DayTrading: Wtorek 24.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lut 2015, 00:00

Wzrost
12
39%
Bez zmian
4
13%
Spadek
15
48%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 24.02.2015

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:ale skoro na kangurze mamy trend spadkowy to co ja robię szukając fibo do góry? ;)

poszukajmy FIBO w dół, ten sam wykres monthly - wywalam fibo żółte i niebieskie, zostawiam dwie linie (czerwona i zielona). - plik audusdmonthlu_wdol.png

zostawiam malutkie fibo wzrostowe-korekcyjne, które tam ledwo widać

i maluję FIBO z góry na dół, po pierwszej fali.

co mamy:

F161 zasięgu pokrywa się niejako z F423 malutkiego fibo wzrostowego - korekcyjnego, czyli uważam, ze to jest max zasięg korekty (czerwona linia)

F261 natomiast.... eureka... pokrył nam się praktycznie z zieloną linią rysowaną wcześniej - czyżby to był target spadku dla kangura ? :twisted:

-- Dodano: 24 lut 2015, 22:52 --
Kusus pisze: Nie wiem bo nie zwracam uwagi na to co piszesz ani nikt inny poza Davidem, niemiaszkiem, żabą i revexem.

Wiem natomiast, że mam na AU kilka lotów od 0.7750, przesunięty SL, 100 zł dziennie swapu i jutro jadę na narty.

To tyle. Miłej nocki.
Naprawdę jestem z ciebie dumny :twisted:
Zamiast się skupiać na tym ile wyciągnąłeś ze swojej analizy oraz na tym co możesz poprawić to ty ciągle, uparcie chcesz każdego tu przekonać, że było dokładnie tak jak mówiłeś. Nie wiem co jest Twoim celem ale w moich oczach jesteś osobą która jest w jakiś sposób niedowartościowana i próbujesz to robić na forum. Nie wiem dla kogo i nie wiem po co.

Po drugie - bez urazy oczywiście - bo już znudziła mi się polemika na Twój temat i dogorywanie nad sensem rozmowy...
... - fibo które wyznaczasz na wykresach które wrzucasz doprowadza moje ciało do stanu określanego przez niektórych psychologów i lekarzy jako Padaczka podsycana dodatkowo na tle nerwicowym. Nie wspomne już o półwykresach, falach nie wiadomo gdzie się kończących i wszelakiej maści półprostych nie mających końca ani początku.

Może mógłbym to olać ... albo mógłby to zrobić ktoś inny. Na mnie jednak akurat działa to w ten sposób i powiem Ci, że wrzucanie takich kresek tu na forum jest wyrazem ignorancji oraz braku szacunku do inteligencji jaką niektórzy tutaj prezentują.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus skoro tak piszesz, to jeszcze jedno Fibo z dedykacją dla Ciebie.

a dla pozostałych informacja, że zabranie innej fali i badanie jej zasięgu też się przydaje - tylko niech ktoś mi powie dlaczego F161 i F261 wychodzą na tych liniach (czerwona/zielona - w pobliżu) pokazanych wcześniej :idea:

a kolega Żaba chciał się czegoś dowiedzieć ode mnie to pokazałem jak umiałem.

choć przyznam, że przykład kangura jest średni, no ale chciałem też pokazać Kususowi, może mu się przyda :)

Acha - i nie pokazuję, że mam rację. Dopiero będę ją miał JEŚLI to się sprawdzi :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Kusus skoro tak piszesz, to jeszcze jedno Fibo z dedykacją dla Ciebie.

a dla pozostałych informacja, że zabranie innej fali i badanie jej zasięgu też się przydaje - tylko niech ktoś mi powie dlaczego F161 i F261 wychodzą na tych liniach (czerwona/zielona - w pobliżu) pokazanych wcześniej :idea:

a kolega Żaba chciał się czegoś dowiedzieć ode mnie to pokazałem jak umiałem.

choć przyznam, że przykład kangura jest średni, no ale chciałem też pokazać Kususowi, może mu się przyda :)
Napiszę ostatnie dwa zdania na ten temat gdyż Twój rysunek nie ma KOMPLETNIE żadnego sensu.
1. Byle jak byś wrzucił to fibo, prostą, funkcję - odpowiednio to modelując zawsze dopasujesz do wykresu.
2. Rypiesz funkcjami i zależnościami na wysokim TF w skali M.

Jak te dwa zdania spowodują, że dalej będziesz polemizował na temat słuszności Twojego ostatniego wykresu.... to ja nie mam więcej pytań i nie mamy o czym gadać.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze: Napiszę ostatnie dwa zdania na ten temat gdyż Twój rysunek nie ma KOMPLETNIE żadnego sensu.
1. Byle jak byś wrzucił to fibo, prostą, funkcję - odpowiednio to modelując zawsze dopasujesz do wykresu.
2. Rypiesz funkcjami i zależnościami na wysokim TF w skali M.

Jak te dwa zdania spowodują, że dalej będziesz polemizował na temat słuszności Twojego ostatniego wykresu.... to ja nie mam więcej pytań i nie mamy o czym gadać.
ad 1) - nic nie dopasowuję do wykresu, biorę jedną falę od początku do końca i to jest moje fibo 0-100, kolejne fibo pokazują się przecież same :) - czyli mówiąc najprościej jak umiem: przy pomocy jednej fali staram się wyznaczyć zasięg całego ruchu.

ad 2). pokazuję na TF - M, z uwagi na badanie zasięgów wobec całego trendu spadkowego i ewentualnej korekty na UP, można to robić na dowolnym TF z uwagi na fraktalność wykresów.

Najprostrzy przepis na _dużą_ pewność trafienia F161:

- załóżmy, że mamy trend wzrostowy
- bierzemy falę numer jeden wzrostową i rysujemy na niej normalne FIBO.
- czekamy
- jeśli wykres odbije od F61 i dodatkowo przebije F100 to lecimy zgodnie z trendem i ustawiamy TP na Fibo 161, ustawiajac, a następnie przesuwając SL

Trafiony zatopiony ;)

Poza tym chcieliście _przed faktem_ to proszę. Czy się uda? Nie wiem. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

ED malowany na D1. Wygląda, że okolice 1.14 powinniśmy osiągnąć (potrójny szczyt?), zanim spadniemy:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a tu dowód (co prawda z przeszłości), ale też na kangurze,
że za pomocą jednej fali można wyznaczyć cały zasięg ruchu

popatrzcie jak zachowywała się cena na f161 (opór/wsparcie)
jak na f261 (konsola, opór)
a potem na 423 - cel!

widać, że zabrałem jako fibo 0-100 pierwszą falę, bo to jest pierwsza fala wzrostowa po całym spadku.
jak się wrzuci na weekly to można ją sobie dokładnie wyznaczyć na fibo :)

I co - nadal to jest bez sensu? Skoro działało w przeszłości to.... działa nadal :)

-----------------

wrzucam jeszcze weekly - posiłkuje się tam jeszce drugim fibo niebieskim
strzałki wiadomo, a elipsy to konsole - miejsca, ktore przecinają fibo.
:)
Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 23:41 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

leslavus
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: leslavus »

Ok, Highend. A jak Twoje prognozy =możliwe UP kangura o 50-60 pipsów zanim zacznie spadać, ma sie do danych Makro? czy je też bierzesz pod uwage, czy patrzysz tylko na fibo?
Szczudlo6 stwierdził że AUD jest za mocny i ze może spadać-skąd to wiecie?ja tylko widzę na ForexFactory że dane o 1.30 w nocy prognozowane na dobre lub neutralne. Co by wskazywało na kangur UP...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

highend pisze:a tu dowód (co prawda z przeszłości), ale też na kangurze,
że za pomocą jednej fali można wyznaczyć cały zasięg ruchu

popatrzcie jak zachowywała się cena na f161 (opór/wsparcie)
jak na f261 (konsola, opór)
a potem na 423 - cel!

widać, że zabrałem jako fibo 0-100 pierwszą falę, bo to jest pierwsza fala wzrostowa po całym spadku.
jak się wrzuci na weekly to można ją sobie dokładnie wyznaczyć na fibo :)

I co - nadal to jest bez sensu? Skoro działało w przeszłości to.... działa nadal :)
Pewnie że jest bez sensu. Wszystko co Ty i ja rysujemy sobie na wykresie widzimy tylko i wyłącznie my.
Obaj jesteśmy robalami na tym rynku i nic nie znaczymy....
Nie mówię, że jest to głupie, bo coś co działa głupie być nie może, ale nie forsuj uznaniowości jako jakiejkolwiek słusznej racji :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Damfry pisze: Pewnie że jest bez sensu. Wszystko co Ty i ja rysujemy sobie na wykresie widzimy tylko i wyłącznie my.
Obaj jesteśmy robalami na tym rynku i nic nie znaczymy....
Nie mówię, że jest to głupie, bo coś co działa głupie być nie może, ale nie forsuj uznaniowości jako jakiejkolwiek słusznej racji :)
zgadzam się oczywiście:)
nikogo do niczego absolutnie nie chcę przekonać.
każdy ma swój sposób :)

Zablokowany