juz nieDavidFx pisze:pokaz mi bo ja tego nie widzedobryfxplayer pisze:ujek na m1 orgr. i jedziemy na 120 yeahhh

juz nieDavidFx pisze:pokaz mi bo ja tego nie widzedobryfxplayer pisze:ujek na m1 orgr. i jedziemy na 120 yeahhh
zaskoczyłeś mnie bo teoria ekonomii mówi mi co innego, ale wytłumacz jeśli łaska dlaczego nie ma pomóc/pogorszyć ?simon000111 pisze:Widzisz może Cię zaskoczę, ale dodruk nic na obecną deflację nie pomoże, a może jeszcze ja pogłębićXet pisze:w europie deflacja się nakręca więc mario może powiedzieć, że rozważają zwiększenie QE i już edek się osłabi
Obniżka była już w cenie. Kraj się radykalizuje, sytuacja polityczna jest niepewna podobno pod sąd ma trafić minister finansów. Niby 2,50 są rekomendacje, ale swapy wysokie i z egzotyką nic nie jest pewne, ale to moja opinia - lepiej nie tykaćkamilao1987 pisze:ktoś coś o usdtry po obniżce stóp w turcji?
przeciwnicy dodruku mówią, że te pieniądze nie trafiają do konsumpcji - tylko do instytucji finansowych - które dzięki temu zarabiają, więc ograniczają kredyty konsumenckie (bardziej ryzykowne) czyli te, które najbardziej napędzają inflację - tak w skrócieXet pisze:zaskoczyłeś mnie bo teoria ekonomii mówi mi co innego, ale wytłumacz jeśli łaska dlaczego nie ma pomóc/pogorszyć ?simon000111 pisze:Widzisz może Cię zaskoczę, ale dodruk nic na obecną deflację nie pomoże, a może jeszcze ja pogłębićXet pisze:w europie deflacja się nakręca więc mario może powiedzieć, że rozważają zwiększenie QE i już edek się osłabi
Jak najwyżej się dadobryfxplayer pisze:kurde chcialbym zasadzic eske na edku, ale nie wiem gdzie, ktos ma pomysl?
to nie wystrzał to erekcjaNowy123 pisze:to co wystrzal na edku czy nie bedzie wystrzalu