Też wydaje mi się, że dolar będzie spadal. A w każdym razie, że jak by nie patrzeć trudno obecnie mówić o harmonii rynku - teoria Elliotta w tej chwili może się średnio przydawać.
Od luki kurs sobie spokojnie idzie w dól ladnym trendem (o ile można tak określić coś co się widzi na H1). Jak dojdzie do górnego ograniczenia znowu wejdę z shortem.
Rynek nie może się zdecydować czy domknąć lukę czy przebić średnioterminową linię trendu. Kompletny galimatias. Może Azjaci będą bardziej "męscy" (czyt. bardziej zdecydowani).
napompowany $ na indexie kiedyś musi zacząć się osłabiać no i w końcu chyba zaczęła się ta korekta, dodatkowo spadkom sprzyja pogorszenie nastrojów na giełdach, czyżby już zapomniano o Fannie... ?
Ostro jedzie jak na świecę o siódmej. Pierwszy raz udało mi się chyba zrobić 50 pipsów o takiej godzinie (teraz to właściwie zostało mi 30 ) . No wydaje mi się, że ta świeca może potwierdzać scenariusz, o którym mówicie, wystarczy poczekać.
Jeśli dziś nie zreanimują "trupa" Lehman Brothers to będzie wodospad. Europa właśnie poluje na odbicie w USA. Dziś jest raj dla spekulantów bo rynek tak szybko się nie zdecyduje, w którym kierunku podążyć.