IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

EUR/USD
Uczestnik
Uczestnik

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: EUR/USD »

DanielFX pisze:
A próbowałeś chociaż wypełnić formularz reklamacji? Jeśli chodzi o badticky (long knoty), to już miałem raz i nie było żadnych problemów z uwzględnieniem reklamacji.
Przecież to oczywiste, że składałem reklamacje, później drugą, trzecią, czwartą. Pierwsza ich odpowiedź to "wszystko gra, uzupełnij depo" kolejne to:

I can confirm that no adjustments have been made for order ID 1420586, the open rate 1.45988, and close rate of 0.79758 have been verified by our liquidity providers as correct. Due to the unprecedented announcement by the SNB, spreads were extremely wide and there was thin liquidity which caused substantial slippage on all CHF orders.

The lows that you are referring to were erroneous prices quoted by Barclays who have since been removed as a liquidity provider. We have now completed reviewing all trades and adjusting accounts as appropriate. I can see your trade, trade ID 1420586, was not traded on the lows you have referred to, and the rate filled was 0.79758.

You have traded right on the SNB announcement. I can see that your buy position on USD/CHF trade ID 1420586 was closed immediately after entering. Under the circumstances, wide spreads and slippage is expected in these extreme market events.

Krótko mówiąc ich wykres prawdę Ci powie. Tylko złodziej będzie się upierał, że 1.46 to cena rynkowa USD/CHF podczas gdy wszyscy inni brokerzy mieli 0.90.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Muffi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Muffi »

Wiesz, ja tam się nie wtrącam ale chwale sobie tego brokera ponieważ nie jest strona transakcji. Dostajesz dostęp do rynku i tyle. Broker się nie wtrąca w to co się dzieje, albo co robisz. Broker udostępnia tylko technologie która pośredniczy pomiędzy tobą a rynkiem. Nic więcej. Jeżeli jesteś w stanie udowodnić ze to błąd technologi to reklamacja zostanie uwzględniona. Ten Broker agreguje cenę od kilkudziesięciu dostawców płynności. Inni brokerzy zazwyczaj maja jednego, najwyżej kilku, stąd różnice w kwotowaniach mogą występować i występować będą. Jeżeli się zawiodłeś to sprawa prosta - zmień Brokera na Market Maekera i po kłopocie :wink:

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Potwierdzam, ja też jestem zadowolony. Niskie spready, niskie swapy, wypłata zlecona w niedziele ok. 23 doszła w środę do Multibanku ok. 16. Ze względu na sporą różnice czasu, z praktyki wiem, że najlepiej pisać do supportu ok. 23 naszego czasu, wtedy rano powinniśmy już dostać odpowiedź. Broker ma czas NY Close czyli pięć świeczek w tygodniu, a to dla mnie bardzo ważny atut. Poza tym bardzo dobre wsparcie oferuje DanielFX, sporo mi pomógł :-) Dodatkowo zakładając konto live przez jego link macie rabat w prowizji, także polecam.

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Muffi pisze:Wiesz, ja tam się nie wtrącam ale chwale sobie tego brokera ponieważ nie jest strona transakcji. Dostajesz dostęp do rynku i tyle. Broker się nie wtrąca w to co się dzieje, albo co robisz. Broker udostępnia tylko technologie która pośredniczy pomiędzy tobą a rynkiem. Nic więcej. Jeżeli jesteś w stanie udowodnić ze to błąd technologi to reklamacja zostanie uwzględniona. Ten Broker agreguje cenę od kilkudziesięciu dostawców płynności. Inni brokerzy zazwyczaj maja jednego, najwyżej kilku, stąd różnice w kwotowaniach mogą występować i występować będą. Jeżeli się zawiodłeś to sprawa prosta - zmień Brokera na Market Maekera i po kłopocie :wink:
A wyglada z plynnoscia ,ze jest zupelnie odwrotnie.

Fit_Forex23
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Fit_Forex23 »

ADASKO2012 pisze:
Muffi pisze:Wiesz, ja tam się nie wtrącam ale chwale sobie tego brokera ponieważ nie jest strona transakcji. Dostajesz dostęp do rynku i tyle. Broker się nie wtrąca w to co się dzieje, albo co robisz. Broker udostępnia tylko technologie która pośredniczy pomiędzy tobą a rynkiem. Nic więcej. Jeżeli jesteś w stanie udowodnić ze to błąd technologi to reklamacja zostanie uwzględniona. Ten Broker agreguje cenę od kilkudziesięciu dostawców płynności. Inni brokerzy zazwyczaj maja jednego, najwyżej kilku, stąd różnice w kwotowaniach mogą występować i występować będą. Jeżeli się zawiodłeś to sprawa prosta - zmień Brokera na Market Maekera i po kłopocie :wink:
A wyglada z plynnoscia ,ze jest zupelnie odwrotnie.
Dokładnie - jakieś 15min temu rozszerzyli sobie spread na GBPAUD do 17pipsów i jeszcze zrobili poślizg 4 pipsów wyrzucając na SL. Żadnych danych nie było u innych broków spread był duzo mniejszy - nawet u polskich MM ponad połowę mniejszy.
ŻENADA. Szukam innego broka.

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Jaki jest IP serwera do tradingu/handlu, na którym pracujemy?
Chce sprawdzić ping w zależności od ustawienia opcji Flow Control w karcie sieciowej.
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

wojtasek pisze:Jaki jest IP serwera do tradingu/handlu, na którym pracujemy?
Chce sprawdzić ping w zależności od ustawienia opcji Flow Control w karcie sieciowej.
Adres serwera IP IC Markets wysłałem na priv.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

YoungD
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YoungD »

Muffi pisze:Chciałbym skomentować wypowiedzi dotyczące wypłat. Nie wiem jak koledzy porozumiewali się z supportem IC Markets ale najwyraźniej powstał jakiś błąd w sztuce. Chodzi o to że jeżeli ktoś zarejestrował swoją kartę w panelu klienta to kiedy tylko chce może wypłacić swój profit na kartę kredytową. Ja wypłacam regularnie i nie mam z tym najmniejszego problemu. Powiem jeszcze więcej. Nie wpłaciłem pieniędzy kartą, ale udało mi się kilkakrotnie na kartę wypłacić zupełnie za free. Nie jest to zasada, ale się udało. Ażeby nie było, to dosłownie przed chwilą pisałem na Live Chat z suportem gdzie niejaki Poull napisał:

Funded by:
Credit card - Withdraw back to credit card
Bankwire - Withdraw by bankwire
Neteller - Withdraw by Neteller or bankwire
Skrill - Withdraw by bankwire
Webmoney- Withdraw by bankwire
Fasapay- Withdraw by bankwire
Local bank transfer- withdraw by bankwire

Natomiast informacja o 60 dniach nie oznacza tego co panowie twierdzicie, tylko zupełnie coś innego. Jeżeli ktoś zasilił swoje konto za pomocą karty kredytowej - to do 60 dni nie może wypłacić pieniędzy innym sposobem jak tylko na kartę. Dopiero po 60 dniach może zdecydować czy wypłatam ma być na kartę czy przelewem tradycyjnym. Mam nadzieję że to wszystko wyjaśnia i nikt już nie będzie rozsiewał błędnych informacji. Na potwierdzenie tego, aczkolwiek nie wszystko jest tam wyjaśnione proszę zajrzeć do działu FAQ na stronie ICM i przeczytać wątek : Questions about Trading with IC Markets a dokładnie punkt: Can I withdraw more than my initial deposit by credit card? (http://www.icmarkets.com/client-area/faq/) A zatem można wypłacać swoje pieniądze na kartę kiedy się chce, ale pod warunkiem że zasilamy konto są samą drogą, aczkolwiek warto próbować innych metod.

Muffi,
no właśnie ja kiedys na czacie otrzymalem takie info, ze kartą tylko do 60 dni i to byl powod ze ostatnio przestalem handlowac z IC chociaz bardzo lubie tego brokera, sam juz nie wiem jak jest, może Daniel FX by potwierdzil , żeby byla pewność, czy można po 60 dniach wyplacac na kartę ile się chce, czy tylko przelewem ????

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ja wpłacałem kartą, ale na kartę mogę tylko depozyt wypłacić reszta przelewem.

A przelew to już koszty, bo sami naliczają 20 AUD od wypłaty a bank pośredniczący bierze w przypadku wypłaty w EUR aż 30 EUR. Bankiem pośredniczącym jest
SWIFT : cmcifrpp
Credit Industriel Et Commercial-cic
z Francji.
IC Markets ma konto w National Australian Bank (NAB).
Nie wiem jak w USD, ale ja z 1000 EUR wypłacanego dostałem na konto w Aliorze 954 EUR. Plus jest taki, że 1 dzień roboczy trwa wypłata.

Trzeba wypłacać większe kwoty. Myślę, że minimum te 5k EUR.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

W przypadku wypłat przelewem w USD pobierają w sumie 40 kilka $. 20$ broker i ok. 20 kilku $ bank pośredniczący.
Przelew w EUR idzie szybciej, dolarowy ok. 3 dni roboczych.

ODPOWIEDZ