DayTrading: Piątek 20.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
8
26%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 20.02.2015

Nieprzeczytany post autor: Zulume »

Gdyby Apple nie powiększyła ekranu to byłoby niedługo dno :D
Chodzi mi o realia Polskie no i po cześć niektórych sąsiadów. Weź np Galaxy S5 cena już 1700, iphone 6 plus 3000, polowy polaków nie stać na S5 nawet a co mówić o iphone :D wiesz jak jest z dzieciakami nie ukrywajmy to nabija sprzedaż ;) mimo że i pierwszemu jak drugiemu niczego nie brakuje ;) Apple niech zrobi wejście na karty micro sd i bd niebo ^^

Tesla konkurencje bd miała na 100%, ale jest szansa ze to Tesle będą gonić :) Ale zobacz tą akcje "dożywotnie ładowanie w ich punktach za free" i spójrz na rozstaw punktów i Polskę :D Więc jeżeli przeciętny Kowalski już walnie kredyt to czy wybierze akurat NOWOŚĆ ? wątpię :D Firma ładnie się rozwija i temu w nią wierze.

Microsoft ładuje kasę w fundacje :D

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

A microsoft ma nokię ;) i w koncu ktoś im powiedział żeby premierę nwego systemu dali na sierpień/wrzesień ;)
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
balu_rst
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balu_rst »

nikt tak dobrze nie kradł pomysłów jak Jobs :D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZielonaMgielka pisze:
highend pisze: apple od nowa wymyśli zegarek? dowiemy się w kwietniu.
Szczerze w to watpie. Jesli bedzie to kolejny produkt ktory trzeba bedzie ladowac kazdego dnia to nie wyobrazam sobie jakiejs wiekszej zmiany na rynku smartwatchow.
Czyli Apple jest głupie? ;)
Mi tez zegarek nie leży. Ale chętnie ujrzalbym nowe MacBooki.
Na czym wiec Apple bedzie zarabiać? iPhone 6 ? Czy juz nasycony rynek?
Nowy iPhone 6s dopiero we wrześniu zapewne....
Jakie bedą wyniki Apple za q1 w kwietniu?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Wrzucam parę ciekawych sytuacji
Australijczyk - nikt nie wierzył a pomału ciągle do przodu , ten tydzień chyba już decydujący - pora na przyspieszenie i okolice 0,8100 są w zasięgu
Pszenica - do 550 nie dotarła ale można było fajnie zarobić , poniedziałek - wtorek powinna być okazja do kupna około 500
Kawa - 149 powinno się obronić i mimo deszczy jest szansa na odbicie w górę
Indeksy - rynki grały najpierw pod porozumienie w Mińsku - dax 200 punktów w górę pod tę informację - chociaż porozumienie jest tylko na papierze i totalna lipa , porozumienie z Grecją - kolejna lipa - Grecy sami mają sobie ustalać reformy - dax kolejne 150 punktów . Nie bardzo już teraz jest pod co grać , w tym tygodniu już jakaś korektę zobaczymy ale indeksy teraz to naprawdę dla wyjadaczy
Brent - wsparcie 58,50 coraz bardziej wiarygodne i tam bym próbował kupować
Srebro - cierpliwie czekam na 15,50 , chociaż może kupię już wyżej jak będzie jakiś sygnał

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Czemu akurat 15.50 srebro?
Tak mnie zaintrygowalo.
Kawa w sumie wiadomo - ale i tak odpuszczam dopoki faktycznie nie zacznie rosnac.
Pszenica psikusa zrobila. Pisalem ze moze V zrobi.... no i chyba lipa... chyba ze VV :)
A o bawelnie nic nie napisales. Ta zdaje sie chce nadal up ;)

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:Czemu akurat 15.50 srebro?
Tak mnie zaintrygowalo.
Kawa w sumie wiadomo - ale i tak odpuszczam dopoki faktycznie nie zacznie rosnac.
Pszenica psikusa zrobila. Pisalem ze moze V zrobi.... no i chyba lipa... chyba ze VV :)
A o bawelnie nic nie napisales. Ta zdaje sie chce nadal up ;)
Srebro na dniach wielokrotnie ostatnio się broniło na 15,50 , nie licząc tej paniki po głosowaniu w Szwajcarii więc ten poziom jest dla mnie najważniejszy
Pszenica spokojnie się obroni , potrzeba troszkę czasu
Bawełna rośnie bo mniejsze zasiewy rolnicy prognozują ale chyba Chiny będą zwyżki wykorzystywać do sprzedaży , a nie napisałem bo teraz nie bardzo mogę już wyczuć więc nie wiem co zrobi . Problem w tym że co chwilę jakiś opór ....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:
Szczerze w to watpie. Jesli bedzie to kolejny produkt ktory trzeba bedzie ladowac kazdego dnia to nie wyobrazam sobie jakiejs wiekszej zmiany na rynku smartwatchow.
tutaj jeszcze dochodzi sprawa wielu wersji zegarka...
od najtańszego po $350 do najdroższego po $6000 (ze złota - ileś tam wstawek złota oczywiscie)...
tylko jak to się ma do roleksów za sumy o wiele większe?
i co to za prestiż zegarek za $6000? żaden :d :564:

Ale widzę dla Apple szansę - chcą budować własną fabrykę wyswietlaczy (tak jak Tesla chce mieć własną fabrykę akumulatorów).....
Apple chce mieć swoje auto i to z autopilotem (tak jak Google pokazywało).
Apple chce (nie wiem kiedy) wprowadzić okulary a'la Google Glass <- i to może być przebój, a nie zegarek ;)

Pytanie jednak nadal mam otwarte: co Apple chce wprowadzić innowacyjnego aby zadziwić świat?

kryspo_O
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kryspo_O »

highend pisze:
ZielonaMgielka pisze:
tutaj jeszcze dochodzi sprawa wielu wersji zegarka...
od najtańszego po $350 do najdroższego po $6000 (ze złota - ileś tam wstawek złota oczywiscie)...
tylko jak to się ma do roleksów za sumy o wiele większe?
i co to za prestiż zegarek za $6000? żaden :d :564:

Ale widzę dla Apple szansę - chcą budować własną fabrykę wyswietlaczy (tak jak Tesla chce mieć własną fabrykę akumulatorów).....
Apple chce mieć swoje auto i to z autopilotem (tak jak Google pokazywało).
Apple chce (nie wiem kiedy) wprowadzić okulary a'la Google Glass <- i to może być przebój, a nie zegarek ;)

Pytanie jednak nadal mam otwarte: co Apple chce wprowadzić innowacyjnego aby zadziwić świat?

Hej no gdybyśmy wiedzieli co to będzie to by nie było szoku, według mnie to może być nawet i Toster ale jak oni go zrobią to będzie robił najlepsze tosty albo najszybciej... Siła Apple nie polega tylko na nowościach a na udoskonaleniach rzeczy niedoskonałych...

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

rexex pisze:Wrzucam parę ciekawych sytuacji
Australijczyk - nikt nie wierzył a pomału ciągle do przodu , ten tydzień chyba już decydujący - pora na przyspieszenie i okolice 0,8100 są w zasięgu
.....
Według mnie to Kangur powinien odbić w okolicach 0.79300-0.79500, ewentualnie będą próbować liznąć 0.8000, na co bardzo liczę.

- zasięg fibo 1.161 wypada przy 0.8
- na miesięcznym widać, że poziom 0.8 w przeszłości był silnym oporem, duża szansa, że nie przejdą
- wybić z kanału średnioterminowego będzie ciężko, co najwyżej jakaś szpilunia do 0.8000 żeby wbić moje zlecenia :D 8) , potem lecimy na 0,7500, tam będzie dolna LT kanału długoterminowego (moje TP), a potem się zobaczy co dalej.
- Fundamentalnie ma lecieć w dół, stopy poszły w dół, niewykluczone że będą dalsze cięcia.
- Jedynie co może pokrzyżować spadki to sam dolar, jeśli dolar będzie miał większą korektę to kangur pociśnie w górę i SL mi wyje***** .

Tak ja to widzę i liczę na taki scenariusz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Let the pips flow 8)

Zablokowany