[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

dol dol dol
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Krys pisze:
Gerdziu pisze: Jeśli nie przebijemy jej do 16 IX no to dolar zanurkuje conajmniej do 107. Takie mam luźne przemyślenia.
Skąd data 16 IX ?

Pozdrawiam
Krys
FED podejmuje decyzje o stopach % z małym komentarzem.
S&500 walczy z ważnym wsparciem przy 1260. Czuję, że to będzie przełom przed wyraźnym wzrostem dolara do jena. Nieśmiało proponuję zajmować długie pozycje.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Ale, że wszystko spada naraz to czegoś takiego nie widziałem jeszcze. :-)
Może wszystko jest teraz SELL ?

Pozdrawiam
Krys

abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

Ktos moze wie z czego bierze sie ta ostatnia sila jena do kilku innych walut (usd, eur, cad, aud, chf, gbp) ?
Moze sie myle, ale wyglada to tak jakby jen rozdawal karty.

Btw. dzisiaj o 2 w nocy, oceniany jako wazny, pakiecik danych z Japonii. Byc moze wyklaruje sytuacje.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Zwijają na potęgę carry trade'y. Zarówno JPY i CHF się szybko umacniają.
Trzeba by mieć jakieś info z NYSE czemu tak akcje nurkują mimo dobrych danych.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Obecny trend na parach dolarowych oraz zachowanie jena sugerują, że trwa systematyczny proces zamykania pozycji carry trade. Waluty, które dotychczas korzystały najbardziej (osiągając nieuzasadnione fundamentalnie poziomy) w trakcie trwania "hossy" carry trade obecnie gwałtownie osłabiają się do jena. Korzysta na tym także dolar, który wcześniej był sprzedawany do głównych walut przez instytucje kupujące bardziej egzotyczne pary (NZD/JPY, AUD/JPY, GBP/JPY). Mam wrażenie, że obecny trend jest konsekwencją przewidywanego przez niektórych procesu delewerowania instytucji finansowych.
W takiej sytuacji rynek będzie ignorował, w większości, napływające dane makroekonomiczne. Do pewnego momentu trend był uzasadniony przez zmieniące się fundamenty gospodarki brytyjskiej, europejskiej czy też australijskiej. Uważam, że teraz większą rolę można przypisać czynnikom technicznym.

abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

Wiem, ze to offtopic, ale co to jest carry trade ?

szyslak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szyslak »

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

Tp weszło przy 107 pięknie, cena jest już przy dolnym granicy trendu wzrostowego. ... ale co z szansami na odbicie? na zamknięciu dziennej świecy cena od tej linii nie odbiła, czyżby nadszedł czas na jakieś konkretniejsze spadki??

EDIT: zgodnie z sygnałem, konkretne przełamanie.. Shorcik od 106.60 z celem na 105.10

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Idzie pięknie w dól. Ale osobiście myślę, że będzie jakaś korekta, a w okolicy dzisiejszych minimów jest dość duży opór. Jestem na krótkiej z TP 105,6 z tego samego poziomu co ty, Majek.

ODPOWIEDZ