Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: sallesman »

Witaj

Ale masz cierpliwość.. Uciekaj od nich czym prędzej :)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

z tego całego cyrku zastanawia mnie tylko jedna rzecz - co z kontami osób które grały w tym czasie na franku u brokerów oferujących stały spread, jak np. Admiral Markets Prime? teoretycznie każdy kto złapał wtedy górkę na parach CHF powinien być zarobiony po uszy, ale jak to wygląda w praktyce? czy jest tu ktoś kto ma konto u takiego broka i zarobił na tamtej obsuwie? :)

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Saxo podobno próbowało naciąć klientów na 50% rzekomego debetu poprzez podpsianie ugody.

semafor

Nieprzeczytany post autor: semafor »

nulka pisze:ytam: " To gdzie leży ta wina? Kto jest za to odpowiedzialny?". Pracownik odpowiada: "Wina za brak kwotowań nie leży po stronie biura ani po stronie dostawcy płynności". Pytam ponownie: "To po czyjej stronie leży?" Pracownik odpowiada: "Wina za brak kwotowań nie leży po stronie biura ani po stronie dostawcy płynności. Nie można modyfikować ani zamknąć zlecenia, gdyż są to kwotowania orientacyjne. Wina za brak kwotowań realnych nie leży ani po stronie biura ani po stronie dostawcy płynności".
Już tą kwestię tu na forum poruszałem parokrotnie. Leszczom wmówiono poprzez ładne kolorowe prezentacja, że ECN to nie wiadomo co, tymczasem w praktyce to MM ale trochę ładnie zakamuflowane. I zawsze jest to samo: umywają rączki, bo winny jest dostawca płynności. Dlatego jeśli nie ma się środków na grę na prawdziwej giełdzie najlepiej korzystać z MM - tam zawsze wiadomo kto odpowiada z awarie i co najważniejsze gdzie się znajdują nasze pieniądze. Korzystałem dla przykładu z Bossy, nie robili problemów z dużymi zyskami a jeśli coś zawalili to szybko zwracali pieniądze.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

nulka pisze:Piszę o przygodzie z platformą ING ProTrader w tym wątku, bo to przykład, że taki 15 stycznia w każdej chwili może się powtórzyć, choćby na mniejszą skalę.... Wczoraj o 14.30 bardzo ważne dane z USA. Na parze USDCAD miałam zajętą pozycję long i short, obie ze stop lossami i targetami. Po danych chciałam jeszcze otworzyć kolejną pozycję długą. O krótką się nie martwiłam, był stop loss, potencjalna strata nieduża. Niestety, kwotowania się zawiesiły. Po 15 minutach pojawiły się kwotowania, klikam, żeby dokupić, ale nic nie działa. Moja pozycja krótka jest wciąż otwarta, pomimo postawionego dużo niżej stop lossa. Chcę natychmiast zamknąć tą pozycję, ale platforma nie działa, chcę zmodyfikować, ale nic nie działa. Po paru minutach dodzwoniłam się do biura i usłyszałam co następuje: " Kwotowania, które pojawiły się po zawieszeniu kwotowań, są orientacyjne a nie realne. Oznacza to, iż nie można zamknąć ani otworzyć ani modyfikować żadnego zlecenia. Dopiero jak się pojawią realne kwotowania, to będzie zrealizowany stop loss (a mogą się pojawić po paru godzinach, na zupełnie już odległych poziomach cenowych). Wina za przerwę w kwotowaniach nie leży ani po stronie biura maklerskiego ani po stronie dostawcy płynności". Pytam: " To gdzie leży ta wina? Kto jest za to odpowiedzialny?". Pracownik odpowiada: "Wina za brak kwotowań nie leży po stronie biura ani po stronie dostawcy płynności". Pytam ponownie: "To po czyjej stronie leży?" Pracownik odpowiada: "Wina za brak kwotowań nie leży po stronie biura ani po stronie dostawcy płynności. Nie można modyfikować ani zamknąć zlecenia, gdyż są to kwotowania orientacyjne. Wina za brak kwotowań realnych nie leży ani po stronie biura ani po stronie dostawcy płynności". Dalej nie pytam, nie mam siły.
Ta przygoda skończyła się tylko brakiem zysku, chociaż mogłam pięknie zarobić. Mogło być jednak gorzej: mogłam mieć otwartą tylko pozycję krótką ze stop losem, który by mi zadziałał dużo dużo dalej, niż był wystawiony, i nie byłaby to wina ani brokera ani dostawcy płynności...
Skandal. To już jest tak powszechny proceder, że aż dziw, że jeszcze żadnemu łap nie ucięto (przynajmniej ja nie słyszałem).

Czy ktoś mógłbym mnie skontaktować ze zorganizowaną grupą ofiar Saxo?

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

http://pl.saxobank.com/forex/fixed-spreads

śmiać się, czy...? :shock:

"Zlecenia stop bez poślizgu

Jeśli kiedykolwiek będą Państwo zmuszeni zamknąć daną pozycję, Saxo Bank oferuje politykę politykę zlecenia stop bez poślizgu, dając pewność realizacji zleceń zamknięcia pozycji przynoszących straty.

Płynność
Wszystkim swoim klientom Saxo Bank oferuje płynność dla transakcji do 25 mln EUR.

Zmęczony cenami, będącymi tylko iluzją?"

"DEDICATED LIQUIDITY
Saxo Bank offers all clients dedicated liquidity for trades up to EUR 25M.

What is dedicated liquidity?
Liquidity means a demand in the market to buy or sell at a given price levels. Without liquidity you will not be able to get in to a position when you see a favourable trading opportunity, or even worse, to get out of a position when you need it the most.

In case you want to sell a EUR against USD during high volatile market conditions finding a buyer can be very difficult or even sometimes impossible for many brokers. With Saxo Bank dedicated liquidity to each and every client answers this problem."

Eleonora
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Eleonora »

Wow :shock:

-- 09 mar 2015, 21:17 --

Wow :shock:

ofiarasaxo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ofiarasaxo »

czarny.czwartek pisze:http://pl.saxobank.com/forex/fixed-spreads

śmiać się, czy...? :shock:

"Zlecenia stop bez poślizgu

Jeśli kiedykolwiek będą Państwo zmuszeni zamknąć daną pozycję, Saxo Bank oferuje politykę politykę zlecenia stop bez poślizgu, dając pewność realizacji zleceń zamknięcia pozycji przynoszących straty.

Płynność
Wszystkim swoim klientom Saxo Bank oferuje płynność dla transakcji do 25 mln EUR.

Zmęczony cenami, będącymi tylko iluzją?"

"DEDICATED LIQUIDITY
Saxo Bank offers all clients dedicated liquidity for trades up to EUR 25M.

What is dedicated liquidity?
Liquidity means a demand in the market to buy or sell at a given price levels. Without liquidity you will not be able to get in to a position when you see a favourable trading opportunity, or even worse, to get out of a position when you need it the most.

In case you want to sell a EUR against USD during high volatile market conditions finding a buyer can be very difficult or even sometimes impossible for many brokers. With Saxo Bank dedicated liquidity to each and every client answers this problem."
no nieźle ... pytanie, skąd masz te angielską wersję - przesłałbym link kancelarii duńskiej

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

z głównej (globalnej) strony saxo :)

http://www.saxobank.com/forex/fixed-spreads

Jeśli przekierowuje Cię na stronę pl.saxo "wybierz region lub język" i kliknij www.saxobank.com (global).

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

Widziałem to. Reklamują się że gwarantują płynność dla transakcji do 25mln EUR, a potem zmieniają cenę zawartej transakcji powołując się na brak płynności. Gang Olsena, hehe :wink:

ODPOWIEDZ