z przemówienia patern tzn że będzie podwyżka...

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

_Kerad_ pisze:@Mat2314

tzn jak będzie to w czerwcu mamy brak zmiany stóp... a jak usunie z przemówienia patern tzn że będzie podwyżka...
Tzn. tyle, że retoryka będzie na tyle jasna co do stóp i jastrzębia (np. wprost stwierdzenie, że podwyżka w czerwcu - ale to mało prawdopodobne), że o żadnym spowolnieniu trendu nie będzie mowy w nadchodzącym czasie.

Ja mam dwa scenariusze:

- tekst bez zmian - drobna korekta (górne szczyty to okolice 1,10, a względnie 1,111 w dozie euforii nad edkiem; dolne to pewnie obecne rejony) połączona ze stagnacją i trendem boczny (być może aż do września), aż do Fedu kiedy podwyższą stopy (wtedy zjazd na parytet)

- zasygnalizowanie niewprost, że stopy juz czerwcu, czyli w tym tygodniu może już byc atak na parytet, generalnie kontynuacja trendu, ciężko oszacować cel końcowy, bo jak wszyscy widzimy, cały czas rewidowane są prognozy edka

Wydaje mi się, że mimo wszystko raczej to drugie i było, aż tak nisko sl nie przestawiać, tylko zostawić na jakieś 1,07-1,08, ale cóż stało się i znów trzeba myśleć, gdzie zacząć budować drabinkę.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

tak mi się narysowało :shock:
samo wyszło, wcale się nie starałem specjalnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

Mat2314 pisze:
_Kerad_ pisze:@Mat2314

Tzn. tyle, że retoryka będzie na tyle jasna co do stóp i jastrzębia (np. wprost stwierdzenie, że podwyżka w czerwcu - ale to mało prawdopodobne), że o żadnym spowolnieniu trendu nie będzie mowy w nadchodzącym czasie.

Ja mam dwa scenariusze:

- tekst bez zmian - drobna korekta (górne szczyty to okolice 1,10, a względnie 1,111 w dozie euforii nad edkiem; dolne to pewnie obecne rejony) połączona ze stagnacją i trendem boczny (być może aż do września), aż do Fedu kiedy podwyższą stopy (wtedy zjazd na parytet)

- zasygnalizowanie niewprost, że stopy juz czerwcu, czyli w tym tygodniu może już byc atak na parytet, generalnie kontynuacja trendu, ciężko oszacować cel końcowy, bo jak wszyscy widzimy, cały czas rewidowane są prognozy edka

Wydaje mi się, że mimo wszystko raczej to drugie i było, aż tak nisko sl nie przestawiać, tylko zostawić na jakieś 1,07-1,08, ale cóż stało się i znów trzeba myśleć, gdzie zacząć budować drabinkę.
+

co za bzdury, piszesz ze dowali do pieca a teraz odwracasz kota ogonem...
wiesz co piszesz??

Zablokowany