DayTrading: Poniedziałek 16.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
45%
Bez zmian
3
10%
Spadek
14
45%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.03.2015

Post autor: Nowy123 »

molmomas pisze:
Nowy123 pisze:
molmomas pisze:dzisiaj będzie wielka zmyłka i kupa ludzi zostanie solidnie wyruchanych,...

brakuje tylko plotki o tym że draghi dźwignie stopy...

dziwnie ale chyba mikrofon nic nie dziwgnie zadnyc hstop chyba jestes nie powazny :lol: :lol:

mówię o plotce, która miała by edka w górę podnieść coby bankstera w eski weszła

mario wprowadzi QE
nie ma mowy jesli durk dopiero co uszyl zadna plotka tego typu nie wyjdzie a nawet to nie po to drukuje by podnosic stopy i sciagac ta kase z rynku jak co do ie odrukowac zaczal by walczyc z deflacja :)

-- Dodano: pn 16-03-2015, 20:18 --
Płoć pisze:coś czuję w kościach, że jak Mario ogłosi QE to Jelonek będzie obniżał stopy

z czego po co ludzie nie piszta takich bzdur jak w/w tez o podnosznie stop w UE jak zaczeli i druk :)

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Post autor: molmomas »

chodzi mi o zagrywkę,
ogłosi zaraz qe ale myślałem że przed tym coś walną żeby banki weszły w eski na long pozycjach, zobaczymy
co marian powie...
Money flow.
"pips to the people"

Płoć
Gaduła
Gaduła

Post autor: Płoć »

pr7emo pisze:
EU'S MOSCOVICI SAYS IF GREECE LEAVES EURO ZONE, QUESTION WOULD BE WHO'S NEXT?
nie zgadzam się z tym stwierdzenem
być może aktualnie dołączyły by Włochy i Hiszpania, ale po to jest QE żeby nie rządziły tam skrajne partie i aby ludzie zmienili zdanie na pozytywne
na tą chwilę jest ryzyko że po Grecji opuszczą inne kraje
na Ukrainie zaczęła się ścieżka reform do stowarzyszenia z Unią, kraje które to przechodzą zawsze borykają się z kryzysem i słabościami, w Polsce była hiperinflacja i wzrost bezrobocia, ale nie mieliśmy wtedy pomocy z zewnątrz, a MFW spełnia ich wszystkie zachcianki, są w o wiele lepszym położeniu niż Polska wtedy
prorosyjscy żołnierze i dowódcy zdają sobie z tego sprawę i mają jedynie obecny moment by odzyskać jeszcze te ziemie
jak dla mnie Grecja powinna opuścić Unię za rok najwcześniej
Unia powinna pompować te pieniądze zamiast Grecji do Ukrainy, oni mają niskie płace i tanie wytwarzanie, są na "dnie" i z tej pozycji można łatwiej modyfikować i dopasowywać gospodarkę do Świata niż zadłużeni Grecy
Niestety ale tak nie będzie. Duża część Ukraińców to Rosjanie, którzy wcale nie mają ochoty być w UE-pod pieczą Rosji też nie chcą być. Pieniądze, które tam trafią mogą nie być wcale przeznaczone na rozwój i stabilizację.
Skończy się na tym, że USarmy wyląduje w krajach NATO ze wschodniej flanki NATO i tyle. Dodam tylko, że nikogo się pytać o zdanie nie będą. Doprowadzenie Rosji do zimnej wojny prowadzi do przyspieszenia rozkładu finansowego Rosji i dodatkowo taniej sprzedaży surowców dla firm działających w Chinach, które w sporej części należą do świata Zachodu, a Chińczycy jeżeli zarobią coś to kupią za to obligacje USA. Największym przegranym jest Rosja, której zwiększają się szybko koszta i zmniejszają wpływy, a drogocenne zasoby dalej wypływają.

Dodam tylko, że jedne z najbogatszych terenów Brazylii są zamieszkane przez Niemców lub ludzi pochodzenia niemieckiego-tak przypadkiem oczywiście. Oczywiście przypadkiem powstają tam firmy ze świata zachodniego.

Putin wchodząc na Ukrainę przegrał. Wystarczyłoby, gdyby zakończył temat na aneksji Krymu. Chciwość nie zawsze popłaca.

adprzem
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: adprzem »

biznesman22 pisze:
DavidFx pisze:cos sie dzieje z iron fx na facebooku ludzie pokazuja screeny ze nie moga wyplacic kasy
czyzby flota ruska zacumowala na Cyprze i zaczyna sie koszenie depozytow :)
Wypłacał ktoś teraz kasę z Irona? Czy to tylko jakaś propaganda?
Ja zleciłem w zeszły czwartek wypłate depozytu (pod wpływem doniesień takich właśnie), w piątek zostało zaakceptowane, a teraz patrzę i przyszło.

Zobacze za chwile, jak będzie z wypłatą zysku :)

Nie miałem na koncie żadnego bonusu, uznałem ze są bezwartościowe dla mnie. Może więc faktycznie weryfikują konta które obracały kasa z bonusu i stąd opóźnienia, chociaż kto ich tam wie.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

Chiny na teraz ponoć mają kryzys
ale to może być ściema, miedź i surowce są tanie, po podstawieniu do wzoru może wychodzić słaby czynnik stymulujący PKB i pozostałe wskaźniki, gdyby przyjąć droższe surowce to mogłoby się okazać że Chiny rozwijają się szybciej
Europa ma w Chinach rozkwit, Euro jest słabsze o 20-30% w stosunku do Juana i z punktu widzenia waluty wzrósł tam znacznie popyt
przecież Chiny nie będą lubić Rosji za to że "złożyła się" na kryzys i zafundowała tanie surowce...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Post autor: dsokol »

molmomas pisze:chodzi mi o zagrywkę,
ogłosi zaraz qe ale myślałem że przed tym coś walną żeby banki weszły w eski na long pozycjach, zobaczymy
co marian powie...
??? skąd tyś wócił ???

regismelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: regismelnik »

DavidFx pisze:co sie stalo z zaba poplynal czy co? :D
Z całym szacunkiem dla niego bronił ostatnio w wątku brokerzy Ironfx, że ma tam sporo kasy i jest ok , nie życzę mu takich problemów.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Post autor: molmomas »

dsokol pisze:
molmomas pisze:chodzi mi o zagrywkę,
co marian powie...
??? skąd tyś wócił ???
no w Sosnowcu ostatnio byłem. :cry:
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: TsunamiPL »

Jeden z największych optymistów co do sytuacji w Grecji, Erik Nielsen z banku UniCredit, dał za wygraną, bo jego zdaniem rządzący w Atenach zupełnie zwariowali, informuje agencja Bloomberg.

Inwestorzy powinni przygotować się na wyjście Grecji ze strefy euro, uważa Erik Nielsen, główny ekonomista. Specjalistę, który dotąd podtrzymywał optymistyczne prognozy dla Grecji, wszelkie nadzieje opuściły, po tym jak grecki premier Alexis Tsipras zażądał w ubiegłym tygodniu od Niemiec reparacji za drugą wojnę światową. To wydarzenie pokazało, że rządzących w Atenach opuściły zmysły, ocenił Erik Nielsen w niedzielnym raporcie.

„Ja daję za wygraną. Jeżeli oni nie chcą grać zgodnie z zasadami, a takiej nadziei nie dają mi ostatnie tygodnie, to powinni przygotować się na wyjście ze strefy euro” – oceniał specjalista.

Jego zdaniem Grecja stoi przed wyborem między dostosowaniem się do wymagań, jakimi obwarowana jest pomoc finansowa, albo zaakceptowaniem wyjście ze strefy euro, co oznacza praktycznie pewne załamanie gospodarcze. Tymczasem jeszcze miesiąc temu specjalista oceniał, że grecki rząd zszedł na ziemię i pogodził się z wymaganiami koniecznymi do skorzystania z pomocy. W obecnej sytuacji poddawanie się greckiemu szantażowi wiązałoby się większym ryzykiem niż pozwolenie Grecji na opuszczenie bloku, ocenia Erik Nielsen. Gospodarki pozostałych krajów strefy euro na tyle już okrzepły, że mogą sobie poradzić z wyjściem Grecji, tłumaczy.

„Nadal mam nadzieję, że rozsądek powróci do greckiej polityki. Jeśli jednak tak się nie stanie, reszta Europy powinna postawić Grecji tamę. Wtedy rząd w Atenach powinien wyciągnąć wnioski, zapytać ludzi i poczynić stosowne przygotowania” – napisał Erik Nielsen.

W wypadku opuszczenia strefy euro PKB Grecji załamałby się o 40 proc., ocenił ekspert UniCredit. Kraj ogłosiły niewypłacalność wobec wierzycieli zagranicznych, przewalutowałby wszystkie długi z euro na drachmy i wprowadziłby kontrole kapitału. Ustabilizowanie gospodarki potrwałoby dekadę, a w tym czasie doszłoby do ogromnej fali emigracji na Zachód, przewiduje Erik Nielsen.

http://www.pb.pl/4034908,24814,grecy-postradali-zmysly
The only way is up

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

tania ropa jest niejako odpowiedzią na kryzys polityczny na wschodzie, ropa rozliczna jest w dolarach jak wiemy
drogi dolar to zwykle tanie euro
tanie euro to albo dawanie na rynek chiński tańszych w juanach samochodów i technologii i większe zatrudnienie w niemieckich montowniach i polskich zakładach części samochodowych bo rośnie popyt jak jest niska cena, a Niemcy mogą chcieć mniej juanów za Opla
albo też utrzymanie ceny w juanach i wzrost marży dla producentów niemieckich
Niemcy mogą robić co im się żywcem podoba
opłaca im się silna gospodarka USA silny dolar
opłaca im się słaba Grecja na smyczy przed opuszczeniem UE bo wspomaga słabe Euro do jeszcze większego spadku

overall: im dłużej Putin prowadzi ten proces do umieszczania swojego pomnika w miastach tym działania QE mogą mieć większą skuteczność :D
apropo jestem przeciwny wojnie!

Zablokowany