[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

Sluszna koncepcja jak sie okazuje. Ja zamykam [daytrading] i ide sie wylaczyc ;)

imo to poczatek pieknych spadkow w dlugim terminie; zaczyna mi sie bardzo podobac ta para.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Też wydaje mi się, że dolar będzie spadal. A w każdym razie, że jak by nie patrzeć trudno obecnie mówić o harmonii rynku - teoria Elliotta w tej chwili może się średnio przydawać.

Od luki kurs sobie spokojnie idzie w dól ladnym trendem (o ile można tak określić coś co się widzi na H1). Jak dojdzie do górnego ograniczenia znowu wejdę z shortem.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Noob pisze:teoria Elliotta w tej chwili może się średnio przydawać.
Dlaczego? Przeciez spada wrecz idealnie zgodnie z teoria fal.. :?:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Rynek nie może się zdecydować czy domknąć lukę czy przebić średnioterminową linię trendu. Kompletny galimatias. Może Azjaci będą bardziej "męscy" (czyt. bardziej zdecydowani). :wink:

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Jasonbourne, czyli gdzie twoim zdaniem zakończy się obecny ruch spadkowy? Czy może zakończyl się na 107 i będzie korekta?

W ogóle to można by na tym forum wprowadzić zasadę, że każdy w każdym poście pisze jaką ma pozycję albo na co czeka, żeby otworzyć.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

napompowany $ na indexie kiedyś musi zacząć się osłabiać no i w końcu chyba zaczęła się ta korekta, dodatkowo spadkom sprzyja pogorszenie nastrojów na giełdach, czyżby już zapomniano o Fannie... ?

tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Myślę, że "męskość" Azjatów zakończy się na powrocie do linii trendu a potem w dół do 106 > korekta, potem 104.50

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

tak_i pisze:Myślę, że "męskość" Azjatów zakończy się na powrocie do linii trendu a potem w dół do 106 > korekta, potem 104.50
.. i takaż myśl podobna mnie również tchnęła,

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Ostro jedzie jak na świecę o siódmej. Pierwszy raz udało mi się chyba zrobić 50 pipsów o takiej godzinie (teraz to właściwie zostało mi 30 ) :wink: . No wydaje mi się, że ta świeca może potwierdzać scenariusz, o którym mówicie, wystarczy poczekać.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Jeśli dziś nie zreanimują "trupa" Lehman Brothers to będzie wodospad. Europa właśnie poluje na odbicie w USA. Dziś jest raj dla spekulantów bo rynek tak szybko się nie zdecyduje, w którym kierunku podążyć. :wink:

ODPOWIEDZ