AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

sherif14
Bywalec
Bywalec

Re:

Nieprzeczytany post autor: sherif14 »

MaRCHeW pisze:Witam.
adapi pisze:Czy to taki standard na DEMO Aliora, że na parze EUR/USD spread jest ujemny?
To nie jest standard Alior'a tylko ECN'u. Spready są rynkowe, także mogą występować także ujemne spready, co jak ktoś jest szybki może wykorzystać.

Chyba, że na demo masz cały czas ujemny spread, to wtedy coś jest nie teges.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Gram w demo forexa i obecnie na jednej parze mam ujemny spread. Tak jak pisaliście, takie sytuacje są rzadkie i krótkotrwałe, ale załóżmy że trafiłem na taki moment. Czy w tej sytuacji można normalnie kupować i sprzedawać? Jeżeli tak, jest to po prostu czysty zysk i można w nieskończoność (do momentu zmiany spreadu) kupować i od razu sprzedawać z zyskiem. Wydaje mi się to zbyt piękne dlatego pytam:) Czy z takich transakcji broker będzie rozliczał w jakiś inny sposób?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Kwestię ujemnego spreadu reguluje m.in paragraf 42 ust. 4 Regulaminu wykonywania zleceń na rynkach OTC (strona 9).
Regulamin może Pan znaleźć na stronie: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... in_OTC.pdf

Z praktycznego punktu widzenia, 99% transakcji zawieranych na ujemnym spreadzie jest uznawanych i nie podlega dostosowaniu. Jeżeli zdąży Pan kupić i sprzedaż dany instrument na ujemnym spreadzie uzyskując zysk to jak najbardziej kwota jest księgowana na Pana rachunku. Zapis regulaminu dotyczy sytuacji wyjątkowych np. gdyby dostawca płynności w wyniku awarii systemów wewnętrznych pozostawił na rynku ceny bardzo odległe od konsensusu.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Do dampan2

Masz odpowiedz na priv dotycząca twego pytania do mnie
Pzdrawiam

sherif14
Bywalec
Bywalec

BM Alior Bank pisze: Zapis regulaminu dotyczy sytuacji wyjątkowych np. gdyby dostawca płynności w wyniku awarii systemów wewnętrznych pozostawił na rynku ceny bardzo odległe od konsensusu.
Czyli zysk ze sprzedaży w takim przypadku nie jest po prostu zaksięgowany czy też taka transakcja ma jakieś dodatkowe konsekwencje?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Wynik z zamknięcia otwartej pozycji księgowany jest na rachunku od razu po zamknięciu pozycji, natomiast w późniejszym czasie może dojść do zrewidowania warunków zawartej transakcji - zgodnie z zapisami regulaminu. W takim przypadku Biuro Maklerskie Alior Banku informuje klientów o zaistniałej sytuacji drogą telefoniczną oraz listowną.

Istotnym z punktu widzenia Klienta zawierającego transakcje po rażąco błędnych cenach jest poniższy fragment:
W przypadku gdy w wyniku błędnego kwotowania doszło do zawarcia transakcji po cenie znacznie różniącej się od
ceny rynkowej instrumentu finansowego Biuro Maklerskie ma prawo, w terminie 2 dni roboczych od wystąpienia nieprawidłowości, dostosować ceny transakcji do skorygowanych cen, po których następuje rozliczenie transakcji
z Bankiem oferującym płynność, lecz nie gorszych od cen rynkowych z chwili zawarcia transakcji. Dostosowanie cen
transakcji następuje poprzez korektę salda rachunku pieniężnego Klienta.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

sherif14
Bywalec
Bywalec

Czy można wyłączyć autoryzację sms z hasłem przy każdorazowym logowaniu się do aplikacji?

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbisow »

a ja chciałbym więcej dowiedzieć o ich platformie wiem ze były z nią problemy,

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

sherif14
Można, zadzwoń do obsługi i wydaj taką dyspozycję. Wg mnie to idiotyzm, za każdym razem logować się z smsem.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

sherif14
Bywalec
Bywalec

Szwajcar pisze:sherif14
Wg mnie to idiotyzm, za każdym razem logować się z smsem.
Zgadza się:)
A czy można zrobić to tylko telefonicznie, nie ma możliwości przez www?

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

sherif14 pisze:
Szwajcar pisze:sherif14
Wg mnie to idiotyzm, za każdym razem logować się z smsem.
Zgadza się:)
A czy można zrobić to tylko telefonicznie, nie ma możliwości przez www?
obawiam się, że w ogóle nie można wyłączyć -- tak było jeszcze niedawno.

ODPOWIEDZ