Uczciwy pośrednik inwestycyjny

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Arturro
Gaduła
Gaduła

Re: Uczciwy pośrednik inwestycyjny

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

green7 pisze:Prawdę powiedziawszy i takie zabezpieczenie może okazać się zbyt małe. Dlaczego ? Bo nie dawcy a państwo jest pierwsze w kolejce do zaspokojenia ewentualnych roszczeń.
Jeśli firma płaci podatki na czas, nie ma zadłużeń ZUS, VAT ( przy takim obrocie prawdopodobnie firma go płaci ), US, a ryzyko utraty kapitału jest przekierowane na inwestorów, to dlaczego Państwo ma się w tym wypadku dobierać do kapitału?
green7 pisze:Nie dawno wyczytałem gdzieś, że mimo upadku na naszej giełdzie kilku firm oferujących akcje korporacyjne często zabezpieczone właśnie nieruchomościami, majątkiem firmy itd. to jeszcze nikt z tych zabezpieczeń nie dostał ani złotówki ....
Banki ze swoim sztabem prawników, radców prawnych, komorników itp. nieruchomości upłynniają nieruchomość bardzo wolno. Więc pytanie ile konkretnie czasu upłynęło od tego zdarzenia i na jakim etapie jest postępowanie o którym wspominasz ?

Poza tym ja wole takie zabezpieczenie, niż żadne.

PS. Słyszałem o obligacjach korporacyjnych. Pierwszy raz spotykam się z "akcją korporacyjną" : możesz podać definicję i źródło, tego instrumentu finansowego?
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Damfry pisze:Jakiś czas temu znajomy prosił mnie o zorganizowanie mu ludzi którzy zarobią dla niego więcej kasy niż lokata.
Jak prosił tak zrobiłem. Szczerze? Bardzo trudno znaleźć coś ciekawego, ale nieco poszperałem i coś tam wyskrobałem.
Jako, że pośredniczyłem w podpisywaniu umowy to i mam dostęp do panelu klienta.
Nie będę udawał greka że z nimi nie współpracuje. Tak od tamtego czasu dorabiam sobie na boku jako ich handlowiec 8)
Na zielono w scrinie zaznaczyłem wypłacony zysk na konto bankowe mojego znajomego, także mam potwierdzone od niego że płacą to co ma zapisane w umowie. Na dziś dzień jest bardzo zadowolony, w sumie trudno żeby nie był :)
a to nie to samo ? Ostrzegam , nielegalne w Polsce i naganianie klientów.
http://www.fxunion.pl/strategie-ea/
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Arturro pisze: Jeśli firma płaci podatki na czas, nie ma zadłużeń ZUS, VAT ( przy takim obrocie prawdopodobnie firma go płaci ), US, a ryzyko utraty kapitału jest przekierowane na inwestorów, to dlaczego Państwo ma się w tym wypadku dobierać do kapitału?
No tak "jeśli". My tu jednak mówimy o sytuacji kiedy firma pada (bo wtedy będziesz korzystał z zabezpieczenia). A jak tak to może się okazać, że nie wszystko było uregulowane, ot powiedzmy nie zapłacono należnego podatku, urosły odsetki itd.
Arturro pisze: Banki ze swoim sztabem prawników, radców prawnych, komorników itp. nieruchomości upłynniają nieruchomość bardzo wolno. Więc pytanie ile konkretnie czasu upłynęło od tego zdarzenia i na jakim etapie jest postępowanie o którym wspominasz ?
To było ogólne stwierdzenie na którymś z blogów inwestycyjnych. Że w skali całej historii naszej giełdy (odnosiło się raczej do NewConnect) zabezpieczenia jeszcze nic komu nie dały. Nie wiem na ile to prawdziwe - ciężko to zweryfikować. No i oczywiście chodziło mi o obligacje a nie akcje.
Arturro pisze: Poza tym ja wole takie zabezpieczenie, niż żadne.
Tak, oczywiście, lepiej jak zabezpieczenie jest niż gdy go brak.
Green
Obrazek
Obrazek

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

Wiele z tych kłopotów wynika z tego, że Polacy albo nie czytają tego co mają w umowach w kontraktach, albo najzwyczajniej w świecie tego nie pojmują. Trzeba czytać. Jak się nie rozumie to od tego jest prawnik. Green ma rację.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Każdego można podejść na sprytne oszustwo. np AMBER GOLD
Wielu prawników zanosiło pieniądze i ich więcej nie zobaczy.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Arturro - jak to zagraniczna firma to jak ty chcesz zabezpieczenia na nieruchomościach firmy? Jak je później wyegzekwujesz, a może się okazać, że to podrobione dokumenty itp. Podobnie jakby to była Polska firma tylko w tym przypadku to chyba musi mieć licencje bo jak nie to powinien tam zawitać prokurator.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

forexpolska pisze:Arturro - jak to zagraniczna firma to jak ty chcesz zabezpieczenia na nieruchomościach firmy? Jak je później wyegzekwujesz, a może się okazać, że to podrobione dokumenty itp. Podobnie jakby to była Polska firma tylko w tym przypadku to chyba musi mieć licencje bo jak nie to powinien tam zawitać prokurator.
Nie wiem w jaki sposób egzekwuje się nieruchomości po upadku firmy za granicą, nie zagłębiałem się w ten temat. Musiałbyś się zapytać jakiegoś prawnika lub notariusza jak przebiega taki proces i proces weryfikacji dokumentów.
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

NiceFox pisze:
Damfry pisze:Jakiś czas temu znajomy prosił mnie o zorganizowanie mu ludzi którzy zarobią dla niego więcej kasy niż lokata.
Jak prosił tak zrobiłem. Szczerze? Bardzo trudno znaleźć coś ciekawego, ale nieco poszperałem i coś tam wyskrobałem.
Jako, że pośredniczyłem w podpisywaniu umowy to i mam dostęp do panelu klienta.
Nie będę udawał greka że z nimi nie współpracuje. Tak od tamtego czasu dorabiam sobie na boku jako ich handlowiec 8)
Na zielono w scrinie zaznaczyłem wypłacony zysk na konto bankowe mojego znajomego, także mam potwierdzone od niego że płacą to co ma zapisane w umowie. Na dziś dzień jest bardzo zadowolony, w sumie trudno żeby nie był :)
a to nie to samo ? Ostrzegam , nielegalne w Polsce i naganianie klientów.
http://www.fxunion.pl/strategie-ea/
Tak to samo.

Nie wiem czy firme z UK obowiązuje legalność Polskiego prawa?
Dotarły do mnie niepokojące informacje i na ich podstawie wycofałem ludzi których w to wplątałem.
temat odgrzewam, bo obiecałem informatorowi, że napiszę jakieś sprostowanie gdy wycofam znajomych.
Osobiście nie mam dowodu na to, że to przekręt bo znajomi pieniądze dostali z odsetkami, ale panowie mają nieciekawą historie, gdzie poślizgnęła im się noga na sporą kasę.
Być może niebawem wypłyną inne kwiatki, jeden z forumowiczów który mnie oświecił z kim mam do czynienia ma kontakt z jakimiś poszkodowanymi.
Jak można się domyślić nie podpisuję się pod tym projektem i nie polecam.
Jeżeli znajdzie się chętny by rozpocząć temat niech śmiało to zrobi byle mógł poprzeć swoje słowa jakimiś dowodami, ja takich nie posiadam, dla tego oddaję sprawę ręce forumowiczów.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

green7 pisze:
Arturro pisze: Jeśli masz nieruchomości warte np. 2 mln, to tak jest to pewne zabezpieczenie. Bo jak firma wchodzi w upadłość to z pieniędzy odzyskanych przez komornika/syndyka w pierwszej kolejności zaspokajane są wierzytelności dawców kapitału. I gdybym miał miał na umowie poświadczenie, że mój i tylko mój wkład własny np. 1 mln jest zabezpieczony nieruchomością o wartości przynajmniej 800 tyś to jest to zabezpieczenie.
Prawdę powiedziawszy i takie zabezpieczenie może okazać się zbyt małe. Dlaczego ? Bo nie dawcy a państwo jest pierwsze w kolejce do zaspokojenia ewentualnych roszczeń.

Nie dawno wyczytałem gdzieś, że mimo upadku na naszej giełdzie kilku firm oferujących akcje korporacyjne często zabezpieczone właśnie nieruchomościami, majątkiem firmy itd. to jeszcze nikt z tych zabezpieczeń nie dostał ani złotówki ....
Oj naiwny... tak jak pisze Green7. Nic nie dostaniesz.
Powód: 1. Indywidualny klient jest na 5 lub 6 miejscu w kolejce.
2. Jak ktoś robi przekręt to nie po to abyś coś odzyskał.
Bierze wszystko i jeszcze długi pozostawia po sobie a czasem
po klientach.
Taki debet jak ostatnio na franku.

ODPOWIEDZ