DayTrading: Czwartek 19.02.2015
Re: DayTrading: Czwartek 19.02.2015
Trochę innej beczki.. pytanie do doświadczonych... Czy korzysta ktoś z eSignal i wie czy wersja pierwsza ta za 20-30USD oferuje Vol real czy z 15 min opóźnieniem ?
- atlanticos
- Maniak
tak byłoKusus pisze:Dziekujemy stevensowi za 50 pipsow w plecy na au... Konsola trwa w najlepsze i zeby przypadkiem nie skonczylo sie to powrotem do trendu spadkowego....
Nie udalo sie liznac nawet 7875 to tera, czekamy co zrobia przy 7740.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p743694
a tak jest
https://www.tradingview.com/x/YWoc3DPM/
wszystko na h4 - czerwona linia do pocalowania przed ewentualnymi dalszymi spadkami, ale tak duzego trojkata nie zrealizuja "na raz" - musza troche pokrecic bo za latwo by bylo IMO

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
.... może za klika miesięcy, albo kilka latdobryfxplayer pisze:
a ja ide w zaklad ze w niedalekiej przyszlosci zobaczysz nowy dolek oklice 1.10. kiedy to nie wiem moze kila dni, moze kilka tygodni

Ja bym w ogóle parytet obstawił, po co się rozmieniać na drobne.
Nie wiem co będzie za kilka tygodni, bo gram tylko intra day, ewentualnie czasami przetrzymam pozycje na kilka dni.
Ale na ten moment nie ma absolutnie niczego, co miałoby edka w dół zwalić, prócz pobożnych życzeń.
Mało tego, moim zdaniem FED nadał kierunek dla dolca, na najbliższe kilka-kilkanaście dni.
Wczoraj miała być czapa przy 1.14, teraz ludzie tu piszą o 1.1450, jak wywali to będą pisać o 1.15 i tak będzie się przesuwać co 50 pipsów do góry, aż w końcu pojawi się reakcja i mistrzu znów przemówi:
- "Aaaaaaaaa nie mówiłem ! - bo dodruk, bo grecja, bo nic się nie zmieniło"
Żeby teraz Edka zwalić w dół, musieliby ogłosić że nie będzie dealu z Grecją, w co ja osobiście nie wierze.
Jak donoszą agencje informacyjne powołujące się na anonimowe źródło, rząd grecki złożył wniosek o przedłużenie umowy kredytowej ze strefą euro o 6 miesięcy.
hahahah
6 mecho znowu zabawy pod Grecje
hahahah
6 mecho znowu zabawy pod Grecje
przyznać się który wcisnął s na edku 

- dobryfxplayer
- Maniak
to co mowisz jest prawdaMpapiez pisze:.... może za klika miesięcy, albo kilka latdobryfxplayer pisze:
a ja ide w zaklad ze w niedalekiej przyszlosci zobaczysz nowy dolek oklice 1.10. kiedy to nie wiem moze kila dni, moze kilka tygodni.
Ja bym w ogóle parytet obstawił, po co się rozmieniać na drobne.
Nie wiem co będzie za kilka tygodni, bo gram tylko intra day, ewentualnie czasami przetrzymam pozycje na kilka dni.
Ale na ten moment nie ma absolutnie niczego, co miałoby edka w dół zwalić, prócz pobożnych życzeń.
Mało tego, moim zdaniem FED nadał kierunek dla dolca, na najbliższe kilka-kilkanaście dni.
Wczoraj miała być czapa przy 1.14, teraz ludzie tu piszą o 1.1450, jak wywali to będą pisać o 1.15 i tak będzie się przesuwać co 50 pipsów do góry, aż w końcu pojawi się reakcja i mistrzu znów przemówi:
- "Aaaaaaaaa nie mówiłem ! - bo dodruk, bo grecja, bo nic się nie zmieniło"
Żeby teraz Edka zwalić w dół, musieliby ogłosić że nie będzie dealu z Grecją, w co ja osobiście nie wierze.
-- Dodano: 19 lut 2015, 10:45 --
gdybym mial kapital to bym to zrobil!MR. D pisze:przyznać się który wcisnął s na edku
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
JAMR. D pisze:przyznać się który wcisnął s na edku

Ostatnio zmieniony 19 lut 2015, 10:49 przez Fuli5, łącznie zmieniany 1 raz.
- dobryfxplayer
- Maniak
jeszce nei ma poludnia a juz taka zmiennosc na rynkach 

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Zaczyna się ubieranie w eSki
.
Ja dalej utrzymuje że tylko potwierdzone zwalenie ceny poniżej 1.14 może sugerować w ogóle myślenie o S.
Przy czym 1.1375 to taka bariera dla ceny. Wątpie w to że po FOMC pomieszają tak we dwie strony.
Ale Grecja jest cały czas na tapecie, to trzeba się pilnować
.

Ja dalej utrzymuje że tylko potwierdzone zwalenie ceny poniżej 1.14 może sugerować w ogóle myślenie o S.
Przy czym 1.1375 to taka bariera dla ceny. Wątpie w to że po FOMC pomieszają tak we dwie strony.
Ale Grecja jest cały czas na tapecie, to trzeba się pilnować

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a poważnie dopóki się sytuacja nie wyjaśni to lepiej edka dalekim łukiem omijać.....