Na APPLE wychodzi szczyt, ale to chyba fatamorgana:highend pisze:u mnie to jest 2128karnak pisze:Czy 2138,15 będzie miało znaczenie?
Mam prośbę - czy dasz radę po swojemu sprawdzić wykres APPLE ?
129.50 zrobione mają
jeszcze poziom 2116 dla sp500 jest ultra ciekawy - to jest fibo 261 całego ruchu na monthly od korekty po 2008 roku
DayTrading: Piątek 20.02.2015
Re: DayTrading: Piątek 20.02.2015
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuje Ci bardzo 
Skoro wychodzi na Apple szczyt to co teraz?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Każdy musi znaleść odpowiedź sam w zależności od sposobu gry.highend pisze:Dziękuje Ci bardzo
Podpowiem tylko, że w trendzie wzrostowym zwraca się uwagę na wsparcia, a opory są po to, by je łamać.

Niemniej może być coś na rzeczy np. prawdopodobny ruch korekcyjny, ale tu sygnału szukałbym na mniejszych interwałach.
wzrosty na ropie chyba niezagrożone (przynajmniej do 63.44):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Budyn pisze:Budyn pisze:Nowy123 pisze:DAx bedzie mial luke na 1 % w POnedzialek wiec bedzie co dmykac
ale lukę którą? s? l?
nie wiadomo? po prostu luka?
-- Dodano: 20 lut 2015, 23:02 --
No? Nowy? każdy tak może pierd..... jaka luka cwaniaku?
Opanuj się człowieku, stres Cię zżera bo zostawiłeś otwartą pozycję na weekend, na tle wydarzeń w Grecji ?
Mądrze ! Nie rozładowuj swoich frustracji teraz na innych, tylko odpal wykres i przeanalizuj go sobie sam na spokojnie i śledź newsy, nawet jak luka dziś zapowiada się w dół to jutro może być już w górę, a w poniedziałek znowu w dół ! Jaka luka by nie była, to wcześniej czy później zostanie domknięta, zatem nie masz co się martwić, jeśli masz mocne depo

Edit:
Poważnie ? Szkoda tylko, że nie podałeś poziomów przy których będzie czapa, tak może pisać każdy !!!Budyn pisze:Tak ja mówiłemBudyn pisze: DAX jeszcze podjazd i czapa
-- Dodano: 21 lut 2015, 19:24 --
@Highend
Tesla w dół, już niebawem ?
http://www.marketwatch.com/story/the-li ... 2015-02-20
Ostatnio zmieniony 21 lut 2015, 19:46 przez m4ki, łącznie zmieniany 2 razy.
Let the pips flow 

zapomnij. Tesla po wynikach kiepskich i spadku (na 193) odbiła mocno na up (217).
na moje leci na 250, a potem na 290 (double top)

to czy jakieś auto elektryczne zagrozi tesli to nie ma znaczenia.
pytanie czy cokolwiek zagrozi stacjom ładowania Tesli (supercharger)
NIKT nie ma takiej infrastruktury. GM? Apple i ich próby z autem? śmiech.
Tak super firma spekulacyjna i dla mnie nic nie warta ,zarząd sie cieszy z nowych inwestorów bo działalność od lat nie przynosi zysków ot taka mrzonka jak działki na księżycuhighend pisze:zapomnij. Tesla po wynikach kiepskich i spadku (na 193) odbiła mocno na up (217).
na moje leci na 250, a potem na 290 (double top)
to czy jakieś auto elektryczne zagrozi tesli to nie ma znaczenia.
pytanie czy cokolwiek zagrozi stacjom ładowania Tesli (supercharger)
NIKT nie ma takiej infrastruktury. GM? Apple i ich próby z autem? śmiech.
Maja teraz przed sobą bankructwo, przejęcie za grosze i wtedy dopiero zaczną może zarabiać ,jak nie beda musieli spłacać Dlugow które maja - wyglądają mniej więcej jak Grecja teraz haaahaaahaaa
Dla mnie czysta spekulacja nie poparta żadnymi fundamentami

Lepiej ładuj dalej ropę na S.Rafcyk pisze: Tak super firma spekulacyjna i dla mnie nic nie warta ,zarząd sie cieszy z nowych inwestorów bo działalność od lat nie przynosi zysków ot taka mrzonka jak działki na księżycu
Maja teraz przed sobą bankructwo, przejęcie za grosze i wtedy dopiero zaczną może zarabiać ,jak nie beda musieli spłacać Dlugow które maja - wyglądają mniej więcej jak Grecja teraz haaahaaahaaa
Dla mnie czysta spekulacja nie poparta żadnymi fundamentamiale granie na spadek może w sumie przynieść kiedys kokosy
Tesla to firma zbudowana od zera. Fabryka od zera. Ambitne plany i na czele pasjonat - Elon Musk.
Jeszcze będą warci więcej niż Apple.
Ludzie wpłacali 5000$ depozytu i czekali na auto (Model S), teraz tak samo czekają na Model X.
Czy zostali zawiedzeni? Nie. I dlatego akcje drożały i będą nadal.
Co takiego ma Apple? 70% dochód to sprzedaż iPhone. A gdzie reszta??
Z fajnej firmy stali się producentem telefonu.
-- Dodano: 21 lut 2015, 21:35 --
ja tam nie wiemmelpomena pisze:nie gram na indeksach i kompletnie ich nie rozumiem, ale wykres wklejony dziś przez Karnaka (dzięki!) pokazuje, że elliotowo gnamy trójkę, mylę się?

w każdym razie od 2ch lat dużo ludzi szuka szczytu i ładuje S
market sentiment na mforex:
http://www.mforex.pl/#ui-tabs-5
prawie 90% w S na DAX, to samo SP500. Ludzka psycha każe im sprzedawać bo "jest drogo"

ilu z nich zarobi? ilu od kiedy kisi to S?
ilu już potraciło depozyt?
nadal ludzie szukają szczytów zamiast grać z trendem.
Grasz z trendem, a w momencie korekty wywala Ci SL. Czy to takie trudne?
sp500 miało być w dólhighend pisze:ja tam nie wiemmelpomena pisze:nie gram na indeksach i kompletnie ich nie rozumiem, ale wykres wklejony dziś przez Karnaka (dzięki!) pokazuje, że elliotowo gnamy trójkę, mylę się?
w każdym razie od 2ch lat dużo ludzi szuka szczytu i ładuje S
market sentiment na mforex:
http://www.mforex.pl/#ui-tabs-5
prawie 90% w S na DAX, to samo SP500. Ludzka psycha każe im sprzedawać bo "jest drogo"![]()
ilu z nich zarobi? ilu od kiedy kisi to S?
ilu już potraciło depozyt?
nadal ludzie szukają szczytów zamiast grać z trendem.
Grasz z trendem, a w momencie korekty wywala Ci SL. Czy to takie trudne?

tak - jak spadało to podawałem zasięgi.... jednakże sp500 odbijało od wsparcia, aż pewnego razu (jak było po 2080) napisałem, że idzie na 2120. I od tamtej pory trzy razy spadło na 1980 (wsparcie) i odbiło. Takich rzeczy _nikt_ nie przewidzi.libres pisze: sp500 miało być w dólponiekąd napisałeś to już kilka razy co najmniej, niektórym brak samokrytycyzmu przy nadmiernym krytykowaniu innych, taka ludzka słabość, cóż nie każdy musi być twardzielem
No więc?