DayTrading: Piątek 20.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
8
26%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 20.02.2015

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze: Tesla to firma zbudowana od zera. Fabryka od zera. Ambitne plany i na czele pasjonat - Elon Musk.
Jeszcze będą warci więcej niż Apple.
Ludzie wpłacali 5000$ depozytu i czekali na auto (Model S), teraz tak samo czekają na Model X.
Czy zostali zawiedzeni? Nie. I dlatego akcje drożały i będą nadal.

Co takiego ma Apple? 70% dochód to sprzedaż iPhone. A gdzie reszta??
Z fajnej firmy stali się producentem telefonu.
Nie jestem wielkim fanem Apple-a ale nikogo nie powinna dziwic wiekszosc dochodow ze sprzedazy iPhone-a.
To tylko przyklad swietnej polityki kiedy firma skupia sie na najbardziej profitowym i modnym produkcie.
Sytuacja wygladala podobnie pod koniec lat 80 i na poczatku 90 kiedy podobnym aczkolwiek w mniejszej skali popytem cieszyl sie Macintosh. Elon Musk inwestuje w wiele projektow zatem zachecam sprawdzic ktory jest najbardziej dochodowy. To czy Tesla bedzie warta wiecej czy nie aktualnie nie ma kompletnie zadnego znaczenia.
Obie firmy wprowadzaja przelomowe produkty i sa badz byly kierowane przez wizjonerow.

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:
Lepiej ładuj dalej ropę na S.

Tesla to firma zbudowana od zera. Fabryka od zera. Ambitne plany i na czele pasjonat - Elon Musk.
Jeszcze będą warci więcej niż Apple.
Ludzie wpłacali 5000$ depozytu i czekali na auto (Model S), teraz tak samo czekają na Model X.
Czy zostali zawiedzeni? Nie. I dlatego akcje drożały i będą nadal.

Co takiego ma Apple? 70% dochód to sprzedaż iPhone. A gdzie reszta??
Z fajnej firmy stali się producentem telefonu
Ładuje ropę na S bo wszyscy maja jeździć Teslami :D

Tesla ma problem z popytem, nie sprzedają tych aut co wyprodukują ,kilka tysięcy aut gnije gdzieś na płacach ( potocznie bo przecież sa aluminiowe :D )
Budują fabrykę akumulatorów i przyda im sie jak beda na gwarancji wymieniać we wszystkich wcześniejszych modelach akumulatory ,przecież wiadomo ze nie wytrzymają 8 lat ,zreszta co mi z gwarancji jak firmy juz nie będzie ,a jak będzie to wtedy zarząd będzie sie martwił (następnymi stratami )- nie teraz ,teraz trzeba obiecywać ze będzie super zeby sprzedawać :P

A Apple nuda ,ciagle zyski do tego 70% wartosci firmy to właściwie gotówka ( obligacje i inne płynne aktywa - oczywiscie nie greckie ) jak dobrze pamietam to za gotówkę Apple mógłby kupic wszystkie spółki z naszego Wig 20 haaahaaahaaa

Co do wycen społek to ja lubie jak sa wyceniane poniżej 10 krotnosci zysku ,pózniej juz sa za drogie dla mnie (ceny transakcyjne rożnych społek to najczesciej zakres 8-13 krotnosci zysku )

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

S&P. 2100 to aktualnie silne wsparcie w skali intraday.

https://www.tradingview.com/x/WVWYAc4c/

-- Dodano: 22 lut 2015, 11:06 --

EURNZD D1:

https://www.tradingview.com/x/1kAHcRbP/

Test bariery 1.5. Pinbar na interwale miesiecznym.

NZDUSD:

Luka niedzwiedzi w trendzie dolnym.
https://www.tradingview.com/x/yO1X8XoP/

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

https://www.youtube.com/user/forextradersdaily/videos

fajne gosciu robi analizy ogladalnosc ma prawie zerowa ale przekonuje mnie hehe :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Na czele Apple juz nie stoi wizjoner.
Tym byl Jobs. A Tim Cook to biznesmen ;)

Pomyslcie co by bylo gdyby Elon Musk byl CEO apple? ;)

Ja nie wiem czy to dobrze ze 70% dochodow apple to iphone....
Co bedzie jak cos pojdzie nie tak z telefonem?
Kolejne systemy iOS sa coraz ciezsze i nic nie wnosza. Podobno ios 9.0 to ma byc poprawa stabilnosci ios8 i nic wiecej. I to jest powod takiego przeskoku numeracji?

Ja lubilem apple. Uzywam macboooka. Ipada.. ogromnie mnie ciekawi czy apple watch zrobi furore.... ;)

-- Dodano: 22 lut 2015, 10:50 --

A Tesla nie ma problemu z popytem. Znam wiele osob ktore zamowily auto i czekaja 2-3 miesiace bo sie produkuje.... nie wiem skad takie info? Poza tym rafcyk skad info ze aku nie wytrzymaja 8 lat? Bzdura...
Fabryke buduja po to by znacznie obnizyc koszty produkcji i cene samochodu.... i zapewne chodzi o Model 3. Na moje to tesla zaleje nimi swiat gdzies w 2018 roku. A wtedy ich akcje beda po $600 :)
Poza tym super szybko buduja infrastrukture. I tym wygraja
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Apple jest gupi, Tesla jest fajna.
Tak Highend ? :D
Na moje to tesla zaleje nimi swiat gdzies w 2018 roku. A wtedy ich akcje beda po $600 :)
A wtedy "na moje" Apple nadal bedzie produkowal telefony i laptopy a Tesla elektryczne samochody.... so fucking what?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:Apple jest gupi, Tesla jest fajna.
Tak Highend ? :D
Na moje to tesla zaleje nimi swiat gdzies w 2018 roku. A wtedy ich akcje beda po $600 :)
A wtedy "na moje" Apple nadal bedzie produkowal telefony i laptopy a Tesla elektryczne samochody.... so fucking what?

Apple też chce produkować elektryczne samochody ;)
Apple nie jest głupie :) Tylko hmm.... gdzieś straciło swoją innowacyjność. No ale zobaczymy :)
Potrzeba więcej ludzi pokroju Muska, więcej zapaleńców i "stwórców" :)

Na razie Apple to maszynka do robienia kasy. I tyle. A szkoda.

Zulume
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zulume »

Ja uważam że Tesla ma szanse podbić rynek.
Jednakże różnie to bywa, spójrzcie na Apple podbił Amerykę, a co za tym idzie "resztę świata" tez sam miałem styczność z iphon'em i niczego według mnie mu nie brakuję, jednakże cena dosyć spora i tu jest cały myk. DROGIE SZPANERSKIE telefony będą się sprzedawać póki ludzie (głownie młodzi) będą chcieli się dowartościować i poszpanować. Oczywiście nie każdy ma takie podejście, ale według mnie większość ich użytkowników w Europie, a ludzie potrzebę posiania drogich (lepszych od innych) rzeczy będą mieć zawsze, więc o sprzedaż produktów Apple się nie martwię.

Wracając do Tesli jest to trochę droższa zabawka niż 3-10 tysięcy, więc młodzi głupi :mrgreen: nie będą ich kupować, tylko dorośli, a większość z nich myśli że robią mądrze jeżeli wybierają SWOJE, SPRAWDZONE produkty, czyli inne znane marki, które są dłużej na rynku. Takie podejście może źle wpłynąć na notowania Tesli, ale mimo to wierze w Tesle, ponieważ nie wierze że moje dzieci, wnuki będą jeździć na rope :mrgreen: Według mnie muszą jeszcze walczyć aż elektryki wejdą naprawdę na skalę światową ;)

Potrzeba więcej ludzi pokroju Muska, więcej zapaleńców i "stwórców" :)
Na pasjonatach najwięcej zarobisz ;) co za tym idzie oni sami mogą również dużo zarobić i odnieść sukces :D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Zulume pisze: Potrzeba więcej ludzi pokroju Muska, więcej zapaleńców i "stwórców" :)
Na pasjonatach najwięcej zarobisz ;) co za tym idzie oni sami mogą również dużo zarobić i odnieść sukces :D
zgoda, poza tym popatrzmy:

apple od nowa wynalazło telefon w 2007 roku? zgoda :) kazdy chciał ich naśladować :)

tesla od nowa wynalazła samochód? zgoda! każdy chce teraz ich naśladować

apple goni konkurencje z telefonami obecnie? tak - wprowadzenie iphone 6 plus z dużym ekranem sprawiło że mają rekordową sprzedaż, konkurencja już dawno takie miała, a apple fani się z nich śmiali... a teraz?
poza tym iphone nie jest "szpanerską zabawką". Może nie jest tani, ale bez przesady :)

czy apple od nowa wymyśli zegarek? dowiemy się w kwietniu.

czy tesla będzie miała konkurencję, którą będzie musiała "gonić" ? zobaczymy.

a gdzie jest microsoft? ;)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

highend pisze: apple od nowa wymyśli zegarek? dowiemy się w kwietniu.
Szczerze w to watpie. Jesli bedzie to kolejny produkt ktory trzeba bedzie ladowac kazdego dnia to nie wyobrazam sobie jakiejs wiekszej zmiany na rynku smartwatchow.

Zablokowany