MR. D pisze:przyznać się który wcisnął s na edku
USD SEK pod wpsracie L brac bylo

a EDEk oto tez co mowi grac opor wspracie wsparcie opor

SL na oporami gdy sie beze S sL pod wspraciem gdysie bierze L

USD Cad na oproach 12490 1250
MR. D pisze:przyznać się który wcisnął s na edku
Czwartekdobryfxplayer pisze:jeszce nei ma poludnia a juz taka zmiennosc na rynkach
od wczorajszych minutek do dzisiejszego maksa ruch IMO ma strukturę impulsu (zakladam fale 1) wiec fala 2 powinna zniesc 50-88% fali 1. Pociagnij fibo od wczorajszych minutek do maksa i masz cofniecie...jesli bedzie mialo strukture abc to dzis popoludniu i jutro fala 3 wyrwie futro misiakom bez znieczulenia... ja L pozamykalem i jak dla mnie to im nizej zejda tym lepsza promocja bo wezszy SL potrzebny... wtedy L i SL na 1315-1320 bo jak to przebija to "całe depo w S i nic sie nie boj" jak mawial kiedys nieobecny juz klasyk na tym forumMpapiez pisze:Zaczyna się ubieranie w eSki.
Ja dalej utrzymuje że tylko potwierdzone zwalenie ceny poniżej 1.14 może sugerować w ogóle myślenie o S.
Przy czym 1.1375 to taka bariera dla ceny. Wątpie w to że po FOMC pomieszają tak we dwie strony.
Ale Grecja jest cały czas na tapecie, to trzeba się pilnować.
atlanticos pisze:od wczorajszych minutek do dzisiejszego maksa ruch IMO ma strukturę impulsu (zakladam fale 1) wiec fala 2 powinna zniesc 50-88% fali 1. Pociagnij fibo od wczorajszych minutek do maksa i masz cofniecie...jesli bedzie mialo strukture abc to dzis popoludniu i jutro fala 3 wyrwie futro misiakom bez znieczulenia... ja L pozamykalem i jak dla mnie to im nizej zejda tym lepsza promocja bo wezszy SL potrzebny... wtedy L i SL na 1315-1320 bo jak to przebija to "całe depo w S i nic sie nie boj" jak mawial kiedys nieobecny juz klasyk na tym forumMpapiez pisze:Zaczyna się ubieranie w eSki.
Ja dalej utrzymuje że tylko potwierdzone zwalenie ceny poniżej 1.14 może sugerować w ogóle myślenie o S.
Przy czym 1.1375 to taka bariera dla ceny. Wątpie w to że po FOMC pomieszają tak we dwie strony.
Ale Grecja jest cały czas na tapecie, to trzeba się pilnować.
![]()
Ja tam mam swoje założenie i się go trzymam. Dla mnie powrót dziś poniżej 1.1375 by mi chyba zaburzył moje postrzeganie wykresuatlanticos pisze:
od wczorajszych minutek do dzisiejszego maksa ruch IMO ma strukturę impulsu (zakladam fale 1) wiec fala 2 powinna zniesc 50-88% fali 1. Pociagnij fibo od wczorajszych minutek do maksa i masz cofniecie...jesli bedzie mialo strukture abc to dzis popoludniu i jutro fala 3 wyrwie futro misiakom bez znieczulenia... ja L pozamykalem i jak dla mnie to im nizej zejda tym lepsza promocja bo wezszy SL potrzebny... wtedy L i SL na 1315-1320 bo jak to przebija to "całe depo w S i nic sie nie boj" jak mawial kiedys nieobecny juz klasyk na tym forum![]()
a co będzie o 13:30 ?dobryfxplayer pisze:ale beda jaja o 13:30
jak wybija opor lub wsparcie srednioterminowe i wiem ze po tym nastapi ruch na 100-150 pipsow to zamykam pozycje i sie przestawiam bez zaklinania wykresu i modlitwy zeby zawrocilo(w 90% jest to zamkniecie z reki a nie SL lub zamkniecie jednej pozycji hedge zeby inna pracowala - roznie z tym u mnie bywa)... nie obawiam sie ruchow nawet po 100 pipsow jesli znam kierunek srednioterminowy i wtedy SL jest mi zbedny albo jest postawiony bardzo szeroko...malse pisze:
Żabciu - napisałeś ostatnio, że tak grasz, że nie potrzebujesz SL
obiadMR. D pisze:
a co będzie o 13:30 ?