highend pisze:kangura też ubrałem w FIBO, tym razem odbicie od F61 jest mocne i zdecydowane.....
testowanie 261,8 fibo byłoby dla mnie jednak sporym zaskoczeniem. Cały czas obstawiam spadki. Oczywiście w ślad za tzw. grubasami.
highend pisze:kangura też ubrałem w FIBO, tym razem odbicie od F61 jest mocne i zdecydowane.....
Poziomy Fibonacciego na osi cenhighend pisze:kangura też ubrałem w FIBO, tym razem odbicie od F61 jest mocne i zdecydowane.....
Kompletnie nijakatlanticos pisze:Poziomy Fibonacciego na osi cenhighend pisze:kangura też ubrałem w FIBO, tym razem odbicie od F61 jest mocne i zdecydowane.....
Podstawowe i najprostsze zastosowanie metody to wyznaczenie na wykresie cen analizowanego waloru znaczącego maksimum i znaczącego minimum w ostatnim okresie .
Bezwzględna różnica tych poziomów (czyli odległość) uznana jest za odcinek jednostkowy. Odcinek ten można następnie podzielić w proporcjach będących współczynnikami Fibonacciego
a ja sie pytam jak sie to ma do Twojego wyznaczenia odcinka i poziomow fibo
nie chodzi o wrzucanie... chcialbym sie czegos nowego nauczyc...ale mam wrazenie ze wyznaczasz fibo po fakcie i bierzesz taki odcinek zeby pasowalo... a ja Ci powiem gdzie odbilismy....zmierz caly odcinek od dolu tak jak zaczales do samej gory i zobaczysz jak zadzialalo fibo (bo zadzialalo, ale nie na 61)highend pisze: Jak komuś nie pasuje to mogę nie wrzucać - przecież tutaj każdy kieruje się swoim rozumem i analizą i gra po swojemu.
zerkam na moje dawno temu namalowanie nijakie fiboZibi 68 pisze:Franka ciągną na południe
atlanticos pisze:nie chodzi o wrzucanie... chcialbym sie czegos nowego nauczyc...ale mam wrazenie ze wyznaczasz fibo po fakcie i bierzesz taki odcinek zeby pasowalo... a ja Ci powiem gdzie odbilismy....zmierz caly odcinek od dolu tak jak zaczales do samej gory i zobaczysz jak zadzialalo fibo (bo zadzialalo, ale nie na 61)highend pisze: Jak komuś nie pasuje to mogę nie wrzucać - przecież tutaj każdy kieruje się swoim rozumem i analizą i gra po swojemu.
Chcialbym zobaczyc wyznaczone fibo bez tekstu "pokazywalem w grudniu po poludniu jak zjadlem podwieczorek ze doleci do smieci" i np info gdzie spodziewasz sie odbicia czy ruchu ceny...wtedy moglbym to przeanalizowac po swojemu i moze przydaloby sie do jakiegos trejdu...ale jak widze odcinek ciegniety od poczatku do "powietrza" to nawet ciezko sie odniesc do tego... i nie czepiam sie a po prostu pytam merytorycznie
Nie wiem bo nie zwracam uwagi na to co piszesz ani nikt inny poza Davidem, niemiaszkiem, żabą i revexem.highend pisze:czyli kto jest za wzrostem kangura? z tego co pamietam to Rexex i chyba Kusus
Kusus - dalej uważasz, że piszę bez sensu i nabijam posty?
Naprawdę jestem z ciebie dumnyKusus pisze: Nie wiem bo nie zwracam uwagi na to co piszesz ani nikt inny poza Davidem, niemiaszkiem, żabą i revexem.
Wiem natomiast, że mam na AU kilka lotów od 0.7750, przesunięty SL, 100 zł dziennie swapu i jutro jadę na narty.
To tyle. Miłej nocki.