[USDJPY]
szlag mnie trafia jak na to wszystko patrze, dwukrotnie świeciło mi się po ok. 100pipsów , no a teraz trzymam na -70, giełdy po publikacji danych miały okazję do wyprzedaży, czego ku mojemu zdziwieniu nie było, może początek tygodnia??
na wykresie naszej pary obecnie jesteśmy przy oporze, tj. pokonanej wczoraj linii wsparcia śred.term. uptrend'u , dlatego trzymam jeszcze mojego stratnego shorta, martwi mnie jednak coś innego , co mogłoby wskazywać na zakończenie spadku i ponowne wzrosty w kierunku 112-113 ;/ czego sobie nie życzę , zresztą spójrzcie na dołączony obraz i wielkości korekt ( są praktycznie idealnie takie same)
na wykresie naszej pary obecnie jesteśmy przy oporze, tj. pokonanej wczoraj linii wsparcia śred.term. uptrend'u , dlatego trzymam jeszcze mojego stratnego shorta, martwi mnie jednak coś innego , co mogłoby wskazywać na zakończenie spadku i ponowne wzrosty w kierunku 112-113 ;/ czego sobie nie życzę , zresztą spójrzcie na dołączony obraz i wielkości korekt ( są praktycznie idealnie takie same)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Proponuję sprawdzić czy aby na pewno dołek z 17 marca wypada dokładnie tam gdzie podaje XTB.
Bo jeśli na przykład wypada na poziomie 96,25 /Oanda/ to piątkowe zamknięcie względem TL każe wyciągnąć zupełnie inne wnioski co do dalszego rozwoju wypadków na dolarjenie.
Nie załączam obrazka bo nie umiem zapisywać wykresów na Oandzie.
Pozdrawiam serdecznie
Bo jeśli na przykład wypada na poziomie 96,25 /Oanda/ to piątkowe zamknięcie względem TL każe wyciągnąć zupełnie inne wnioski co do dalszego rozwoju wypadków na dolarjenie.
Nie załączam obrazka bo nie umiem zapisywać wykresów na Oandzie.
Pozdrawiam serdecznie
Po pierwsze to jak na Oandzie widzisz dane godzinowe sięgające do marca jeśli mogę zapytać?
Ja na 3H widzę tylko do 7 lipca?
Po wtóre faktycznie, dołek 17 marca wypada na 95,74, tutaj Oanda na 1D pokazuje błędnie poziom 95,74 ale ta różnica rzeczywiście niewiele zmienia dzisiejszy poziom linii trendu wzrostowego od marca '08 106,93 - 107,12.
Natomiast zasadnicza różnica pojawia się jeśli chodzi o piątkowe zamknięcie:
Oanda: 107,79 /sprawdzałem też na platformie forex.com: 107,72 - różne spready/
XTB: 107,19 /pewnie będzie luka w górę na otwarcie dziś wieczorem
/
To tak słowem wstępu.
Co dalej wg mnie?
W związku z powyższym myślę, że sytuacja w okolicach TL jeszcze się nie wyklarowała i warto poczekać na wyraźną obronę linii wzrostów lub wyraźne wybicie w dół.
Wszystko to powinno się wydarzyć w ciągu kilku nadchodzących dni więc warto poczekać na ruch a potem się podłączyć przy korekcie.
Pozdrawiam
Ja na 3H widzę tylko do 7 lipca?
Po wtóre faktycznie, dołek 17 marca wypada na 95,74, tutaj Oanda na 1D pokazuje błędnie poziom 95,74 ale ta różnica rzeczywiście niewiele zmienia dzisiejszy poziom linii trendu wzrostowego od marca '08 106,93 - 107,12.
Natomiast zasadnicza różnica pojawia się jeśli chodzi o piątkowe zamknięcie:
Oanda: 107,79 /sprawdzałem też na platformie forex.com: 107,72 - różne spready/
XTB: 107,19 /pewnie będzie luka w górę na otwarcie dziś wieczorem

To tak słowem wstępu.
Co dalej wg mnie?
W związku z powyższym myślę, że sytuacja w okolicach TL jeszcze się nie wyklarowała i warto poczekać na wyraźną obronę linii wzrostów lub wyraźne wybicie w dół.
Wszystko to powinno się wydarzyć w ciągu kilku nadchodzących dni więc warto poczekać na ruch a potem się podłączyć przy korekcie.
Pozdrawiam
co do xtb tam już platforma stoi o 22, natomiast na oandzie sesja konczy sie o 23 jak to ma zapewne miejsce na większości platform. Co do jeszcze tego wykresu na Oandzie to podałem dane z wykresu dziennego, mogła Cię zmylić pewnie ta godzina 5:00, która hm dziwne ..oznacza otwarcie? w czasie letnim wskazuje na 6:00 otwarcie dziennych świec, ale ok nevermind... ważne to co przyniosą koolejne sesje, czekamy na wyklarowanie sytuacji
pozdrówki
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
no i porachaa , 100 pipsów w górę na otwarciu dzisiaj, zaraz mi konto wyczyści ,co się stało? WTF
pozdrówki
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
no i porachaa , 100 pipsów w górę na otwarciu dzisiaj, zaraz mi konto wyczyści ,co się stało? WTF

sytuacja wyglada naprawde ciekawie....uj przebil linie tremndu wzrostowego ( zielona linia) , ponadto wybicie dolem ze spadkowego kanału , jak widac docieramy spowrotem do dolnego ograniczenia tego kanalu + jescze wiarygodna linia trendu spadkowego. Na wykresie Uj wszystko wskazywaloby na spadki , ale dosc ciekawy dzien byl w piatek na TNOTE . Spadajaca gwiazda akurat na oporze i przy dolnym ograniczeniu przebitego juz kanalu spadkowego wyglada dosc wiarygodnie i nalezaloby oczekiwac spadkow tnote , a tym samym wzrostow akcji i i uj.
Czyli wniosek jest taki ze moze spadac albo wzrastac
Czyli wniosek jest taki ze moze spadac albo wzrastac

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
-
- Bywalec