juz nieDavidFx pisze:pokaz mi bo ja tego nie widzedobryfxplayer pisze:ujek na m1 orgr. i jedziemy na 120 yeahhh

juz nieDavidFx pisze:pokaz mi bo ja tego nie widzedobryfxplayer pisze:ujek na m1 orgr. i jedziemy na 120 yeahhh

czy juz na cos sie gotuja
 czy juz na cos sie gotuja 
zaskoczyłeś mnie bo teoria ekonomii mówi mi co innego, ale wytłumacz jeśli łaska dlaczego nie ma pomóc/pogorszyć ?simon000111 pisze:Widzisz może Cię zaskoczę, ale dodruk nic na obecną deflację nie pomoże, a może jeszcze ja pogłębićXet pisze:w europie deflacja się nakręca więc mario może powiedzieć, że rozważają zwiększenie QE i już edek się osłabi
Obniżka była już w cenie. Kraj się radykalizuje, sytuacja polityczna jest niepewna podobno pod sąd ma trafić minister finansów. Niby 2,50 są rekomendacje, ale swapy wysokie i z egzotyką nic nie jest pewne, ale to moja opinia - lepiej nie tykaćkamilao1987 pisze:ktoś coś o usdtry po obniżce stóp w turcji?
przeciwnicy dodruku mówią, że te pieniądze nie trafiają do konsumpcji - tylko do instytucji finansowych - które dzięki temu zarabiają, więc ograniczają kredyty konsumenckie (bardziej ryzykowne) czyli te, które najbardziej napędzają inflację - tak w skrócieXet pisze:zaskoczyłeś mnie bo teoria ekonomii mówi mi co innego, ale wytłumacz jeśli łaska dlaczego nie ma pomóc/pogorszyć ?simon000111 pisze:Widzisz może Cię zaskoczę, ale dodruk nic na obecną deflację nie pomoże, a może jeszcze ja pogłębićXet pisze:w europie deflacja się nakręca więc mario może powiedzieć, że rozważają zwiększenie QE i już edek się osłabi
Jak najwyżej się dadobryfxplayer pisze:kurde chcialbym zasadzic eske na edku, ale nie wiem gdzie, ktos ma pomysl?

to nie wystrzał to erekcjaNowy123 pisze:to co wystrzal na edku czy nie bedzie wystrzalu