polon pisze:Witam, na wstępie chciałem się przywitać, ponieważ jestem nowy na tym forum, jednak czytam je już od dłuższego czasu
Planuję założyć konto ECN/STP w IronFX, ponieważ mój dotychczasowy broker FXSalt się przekręcił.
Nabrałem ochoty na IronFX-a bo jak widziałem w trakcie przeszukiwania sieci jest to dość popularny broker i z jakimiś tam jednak regulacjami.
Powstrzymuje mnie jednak to co tu wyżej czytam, że ostatnio wypłaty się przeciągają.
Proszę więc wszystkich, którzy w ostatnim czasie zlecali wypłatę o informację jak poszło i ile czasu czekali.
Z góry dzięki i pozdro
Niestety informacja o wypłatach jest prawdziwa. Od dłuższego czasu ma miejsce perfidne przeciąganie wypłaty środków. Kiedyś po 3-4 dniach pieniądze były w banku, dzisiaj jest to okres od 10 dni do nieskończoności

( okres ten wciąż się wydłuża ) Mało tego, często po tych 10-15 dniach oczekiwania zlecenie wypłaty potrafi być odrzucone i trzeba to reklamować i czekać kolejne tygodnie. Oczywiście w końcu pieniądze się dostaje. Nie chcę się tu publicznie rozpisywać o rzekomych powodach takiej sytuacji, ale radzę poczytać serwisy anglojęzyczne, jest tam sporo informacji, które mogą wiele wyjaśnić. Inwestowałem w Ironie dosyć intensywnie, więc miałem okazję zaobserwować, że wyraźne pogorszenie sytuacji miało miejsce w momencie pojawienia się poważnych problemów spółki w Chinach
GawronB pisze:Wybacz, ale co widzisz u nich takiego dobrego? Co jest takiego , czego nie ma inny broker?
Otóż tym czymś jest bonus, który pokrywa straty, a nie jak u większości konkurentów jest tylko powiększeniem dźwigni. Tego nie ma żaden inny broker. Bonus jest wręcz nielogiczny w swojej strukturze i do tej pory wielu zastanawia się jakim cudem może się on brokerowi opłacać ( dokładanie od 37 do 50% do strat klientów przy wypłacaniu całości zysków ). I może to jest odpowiedź na wszelkie problemy - ten bonus nie może się opłacać - działa dopóki firma dynamicznie się rozwija i pozyskuje nowe depozyty. Niemniej jednak oferta była bezkonkurencyjna i mimo wysokich spreadów, swapów, dłuższych wypłat, tragicznej obsługi, licznych pomyłek, reklamacji, złych opinii w Internecie i w końcu braku bezpieczeństwa środków ( bo to Cypr ), warto było w Ironie inwestować.
Ale w tym miesiącu Iron zaczął wycofywanie się z oferty bonusowej. 60% spadło do 40, i wprowadzono kopię bezsensownego bonusu 100% zwiększającego dźwignię. Wygląda na to że oferta bonusowa będzie marginalizowana, a w zamian warunki transakcyjne ulegną nieznacznej poprawie. Ale jeśli nie dla bonusu to nie wiem z jakiego powodu wsadzanie kasy do Irona ma sens. A już tym bardziej na konta stp gdzie bonus w ogóle nigdy nie przysługiwał.