Gridowanie i nie tylko, czyli precz z piramidami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
grand116
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Gridowanie i nie tylko, czyli precz z piramidami

Nieprzeczytany post autor: grand116 »

Po prostu próbuje namierzyć na tym forum ludzi, którzy naprawde z tego żyją ;).
Chyba jedynie wlasciciel strony :d

mariomisiek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariomisiek »

grand116 pisze:Po prostu próbuje namierzyć na tym forum ludzi, którzy naprawde z tego żyją ;).
wszyscy tu są pod kreską, nie ma mocnych na FX, ktoś dobrze kiedyś napisał "żałuję dnia gdy dowiedziałem się o FOREX", mam tak samo, FX z.jebie każdego....

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

mariomisiek pisze:
grand116 pisze:Po prostu próbuje namierzyć na tym forum ludzi, którzy naprawde z tego żyją ;).
wszyscy tu są pod kreską, nie ma mocnych na FX, ktoś dobrze kiedyś napisał "żałuję dnia gdy dowiedziałem się o FOREX", mam tak samo, FX z.jebie każdego....
Musze cię zmartwić. Nie wszyscy.
Ja aktualnie jestem nad kreską, Mało tego od jakichś 5 miesięcy nawet wyniki mi się ustabilizowały i myślę że raczej już gorzej nie będzie bo cały czas nad sobą pracuje.
Inna bajka że nastapiło to po 4 latach kręcania się dookoła zera.

Na ten moment jak mialby wskazać ludzi które prawdopodobnie zarabiają to:
-Atlanticos
-Highend
-Nowy123 (chociaż co do niego mam wątpliwości, ale żeby na SP500 grać to już trzeba jakieś depo mieć).
-Andy

Na pewno zarabia niemiaszek.
Odłosnił grubsze depo, bo raczej 50.000 zł nikt dla zabawy nie wrzuca.
Na razie facet jest na plusie.

A to że większość traci, cóż - foreks jest cholernie trudny, ale do opanowania.
Ale niestety nie da się wpizdu % robić z dnia na dzień.
Pomijam fakt że 15 stycznia skutecznie wyczyścił to forum z hazardzistów.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Fakt 50 000 na pokazowym koncie to już nie zabawa, choć może właśnie wtedy zaczyna się prawdziwa zabawa :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

mariomisiek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariomisiek »

no to jedziemy z "koksem", poproszę o te 4-5 namiarów na zarabiające konta !!!

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

Mpapiez pisze: Na ten moment jak mialby wskazać ludzi które prawdopodobnie zarabiają to:
Takich osób przez to forum przewinęło się więcej. Pewnie część z nich jeszcze przegląda ale z każdym dniem jest coraz mniej rzeczy wartych oglądania na tym forum. Pomijając zakładkę "Brokerzy" to wartościowych, aktywnych tematów zliczysz może na palcach jednej dłoni.

Z swojej strony to pamiętam bardzo wartościowe dzienniki użytkowników:
Kerimb,
inwestor86,
crocopip,
admkowal,
MrYogi

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Regularnie zarabiających pewnie jest więcej. A to czy ktoś zarabia 1000 zł miesięcznie czy 100.000 zł miesięcznie to jakie to ma znaczenie. O ilość kont nawet nie pytam. Cała zadyma zaczęła się od Szwajcara. Kto z was go zna osobiście? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ja powiem, że znam go bardzo dobrze i jak tylko wpadłem na jego mity o tym, że brokerzy przez niego upadają to skonałęm ze śmiechu. Mnie dwa razy w roku zawsze możecie spotkać na Wall Street albo na Profesjonalnym Inwestorze. Zawsze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Fury fury to moja słabośc i do tego mocniejsza zabawa na tych imprezach. Jesli ktoś jest zaprzyjaźniony z Patrowiczem to do naszego stolika nie podejdzie. :mrgreen: I możecie weryfikować do woli. Dziwne, że Szwajcara nikt nigdy nie widział :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Piramidowanie blokowe przedstawione w wersji Szwajcara to kpina wcale nie lepsza od gridowania co widać po naszym konkursie. Piramidowanie zmodyfikowane o kilka istotnych czynników o których kiedyś fajnie napisał jasonbourne to gra warta świeczki i bardzo zyskowna. Choć mnie kompletnie nie podchodzi przez moje ADHD.

Szwajcar pisał bzdury, udzielał wywiadów z tymi bzdurami i niestety wiele osób przez niego popłynęło

1. Moment wejścia jest bardzo istotny (Szwajcara twierdził, że nie)
2. Stosowanie SL przy tego typu grze jest konieczne (Szwajcar twierdził, że nie i nie zabezpiecza bodajże dwóch pierwszych pozycji)
3. Siatka zleceń nie może być ustawiona sztywno z automatu i rzucona w rynek bez względu na panującą na nim sytuację makro i mikro (Szwajcar ustawiał je sztywno, z góry i tak wisiały)
4. Napisałem, że jego pirtamidowanie częściej doprowadza do bankructwa niż moja wersja gridowania (on w trakcie konkursu stracił praktycznie wszystko ja jestem na plusie.

A to, że robię to w taki a nie inny sposób no cóż jestem burakiem, wiesniakiem ale jestem wierny swoim zasadom i przywiązaniem do tego forum. Nie biegam po innych bawiąc się w jakąś kryptoreklamę. Jeśli komuś nie odpowiada mój styl pisania to nie musi czytać tego watku. Zawsze możecie mnie zgłosić do modera i on mnie po prostu wykosi. I nie będę miał mu tego za złe. Wtedy zostanie tylko kontakt przez Forex Factory. Podglądy tych dwóch kont już nie będę blokował (bo to były takie moje prowokacje).

Jak dla mnie na tym forum jest wiele wartosciowych osób, od których cały czas się uczę.

- Andy11
-Jasonbourne
- Greenhaze (teraz chyba zielona mgiełka)
- Green7
- kiedyś FXlamer
- ale nawet mpapież ma zadatki na zarabiającego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I tak się składa, że nikt z nich mnie nie lubi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Adriano, mam wrażenie, że Ty nawet gdybyś pracował jako prezenter pogody, to między temperaturami w Warszawie i w Wrocławiu, wkleiłbyś swoją opowieść jak bardzo piramidowanie Szwajcara nie działa... :mrgreen:

Wrzuciłbyś może jakąś swoja grido-piramidę. Niech wykres przemówi...

Awatar użytkownika
grand116
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grand116 »

Z swojej strony to pamiętam bardzo wartościowe dzienniki użytkowników:
Kerimb,
inwestor86,
crocopip,
admkowal,
MrYogi

grand116 8)

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

grand116 pisze:Z swojej strony to pamiętam bardzo wartościowe dzienniki użytkowników:
Kerimb,
inwestor86,
crocopip,
admkowal,
MrYogi

grand116 8)
Gridowcy-demowcy się nie liczą. Załóż najpierw konto real.

Zablokowany