DayTrading: Piątek 20.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
8
26%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.02.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jeszcze o Apple:
http://grzegorz-swiatek.myapple.pl/post ... -galaxy-s6
nowa reklama Galaxy S6 wprawia w konsternacje fanów iPhone ;)

Ja nadal uważam, że aż 70% dochodu Apple _tylko_ z iphone to jest powód do zmartwień.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Fuli5
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fuli5 »

highend pisze:Jeszcze o Apple:

Ja nadal uważam, że aż 70% dochodu Apple _tylko_ z iphone to jest powód do zmartwień.
Przecież najlepszym tego przykładem jest Nokia... Co prawda to byłą trochę inna bajka i zacofanie w rozwoju ale chodzi o efekt stawiania tylko na jeden dział... A dawne telefony Motorola..... :)

kamilao1987
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilao1987 »

Na usdtry szykuje się taka duża luka?

http://www.xe.com/currencyconverter/con ... USD&To=TRY

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

coś o metalach:

ponieważ uważam platynę niejako za wodzik dla złota i srebra (może to głupie wiem, ale to tylko moje zdanie), to mamy :

platyna wywaliła wsparcie na 1180, nawet niejaki Pan to opisał:

http://insidefutures.com/article/138408 ... tinum.html

wrzucam więc wykres z oporami i wsparciami (z FIBO).
wygląda mega spadkowo.... co zatem zrobi złoto i srebro?

czy to już jest koniec i ostatni gasi światło? w sensie złoto na 880, platyna na 900, a sp500 na 2500 i Apple na 160?

-- Dodano: 22 lut 2015, 20:16 --
kamilao1987 pisze:Na usdtry szykuje się taka duża luka?

http://www.xe.com/currencyconverter/con ... USD&To=TRY
usd/try jest silny trend wzrostowy, korekta była i skorzystałem..

ciekawe bo usd/pln blisko 3.65 otwarcie się zapowiada (luka w dół)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

m4ki pisze:
Według mnie to Kangur powinien odbić w okolicach 0.79300-0.79500, ewentualnie będą próbować liznąć 0.8000, na co bardzo liczę.

- zasięg fibo 1.161 wypada przy 0.8
- na miesięcznym widać, że poziom 0.8 w przeszłości był silnym oporem, duża szansa, że nie przejdą
- wybić z kanału średnioterminowego będzie ciężko, co najwyżej jakaś szpilunia do 0.8000 żeby wbić moje zlecenia :D 8) , potem lecimy na 0,7500, tam będzie dolna LT kanału długoterminowego (moje TP), a potem się zobaczy co dalej.
- Fundamentalnie ma lecieć w dół, stopy poszły w dół, niewykluczone że będą dalsze cięcia.
- Jedynie co może pokrzyżować spadki to sam dolar, jeśli dolar będzie miał większą korektę to kangur pociśnie w górę i SL mi wyje***** .

Tak ja to widzę i liczę na taki scenariusz.
widzę że masz stopa na moim targecie . Oczywiście wszystko może się zdarzyć jednak patrząc z dłuższej perspektywy po takim spadku korekta powinna być jednak większa . I zgadzam się że wlaśnie dolar będzie zapalnikiem bo rynki jednak przereagowały z tym umocnieniem . Nawet jak dwa razy podniosą stopą a Australia obniży raz czy dwa to i tak gospodarka kangura będzie dla mnie duża lepsza bo nie jedzie na sterydach i zasoby naturalne zawsze będą w cenie

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

highend pisze:Jeszcze o Apple:

Jest powód i to duży. Ale Apple sobie z tymi poradzi. Wątpię by popełnili błędy fińskiej Nokii, którą zgubiła zbytnia pewność siebie i brak innowacyjności w momencie pojawienia się na rynku smartfonów.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Platyna aktualizacja:

http://insidefutures.com/article/138513 ... Up%20.html

"Platinum is the warren buffet of commodities right now. It's cheap, undervalued, has strong fundamentals due to scarcity and increased demand, and is a great long term buy and hold. A contract cost $2500 and if you bought one here you could weather the storm all the way down to the upper 900s with a 10k plus funded account. I doubt we will ever see platinum under $1,000. But if we did, you would be able to ride it out with much further upward potential than downside risk. Platinum can go back to over $2,000 per ounce or as low as $1000 per ounce. At $1165 there is much more ceiling than there is floor... Just my opinion. I have been trading platinum since 2008 and I made a good deal of money buying around $1700 and selling over $1900 - those were different days...
"

daje do myślenia ;)
czyli co - jest tanio, kupować ;) czy jest nadal za drogo i sprzedawać bo puściło techniczne(!) wsparcie.

-- Dodano: 22 lut 2015, 22:05 --
grubaspekula pisze: Jest powód i to duży. Ale Apple sobie z tymi poradzi. Wątpię by popełnili błędy fińskiej Nokii, którą zgubiła zbytnia pewność siebie i brak innowacyjności w momencie pojawienia się na rynku smartfonów.
No właśnie, Nokii nie uratowała nawet magia marki. Kiedyś każdy miał Nokię i to był wyznacznik.
Czy teraz iPhone jest (jeszcze?) wyznacznikiem? Czy może to Apple goni konkurencję?
Dobrze, że przynajmniej goni bo Nokia nawet chyba nie zamierzała.
Btw. nowy tablet od Nokii (!) sprzedaje się wyśmienicie. Może jednak magia marki nadal działa ;) Telefony Lumia już mają w nazwie Microsoft, a nie Nokia Lumia.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Platyna aktualizacja:

http://insidefutures.com/article/138513 ... Up%20.html

"Platinum is the warren buffet of commodities right now. It's cheap, undervalued, has strong fundamentals due to scarcity and increased demand, and is a great long term buy and hold. A contract cost $2500 and if you bought one here you could weather the storm all the way down to the upper 900s with a 10k plus funded account. I doubt we will ever see platinum under $1,000. But if we did, you would be able to ride it out with much further upward potential than downside risk. Platinum can go back to over $2,000 per ounce or as low as $1000 per ounce. At $1165 there is much more ceiling than there is floor... Just my opinion. I have been trading platinum since 2008 and I made a good deal of money buying around $1700 and selling over $1900 - those were different days...
"

daje do myślenia ;)
czyli co - jest tanio, kupować ;) czy jest nadal za drogo i sprzedawać bo puściło techniczne(!) wsparcie.

-- Dodano: 22 lut 2015, 22:05 --
grubaspekula pisze: Jest powód i to duży. Ale Apple sobie z tymi poradzi. Wątpię by popełnili błędy fińskiej Nokii, którą zgubiła zbytnia pewność siebie i brak innowacyjności w momencie pojawienia się na rynku smartfonów.
No właśnie, Nokii nie uratowała nawet magia marki. Kiedyś każdy miał Nokię i to był wyznacznik.
Czy teraz iPhone jest (jeszcze?) wyznacznikiem? Czy może to Apple goni konkurencję?
Dobrze, że przynajmniej goni bo Nokia nawet chyba nie zamierzała.
Btw. nowy tablet od Nokii (!) sprzedaje się wyśmienicie. Może jednak magia marki nadal działa ;) Telefony Lumia już mają w nazwie Microsoft, a nie Nokia Lumia.
Musisz przyjac na klate jedna rzecz.
Nikt nie jest a tym bardziej nie ty na tyle inteligentny by wiedziec czy cos jest tanie lub drogie. Rekomendujesz poziomy jako tanie lub drogie tak jakbys handlowal burakami na targu. To forex. Wiesz co to jest forex czy dalej nie przeczytales definicji na wikipedii ?

Nokia nigdy nie stracila na renomie a juz na pewno nie w takiej skali jak ty myslisz. Dalej kontroluja rynek na swoj sposob i ani rezygnacja z symbiana ani wp ich nie dobija. Predzej znikna z rynku samsungi niz nokie. Pewnie trudno bedzie ci to pojac .... Ale trudno sie dziwic.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus idź sobie do psychologa :)

Zablokowany