[USDJPY]
FED podejmuje decyzje o stopach % z małym komentarzem.Krys pisze:Skąd data 16 IX ?Gerdziu pisze: Jeśli nie przebijemy jej do 16 IX no to dolar zanurkuje conajmniej do 107. Takie mam luźne przemyślenia.
Pozdrawiam
Krys
S&500 walczy z ważnym wsparciem przy 1260. Czuję, że to będzie przełom przed wyraźnym wzrostem dolara do jena. Nieśmiało proponuję zajmować długie pozycje.
- magictrader
- Pasjonat
Obecny trend na parach dolarowych oraz zachowanie jena sugerują, że trwa systematyczny proces zamykania pozycji carry trade. Waluty, które dotychczas korzystały najbardziej (osiągając nieuzasadnione fundamentalnie poziomy) w trakcie trwania "hossy" carry trade obecnie gwałtownie osłabiają się do jena. Korzysta na tym także dolar, który wcześniej był sprzedawany do głównych walut przez instytucje kupujące bardziej egzotyczne pary (NZD/JPY, AUD/JPY, GBP/JPY). Mam wrażenie, że obecny trend jest konsekwencją przewidywanego przez niektórych procesu delewerowania instytucji finansowych.
W takiej sytuacji rynek będzie ignorował, w większości, napływające dane makroekonomiczne. Do pewnego momentu trend był uzasadniony przez zmieniące się fundamenty gospodarki brytyjskiej, europejskiej czy też australijskiej. Uważam, że teraz większą rolę można przypisać czynnikom technicznym.
W takiej sytuacji rynek będzie ignorował, w większości, napływające dane makroekonomiczne. Do pewnego momentu trend był uzasadniony przez zmieniące się fundamenty gospodarki brytyjskiej, europejskiej czy też australijskiej. Uważam, że teraz większą rolę można przypisać czynnikom technicznym.
Tp weszło przy 107 pięknie, cena jest już przy dolnym granicy trendu wzrostowego. ... ale co z szansami na odbicie? na zamknięciu dziennej świecy cena od tej linii nie odbiła, czyżby nadszedł czas na jakieś konkretniejsze spadki??
EDIT: zgodnie z sygnałem, konkretne przełamanie.. Shorcik od 106.60 z celem na 105.10
EDIT: zgodnie z sygnałem, konkretne przełamanie.. Shorcik od 106.60 z celem na 105.10