IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

TxT
Gaduła
Gaduła

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: TxT »

green7 pisze: Zobacz na mój post wyżej. "Wprowadzili" platformę, która nie od dziś jest na rynku (po prostu Iron został zapewne kolejnym White Labelem ją udostępniającym).
Sęk w tym, że normalnie na tej platformie jesteś w stanie założyć konto mając 200 USD. U Irona jednak potrzebujesz na to 10 000 USD.
Czemu ? Moim zdaniem dlatego, że Iron ma spore problemy z płynnością, a to kolejny sposób na ściągnięcie kapitału.
Możesz mieć rację... dziwnie dużo tych newsów o ironie ostatnio. Przegladam magnatów 2 - 3 razy w tygodniu i nie pamietam zeby dwa dni z rzedu pisali o tej samej rzeczy. Nie mam tam rachunku, ale zycze wszystkim zeby przynajmniej odzyskali swoja kase bo jezeli broker upadnie to na cyprze nikt nic nie odzyska i tego akurat jestem pewien.

ghostface
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ghostface »

green7 pisze:
TxT pisze:Iron costam jednak działa:
1. News z wczoraj: http://forexmagnates.com/ironfx-launche ... 3000-cfds/
2. News z dzisiaj: http://forexmagnates.com/update-info-ir ... -platform/
Zobacz na mój post wyżej. "Wprowadzili" platformę, która nie od dziś jest na rynku (po prostu Iron został zapewne kolejnym White Labelem ją udostępniającym).
Sęk w tym, że normalnie na tej platformie jesteś w stanie założyć konto mając 200 USD. U Irona jednak potrzebujesz na to 10 000 USD.
Czemu ? Moim zdaniem dlatego, że Iron ma spore problemy z płynnością, a to kolejny sposób na ściągnięcie kapitału.
ghostface pisze: Tak 50% bo tam jakies ograniczenia wnieśli na wyplacie przez Skrill i inne metody. Popytaj na czacie Irona, a takze opiekuna. Kazdy mowi to samo, wiec raczej nie bajka oddzialowa.. To wszystko spowodowane wprowadzeniem nowych zabezpieczen. Miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze z Ironem. Jak dla mnie zawsze wszystko bylo OK.
Co do ograniczeń to oni wciąż dodają nowe. Byle tylko przeciągnąć wypłaty. Rzeczywiście jak opanują sytuację to może być OK - czego życzę tym, którzy kasę tam mają.
ghostface pisze:O dalszym przebiegu dam znac!
Ale co - udało Ci się wypłacić czy zlecić wypłatę ? Bo coś mi się nie chce wierzyć byś w 3 godziny dostał kasę (toby było dobre info) ... Jak duża (orientacyjnie) kwota?
Udalo mi sie wyplacic polowe mojej kasy. Zaakceptowane, zaksiegowane na skrillu. Zlecilem to wczoraj, dzisiaj otrzymalem. Moze i maja jakies problemy i staraja sie to opanować, robia zapewne wszystko zeby nie upaść, wiec dobrze, ze dbają oto. Miejmy nadzieje ze wszystko sie pouklada, niepotrzebne sa kolejne bankructwa brokerów zwlaszcza tak wielkich jak IronFX, co by spowodowalo masowe niezaufanie do brokerów.

Na tym forum comparic chlopaki tez pisza ze wyplacaja pieniadze bez problemow:
http://forum.comparic.pl/viewtopic.php? ... 807#p45807

-- 11 mar 2015, 13:18 --

Dajcie znać czy komus jeszcze srodki zostaly wyplacone.

kamiecfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamiecfx »

a moze zeby utrzymac licencje musza miec odpowiedni kapital? Przetrzymuja srodki klientow wlasnie w celu jego utrzymania az do ponownego przedluzenia licencjI? Gdzies kiedys cos mi sie o uszy obilo ze tak z cysec to dziala

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

kamiecfx pisze:a moze zeby utrzymac licencje musza miec odpowiedni kapital? Przetrzymuja srodki klientow wlasnie w celu jego utrzymania az do ponownego przedluzenia licencjI? Gdzies kiedys cos mi sie o uszy obilo ze tak z cysec to dziala
w Lutym chawlili się że na sprawie SNB zarobili 15 mln USD

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

jackub pisze:
kamiecfx pisze:a moze zeby utrzymac licencje musza miec odpowiedni kapital? Przetrzymuja srodki klientow wlasnie w celu jego utrzymania az do ponownego przedluzenia licencjI? Gdzies kiedys cos mi sie o uszy obilo ze tak z cysec to dziala
w Lutym chawlili się że na sprawie SNB zarobili 15 mln USD
Co do wypłat - kolega miał normalne konto bez żadnego bonusa i wypracował niewielki zysk na koncie
- wypłata normalnie w 24H, w tym tygodniu wypłacał. Zlecił w poniedziałek rano, we wtorek miał u siebie.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

mówisz "normalne" konto bez bonusu.... a kto używa bonusu ten ma konto nienormalne? coraz częściej widać, że bonus jest dla brokera pretekstem do niewypłacenia zysku, a można wyobrazić sobie skale problemu skoro broker reklamuje się głównie przez oferowane bonusy i zachęca do korzystania z nich. Zysk zyskiem, ale kolega przegrał w Ironie około 12tyś$ i nie chcą mu wypłacić 1000$, które mu tam zostało tłumacząc to Investigation bez żadnego terminu kiedy się zakończy, na wypłatę czeka od 9 lutego i nie może dowiedzieć się w żaden sposób kiedy wypłacą mu środki i czy w ogóle wypłacą, a to nie jest zysk a niewielka część pozostała na koncie po stratach i już ponad miesiąc czekania...

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

Jasne, że nie powinno to mieć znaczenia;
napisałem tak tylko dlatego, żeby podkreślić, że akurat to nie miało tej cechy;
dawać komuś coś,aby potem nie wypłacać pieniędzy to lekka przedada.

Zresztą dla mnie normą powinno być, ze jak klikam to przelew idzie do banku, jak w polskich biurach maklerskich,
a nie idzie do zatwierdzenia- mam kogoś prosić o zgodę na wypłacenie moich pieniędzy???

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

ciekawe jest to, ze pomimo blokad na wyplaty srodki na rachunkach sa dostepne dla transakcji. licza na samoistne wytracenie czesci klientow... ;)?

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

Zakres kontynentów, w ktorych iron nie wypłaca pieniedzy powiększa sie .
Coraz wiecej glosow oburzenia płynie z Ameryki Południowej .
Bardzo zainteresował mnie komentarz osoby, ktorej srodki nie zostana wypłacone, poniewaz ta rzekomo jest obywatelem Chin, problem w tym, ze ten klient Chiny widział w swoim zyciu tylko na mapie bo sam pochodzi z Peru ...

Powodem legendarnego juz na te chwile "investigation" jest hedge.
Przytoczę zatem rozwiazanie, jakie ten broker zaproponował osobom, ktore nie moga normalnie wyplacic swoich pieniedzy.
Mianowicie został im zaproponowany hedge ...
( cyt. z innego forum )

- założenie nowego konta "mirror"
- wpłatę na takowe. Najlepiej tak 3 krotność tego co się ma obecnie
- hedge między kontem istniejącym a tym mirror.
Jeśli hedge się uda - to z tego nowego konta możesz wypłacić. Z tym, że na nim dają również bonus. Jak będziesz wypłacał to potrącają 50% zysków.

Informacja była poruszana wiele razy zarowno na polskich jak i zagranicznych forach .
To ja sie pytam, lekarstwem na wypłacenie srodkow zablokowanych przez rzekomy hedge ma byc hedge ?
A moze chodzi o cos zupełnie innego ...

Pomijam juz fakt, zalozenia przez Iron fx platformy CFD, nic nowego z tego co mi wiadomo, inni brokerzy wymagają min wpłat rzędu 200-300$ ( nie mam pewnosci, jesli sie mylę niech mnie ktos poprawi ) Iron wymaga wpłaty min. w kwocie 10000 $ , tym bardziej ze ten temat był juz tu poruszany .
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

Capitalbet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Capitalbet »

ajron pisze:Zakres kontynentów, w ktorych iron nie wypłaca pieniedzy powiększa sie .
Coraz wiecej glosow oburzenia płynie z Ameryki Południowej .
Bardzo zainteresował mnie komentarz osoby, ktorej srodki nie zostana wypłacone, poniewaz ta rzekomo jest obywatelem Chin, problem w tym, ze ten klient Chiny widział w swoim zyciu tylko na mapie bo sam pochodzi z Peru ...

Powodem legendarnego juz na te chwile "investigation" jest hedge.
Przytoczę zatem rozwiazanie, jakie ten broker zaproponował osobom, ktore nie moga normalnie wyplacic swoich pieniedzy.
Mianowicie został im zaproponowany hedge ...
( cyt. z innego forum )

- założenie nowego konta "mirror"
- wpłatę na takowe. Najlepiej tak 3 krotność tego co się ma obecnie
- hedge między kontem istniejącym a tym mirror.
Jeśli hedge się uda - to z tego nowego konta możesz wypłacić. Z tym, że na nim dają również bonus. Jak będziesz wypłacał to potrącają 50% zysków.

Informacja była poruszana wiele razy zarowno na polskich jak i zagranicznych forach .
To ja sie pytam, lekarstwem na wypłacenie srodkow zablokowanych przez rzekomy hedge ma byc hedge ?
A moze chodzi o cos zupełnie innego ...

Pomijam juz fakt, zalozenia przez Iron fx platformy CFD, nic nowego z tego co mi wiadomo, inni brokerzy wymagają min wpłat rzędu 200-300$ ( nie mam pewnosci, jesli sie mylę niech mnie ktos poprawi ) Iron wymaga wpłaty min. w kwocie 10000 $ , tym bardziej ze ten temat był juz tu poruszany .

Minimalna wpłata to 2000 $

ODPOWIEDZ