Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mpapiez pisze: A ja ni z tego, ni z owego zaczałem szukać odległych celów. No nic lekcja na przyszłość.
Widzisz, a jesli ja szybko biore zyski lub to, ze w ogole stawiam TP to koledzy na konkurencyjnym forum smieja sie ze mnie. Powoli zaczynam kumac, ze tutaj rzadzi zarzadzanie ryzykiem i ochrona kapitalu. Zyski wtedy same przychodza. A kozaczyc mozna na playstation w jakas nawalanke.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

irmentruda pisze:
Mpapiez pisze: A ja ni z tego, ni z owego zaczałem szukać odległych celów. No nic lekcja na przyszłość.
Widzisz, a jesli ja szybko biore zyski lub to, ze w ogole stawiam TP to koledzy na konkurencyjnym forum smieja sie ze mnie. Powoli zaczynam kumac, ze tutaj rzadzi zarzadzanie ryzykiem i ochrona kapitalu. Zyski wtedy same przychodza. A kozaczyc mozna na playstation w jakas nawalanke.

:clap: :clap: :clap:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

niemiaszek pisze:Panowie loozik, wszycho trzeba brać na spokojnie, bo życia zbraknie i stres szybciej wykończy... trzeba być elastycznym :564:
gdyby 70% klikających zmieniło nastawienie do tego co robią, bez spiny, na miękko, to naprawdę mało kto by tracił, więc trzymajmy się ramy i róbmy swoje, a każdy będzie zadowolony :d :p

może to pomoże :wink: :564:
https://www.youtube.com/watch?v=KWZGAExj-es

napewno nie dopłacę, bo po co :?:
z klikania trzeba wyjmować profit a nie wkładać/dokładać, żeby się nie oszukiwać i nie karmić nadziei, że się w końcu uda :D

pzdr all :516:
ma być spokojnie jak na wojnie, bez nerw i stresu... :d :p
Cos o tym wiem, bo gdy kiedys kazdego dnia dojezdzalem z lodzi do wawki pociagiem 2h w jedna, 2h w drugą to osiagalem najlepsze wyniki w swoim zyciu. Czasu na trajding bylo nie wiele ale jakims trafem podejmowalem sluszne decyzje. Czasem się zastanawiam czy do tego nie wrócić ;)

pozdrawiam
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

W takim razie miałeś system pod wybrany "moment" dnia. Warto do tego wrócić jeśli była powtarzalnośc wyników, zysków. Część gra tylko na otwarcie, część na 14,30 :lol:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ok jeszcze takie malutkie podsumowanie tego tygodnia:

Skutecznosć: 52% (słabiutko, 60% planowane minimum)
Drawdown: 10,97% ( cel zawalony, przekroczyło 11%)
Profit: 0,1% (cel zawalony, chociaż cel poboczny utrzymany - tydzień bez straty)

Biorąc pod uwage powyższe wyniki i fakt że jutro jest ostatni dzień tego tygodnia, odpuszczam już ten tydzień, bo nie mam miejsca na błąd i za bardzo się boje że zawale również utrzymanie tygodnia bez straty.

Jako ciekawostke, rzccie okiem na załącznik. Tak naprawdę pogrzebał mnie edek w tym tygodniu.
Highend będzie zadowolony :) - coraz poważniej myslę żeby olać edka.

Komentarze, wnioski i poprawki + cele na następny tydzień:

1) Generalnie mogłem sobie dać siana już wczoraj wieczorem, gdy DD był poniżej 6% i zysk na +12%.

2)
Dwa razy zostałem wycięty o 2-4 pipsy. Okragłe poziomy są OK, ale jeżeli podbieram się jakims to zakres musi być większy niż 10 pipsów marginesu. Zwiększe ten margines do 15 pipsów minimum.

3) Kolejną przyczyną dzisiejszego "czarnego czwartku" był brak TP, lub nielogicznie postawionego TP.
Cel na przyszły tydzien, to wyznaczać TP o sensowną linie (R)eakcji.
Dodatkowo każdy trade będzie z TP w realnym zakresie. Obym się tego trzymał bo będzie ciężko :wink: .

To by było na tyle, więcej nie mam sobie na razie nic do zarzucenia. Generalnie pomimo porażki jestem zadowolony. I teraz z uśmiechem nawet patrze na tego edka który sobie idzie na północ :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wcale nie jestem zadowolony - nie namawiam Cię na porzucenie edka - po prostu ta para jest dla mnie daremna, ale niekoniecznie dla innych. Poza tym w lutym męczyła konsola, a jak edek wywalił teraz w dół, to po prostu nie łap noży i tyle.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Dzisiaj się bawie na demo. - trzeba ćwiczyć dalej.
Tak jak pisałem, nie chce ryzykować wejścia pod kreske w tym tygodniu.

Tak by mi wszedł na realu rzeźnik.
Logicznie postawiony TP, szybki strzał i można szukać nowego wejścia. Bez wyimaginowanych zasięgów.

Mpapiez

Wejście na kanadyjczyku.
Wejście na demo.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Wygląda na to, że musisz być ciągle na rynku. Chociaż na demo. Zrobiłeś target tygodniowy, odpuść wykresy i forum. Odpocznij psychicznie a będziesz miał lepsze podejście. Oczywiście to tylko moja opinia. Powodzenia życzę.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Mpapiez

meylo pisze:Wygląda na to, że musisz być ciągle na rynku. Chociaż na demo. Zrobiłeś target tygodniowy, odpuść wykresy i forum. Odpocznij psychicznie a będziesz miał lepsze podejście. Oczywiście to tylko moja opinia. Powodzenia życzę.
Hmm w sumie masz racje. Chociaż sam wiesz że rynek przyciąga :).
Spróbuje tak w przyszłym tygodniu. Jeżeli się uda osiągnąć zakładany % profit to postaram się odciąć.

Zablokowany