Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów
-
- Bywalec
Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok
W moim przypadku w TMS BROKERS zamkneli mi pozycje przy 1,13 na eurchf i powinienem mieć 11 tysięcy i mimo zamknięcia wszystkich pozycji mój rachunek nadal się zmieniał!!!! Jak dzwoniłem do nich dlaczego mimo tego że nie mam nic kupionego i wszystko jest pozamykane a rachunek się zmienia to mówili że sami nie wiedzą co się dzieje.U was też się rachunek zmieniał jak wszystko pozamykali? Dodatkowo jak zmienili mi cene to zamiast 11 tys na plusie mam 58 tys na minusie!!! W regulaminie są punkty że..KLIENT JEST ŚWIADOMY...KLIENT AKCEPTUJE RYZYKO ..ITP. Tylko niech mi wytłumaczą jaki ja byłem ŚWIADOMY RYZYKA skoro miałem zamknięte konto jakieś pieniądze na plusie a budze się nastepnego dnia a tu minus 58 tys,więc gdzie moja świadomość?
openinvestment pisze:Saxo podobno próbowało naciąć klientów na 50% rzekomego debetu poprzez podpsianie ugody.
Saxo a Bossa co robi

kopiuje to samo co jej dostawca

Zaskoczona jestem uznaniem mojej reklamacji przez ING: anulowali mi stratną transakcję (zawiesiły się kwotowania i nie można było zamknąć ani modyfikować otwartych pozycji) i zwrócili prowizję.
Uznali CI reklamacje, bo chyba zwijaja oferte... Ze strony www zniknela mozliwosc otwarcia nowych rachunkow takze nie wyglada to dobrze...nulka pisze:Zaskoczona jestem uznaniem mojej reklamacji przez ING: anulowali mi stratną transakcję (zawiesiły się kwotowania i nie można było zamknąć ani modyfikować otwartych pozycji) i zwrócili prowizję.
-
- Gaduła
Czy móglbym prosić o opisanie szczegółowo całego wydarzenia (suchych faktów) tak, żebyśmy mogli posłużyć się tym przykładem odmiennym od podejścia brokerów do rozliczeń z 15 stycznia 2015 r. Chętnie przywołalibyśmy go w raporcie.nulka pisze:Zaskoczona jestem uznaniem mojej reklamacji przez ING: anulowali mi stratną transakcję (zawiesiły się kwotowania i nie można było zamknąć ani modyfikować otwartych pozycji) i zwrócili prowizję.
- forexpolska
- Pasjonat
Ciekaw jestem czy ta ostatnia sytuacja doprowadzi do mega oczyszczenia rynku czy jednak nie. Dziś na PB.pl podali, że Brokerzy na Węgrzech wałki robili i zostali zawieszeni.
Ciekawe czy Saxo taniej będzie upaść czy wypłacić odszkodowania i działać dalej pod tą marka. Tak czy inaczej mega wyczyści się rynek klienta.
Ciekawe czy Saxo taniej będzie upaść czy wypłacić odszkodowania i działać dalej pod tą marka. Tak czy inaczej mega wyczyści się rynek klienta.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
ING rezygnują z forexu, działają tylko do końca marca. Dwukrotnie składałam reklamacje, były rozpatrzone pozytywnie. Pierwsza reklamacja dotyczyła czarnego czwartku i pary, o ile dobrze pamiętam, EURPLN. Pozycja była nieduża. Miałam stop lossa na 30 pipsów, który nie zadziałał, bo notowania się zawiesiły i po odwieszeniu to już były ze dwie figury wyżej. Pozycję potraktowali tak, jakby została zamknięta na stop lossie. O reakcji ING pisałam w tym wątku, to będzie gdzieś bardziej na początku wątku. Druga reklamacja dotyczyła zawieszenia platformy w ubiegły piątek na danych z USA i też ją opisałam. Jeśli potrzebne Ci dokładne dane otwarcia i zamknięcia pozycji, to będę musiała trochę poszukać w transakcjach i podam dziś albo jutro wieczorem. Życzę Wam powodzenia.openinvestment pisze:Czy móglbym prosić o opisanie szczegółowo całego wydarzenia (suchych faktów) tak, żebyśmy mogli posłużyć się tym przykładem odmiennym od podejścia brokerów do rozliczeń z 15 stycznia 2015 r. Chętnie przywołalibyśmy go w raporcie.nulka pisze:Zaskoczona jestem uznaniem mojej reklamacji przez ING: anulowali mi stratną transakcję (zawiesiły się kwotowania i nie można było zamknąć ani modyfikować otwartych pozycji) i zwrócili prowizję.
Mogłabyś podać źródło tej informacji?nulka pisze:ING rezygnują z forexu
Tak: wczoraj poinformował mnie o tym opiekun rachunku giełdowego. Trzeba do końca miesiąca zamknąć otwarte pozycje. Przypuszczam, że interes im się nie opłacał, duża konkurencja jest na rynku.
[...]
First, it turns out that negative client balances were a lot larger than previously reported - $276 million, it seems, versus the $225 million or so FXCM had previously said.
And February volumes dipped precipitously at FXCM. Retail volumes had been in the $400-500 billion per month range since the summer at FXCM, but in February just $267 billion (down more than 40% from January). And institutional volumes were in the $250-400 billion range, in February just $162 billion (down 36%).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu