Ponownie problemy, ale tym razem już naprawdę jestem wściekły.
Miałem otwarty short na złocie i aktywowało mi stop lossa (b/e), pomimo że cena nawet nie dotknęła jego poziomu.
Mówiąc jaśniej, był on ustawiony ok. 1223.0, zadziałał zaś (mówię to na podstawie historii) ok. 5 pkt niżej.
I nie miałbym z tym problemu, gdyby nie fakt, że cena była wtedy 15 pipsów poniżej tego poziomu!!!! Siedziałem zresztą wtedy przed ekranem, na świecach również wyraźnie widać jak przedstawiała się sytuacja. Dwie minuty później - cena osiągnęła tp.
Napisałem już do nich, wie ktoś jak w praktyce mogą mi to wynagrodzić? Mam zamiar żądać zwrotu kwoty, którą wygrałbym gdyby system nie nawalił. Jeśli nie, to zacznę się rozglądać za nowym brokerem, który nie musi kantować żeby wyrwać mi moje 10 dolarów.
IC Markets
Re: IC Markets
Na 99% wyciął Cię spread. Włącz sobie linię ASK na wykresie. Mogli rozszerzyć akurat spread, rozważ brokera ze stałym spreadem.
Teraz dostałem wyjaśnienie, że to rollover. Cóż, przynajmniej pomoc techniczna zawsze działa u nich bez zarzutów
OK, jeśli to w miarę standardowe działanie to przepraszam za te oskarżenia. Myślałem że to system albo dostawca płynności im nawalił.
A jacy, brokerzy ze stałymi spreadami, działający w modelu ecn/stp, byliby godni polecenia?

OK, jeśli to w miarę standardowe działanie to przepraszam za te oskarżenia. Myślałem że to system albo dostawca płynności im nawalił.
A jacy, brokerzy ze stałymi spreadami, działający w modelu ecn/stp, byliby godni polecenia?
Model STP i ECN wyklucza stałe spready więc na próżno szukać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- LarryGoldberg
- Gaduła
Witam. Mogłby ktoś wyjaśnić przyczyne zaistaniałej sytuacji? Chodzi o długi knot. 15.01 wiadomo co się stało, ale na innych platformach tego knota nie mam. (tylko na ICM) Konta live. MODEL ECN oprocz T212.
http://icmarkets.ctrader.com/c/5Dkwn
http://fxpro.ctrader.com/c/yDkwn
Nie miałem otwartej pozycji, ale w przypadku zamkniecia na stracie raklamacja wydaje się być uzasadniona. Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie miałem otwartej pozycji, ale w przypadku zamkniecia na stracie raklamacja wydaje się być uzasadniona. Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
A od kiedy to broker STP nie moze miec stalych spreadow?Oczywiscie,ze moze miec ,tylko raczej na plynnych parach walutowych wiec zloto odpada.raposo pisze:Model STP i ECN wyklucza stałe spready więc na próżno szukać.
A jesli chodzi o knoty na ICM to jaki broker takie swieczki.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2015, 11:22 przez ADASKO2012, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj Adam... Ty dalej wiesz swoje, a ja nie chcę robić śmietnika z kolejnego tematu więc pozwól, że przemilczę ... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Wiec nie wprowadzaj ludzi w blad bo juz wiekszosc zobaczyla czym sie konczy gra na ECN-ach.Sam gram na stalym spreadzie kilkunastoma lotami wiec wiem co mowie.A naganiacza mowimy stanowcze nie.Zawsze sie znajda przy kazdym brokerze jacys zachwalacze,ktorzy maja w tym swoj interes.ICM wystarczy poczytac zagraniczne fora na jego temat by stwierdzic ,ze to broker ,ktorego trzeba omijac.raposo pisze:Oj Adam... Ty dalej wiesz swoje, a ja nie chcę robić śmietnika z kolejnego tematu więc pozwól, że przemilczę ...
Zadnej reklamacji by nie uwzględnili. Zawsze odpisują, że są prawdziwym ECN i takie kwotowania dostarczyli dostawcy płynności. To złodzieje. Spójrz na załącznik i zobacz jak mnie okradli.LarryGoldberg pisze:
Witam. Mogłby ktoś wyjaśnić przyczyne zaistaniałej sytuacji? Chodzi o długi knot. 15.01 wiadomo co się stało, ale na innych platformach tego knota nie mam. (tylko na ICM) Konta live. MODEL ECN oprocz T212.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A próbowałeś chociaż wypełnić formularz reklamacji? Jeśli chodzi o badticky (long knoty), to już miałem raz i nie było żadnych problemów z uwzględnieniem reklamacji.EUR/USD pisze:Zadnej reklamacji by nie uwzględnili. Zawsze odpisują, że są prawdziwym ECN i takie kwotowania dostarczyli dostawcy płynności. To złodzieje. Spójrz na załącznik i zobacz jak mnie okradli.
Nie ma brokera, który ma 100% pozytywnych komentarzy, tak samo jak z bankami i innymi tego typu instytucjami finansowymi. Na temat każdej firmy można znaleźć pozytywne jak i negatywne komentarze. Tak naprawdę w większości przypadkach po prostu klienci są na ogół niewiadomi tego co robią i później mają pretensje do firm świadczących tego typu usługi. Więc taka dyskusja ("ten broker jest do kitu") po prostu nie ma racji bytu bez przedstawienia rzetelnych faktów.ADASKO2012 pisze:Wiec nie wprowadzaj ludzi w blad bo juz wiekszosc zobaczyla czym sie konczy gra na ECN-ach.Sam gram na stalym spreadzie kilkunastoma lotami wiec wiem co mowie.A naganiacza mowimy stanowcze nie.Zawsze sie znajda przy kazdym brokerze jacys zachwalacze,ktorzy maja w tym swoj interes.ICM wystarczy poczytac zagraniczne fora na jego temat by stwierdzic ,ze to broker ,ktorego trzeba omijac.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.