DayTrading: Poniedziałek 23.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lut 2015, 00:00

Wzrost
7
21%
Bez zmian
8
24%
Spadek
19
56%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 23.02.2015

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

nulka pisze:"jutro ma byc live trading room guru fx Maxa Idzika slyszeliscie o nim?"
Nawet widziałam jego dwa "wykłady". Facetowi nie można odmówić dużych zdolności do robienia ludzi w konia. Jest na liście ostrzeżeń australijskiego knf, na swojej stronie podaje niebotyczne stopy zwrotu w prowadzonym przez siebie funduszu inwestującym na rynku forex, linki do rzekomych partnerów są nieaktywne, brak jakichkolwiek sprawozdań finansowych - a nasze stowarzyszenie inwestorów indywidualnych zaprasza go na konferencje do Karpacza i Zakopanego.
Na spotkaniu mówi pierdoły, siedzi na widowni jakiś podstawiony gostek, który łamaną angielszczyzną wypytuje Idzika o jego sukcesy, dwie osoby obserwują słuchaczy i wyłapują potencjalnych naiwnych, których szybko biorą w obroty i wciskają podpisanie umowy.
Idzik ma przygotowaną odpowiedź, dlaczego szkoli: mówi o piramidzie potrzeb Maslowa i że doszedł już do szczebla potrzeby dzielenia się swoimi dokonaniami i swoim sukcesem z innymi. Nie chciało mi się wtrącać uwagi, że dzielimy się czymś za darmo, a jak bierzemy za to pieniądze, to się nie dzielimy tylko zarabiamy, no bo skoro Idzik się dzieli, to każdy, kto gdzieś pracuje, też się dzieli.
Jakiś student zgłosił się, że brał udział w szkoleniu w sierpniu czy we wrześniu i jest bardzo zadowolony. Student chyba nie był podstawiony, bo podał imponującą stopę zwrotu po czterech miesiącach inwestowania zgodnego z systemem idzika: 2% na rachunku z wkładem 1000 zł.
Idzik nie przejmuje się tym, że podaje różne daty, że mu się mylą różne daty z życia. Jak się przejrzy info o nim w internecie, to widać, że potrzebę dzielenia się swoim sukcesem ma już od kilku ładnych lat, to ja się pytam: a kiedy on zrobił ten sukces? Jak już od kilku lat jeździ gdzie się da i wciska szkolenia?

zostało już to odwołane
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

a ja sie tylko zapytam, ktore szkolenie i ktora ksiazka nauczy panowac nad emocjami i glowa bo to na forexie 80-90% sukcesu...wlasnie dlatego szkolenia nic nie daja... bo nie ucza reagowac i czytac wykresu, a dlaczego? bo tego sie nie da opanowac w 1, 5 czy 30 dni... potrzeba tysiecy godzin spedzonych przed wykresami... jak ktos mi na poczatku mojej przygody z forexem to mowil to sie smialem - a prawda jest prosta - opanujesz glowe, reszta przyjdzie sama...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

I może właśnie stres i emocje są powodem, dla którego mistrzowie gatunku prowadzą szkolenia? Ja też wolałabym zarabiać na szkoleniach niż na grze na fx. Bywają momenty, kiedy trzeba odejść od wykresów (na co zwracał wielokrotnie uwagę Kusus). Chętnie bym wtedy szkoliła lub mentorzyła, choć prawda jest taka, że nie mam na razie nic ciekawego do przekazania ;).

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Xet pisze:czyzby cad byl tak miły i wycioł mi SL i teraz spadł ?

mi duzo ne braklo a by wycieli tez sl na CAD teraz juz luzik SL na zysk i czekam

KABEL opory fajne poziomki

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Nowy123 niech szkoli z checia obejrze jego live trading room :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

melpomena pisze:I może właśnie stres i emocje są powodem, dla którego mistrzowie gatunku prowadzą szkolenia? Ja też wolałabym zarabiać na szkoleniach niż na grze na fx. Bywają momenty, kiedy trzeba odejść od wykresów (na co zwracał wielokrotnie uwagę Kusus). Chętnie bym wtedy szkoliła lub mentorzyła, choć prawda jest taka, że nie mam na razie nic ciekawego do przekazania ;).
Rozmowa o tym w kontekście forum nie ma żadnego sensu. Jeszcze kiedyś może i by miała jak siedziało tu kilka osób z którymi można by podjąć dyskusję o inwestowaniu i kasie. Raz na kilkanaście postów atlanticos się produkuje na ten temat. Nie wiem po co.

Od czasu kiedy spowszedniał dostęp do internetu, reklamy, facebooka i namnożyło się milion brokerów pojawiła się masa ludzi z kapitałami o których nie warto nawet wspominać udających inwestorów. Ale to inny temat...

Wyparli oni ludzi grających na poważnie których w tym wątku ostało się kilku dosłownie. Można dyskutować o wszystkim: psychologii, kapciach, zapleczu technicznym ale takie rozmowy nie mają tutaj sensu bo większość nie znałaby nawet pojęcia volumen albo pęd psychologiczny w kontekście inwestowania.

W obecnej postaci to forum i ten wątek to tylko (niestety) jakiś twór (masa) amatorów i smarkaczy którzy pomylili zakłady bukmacherskie z forexem.

Ale pęd pożyczania, chwilówki, brokerzy i inne Twory łatwej kasy zrobili tym samym złoty biznes przez ostatnie kilka lat i o to chodziło... przecież. ; x

A tak, żeby nie było OT:

AU H4 morning star. Pewnie dadzą zrobić chociaż knota w sling move na 3x.
To byłby zasięg gdzieś 30 pipsów wyżej niż obecnie jesteśmy, potem pewnie realizacja i close w okolicy 15 pipsów wyżej niż obecnie jesteśmy.

A jutro .. się zobaczy.

mbandrzej43
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mbandrzej43 »

Napisałem posta ale go wcieło. Cenzura ?

-- Dodano: 25-10-2010 --

A napisałem odnośnie szkoleń szkoda że nikt nie napiasał o Sebastianie Urbańskim, szkoda.

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

może nie wysłałeś

mbandrzej43
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mbandrzej43 »

Szkolenia mogą się tylko i wyłącznie odbywać na żywo, każda inna forma jest do dupy. Przerobiłem to to wiem co piszę.

-- Dodano: 25-10-2010 --

Urbański kiedyś przez dwie godziny tłumaczył o zastosowaniu wskaźnika ATR. I tak jak SL postawisz nie większy niż ATR to dupa kasy nie ma w każdym przypadku. Ale palant nie mówi że wystarczy TP postawić mmniejszy niż ATR i kasa powinna być.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus pisze:

W obecnej postaci to forum i ten wątek to tylko (niestety) jakiś twór (masa) amatorów i smarkaczy którzy pomylili zakłady bukmacherskie z forexem.

Ale pęd pożyczania, chwilówki, brokerzy i inne Twory łatwej kasy zrobili tym samym złoty biznes przez ostatnie kilka lat i o to chodziło... przecież. ; x
święta prawda. większośc urzytkownikó tego forum to amatorzy/smarkacze/gimbaza ze 1000zl z wyplaty z pierwszej pracy podietej w zyciu. i pisza tylko tutaj tp, tam sl, tutaj weszlem, dzisiaj zarobilem 20%, dzisiaj mam na dobry obiad... itp itd...

ale z drugiej strony kazdy tak zaczynał. przypomnijcie sobie :PPPP
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Zablokowany