IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Wojta$ pisze:Szkoda też że od mniej więcej dwóch miesięcy na wypłatę z rachunku trzeba czekać prawie dwa tygodnie. I nie jest to sytuacja jednorazowa powtarza się kolejny raz. Nie czuję się też jakoś specjalnie "wyróżniony" bo po rozmowie ze znajomymi wiem że maja ten sam problem. Wcześniej nigdy tego nie było , przy wypłacie na rachunek bankowy kasa była w ciągu ok.3 dni roboczych. Teraz słyszę głupie tłumaczenia że mają zapisane w regulaminie ile może trwać wypłata , a w ogóle to na pewno wina mojego banku którzy przetrzymuje pieniądze u siebie. Jestem osobą cierpliwą ale nie znoszę jak jakiś debil z supportu próbuje robić ze mnie kretyna :evil:
a Kolegę to ktoś zmusza do korzystania z ich usług :shock: Należy sie trochę szanować aby być szanowanym--- trochę godności.

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

Sorry kolego ale pie...lisz takie głupoty że przykro czytać. To nie jest wątek o mnie , tylko o konkretnym brokerze który ma klientów i to całkiem sporo. Wątek ten służy więc wymianie opinii na TEGO KONKRETNEGO brokera , a nie innych broków ani tym bardziej na temat klientów.
Ponieważ jednak Ty jesteś nieomylny i zawsze wiesz wszystko najlepiej (a nie chce mi się dalej na ten temat dyskutować) to nie pozostaje mi nic innego JAK PRZYZNAĆ CI RACJĘ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I tylko troszkę mi Cię szkoda szanowny Kolego że musisz szukać godności i szacunku dla siebie wśród takich "instytucji" jak brokerzy forex ....
Bez odbioru.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Wojta$ pisze:Sorry kolego ale pie...lisz takie głupoty że przykro czytać. To nie jest wątek o mnie , tylko o konkretnym brokerze który ma klientów i to całkiem sporo. Wątek ten służy więc wymianie opinii na TEGO KONKRETNEGO brokera , a nie innych broków ani tym bardziej na temat klientów.
Ponieważ jednak Ty jesteś nieomylny i zawsze wiesz wszystko najlepiej (a nie chce mi się dalej na ten temat dyskutować) to nie pozostaje mi nic innego JAK PRZYZNAĆ CI RACJĘ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I tylko troszkę mi Cię szkoda szanowny Kolego że musisz szukać godności i szacunku dla siebie wśród takich "instytucji" jak brokerzy forex ....
Bez odbioru.
Ja nigdzie nie muszę szukać godności i szacunku. Tam gdzie mnie robią w mambuko to próbuję sprawę wyjaśnić. Jak to nie pomaga to nie robią biznesu z taką firmą i tyle. Dzięki jednak za info odnośnie Irona i ich praktyk. Jakby co to wiem z kim nie należy współpracować. Nie bierz tego tak do siebie. Napisałem tak wcześniej bo co niektórzy wiedząc, że dana firma robi ich w konia z upartością muła z nią współpracują.

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

Ok , faktycznie jestem trochę nerwowy i przez to lekko zgryźliwy :) .
Z IronFx nie miałem wcześniej praktycznie żadnych negatywnych doświadczeń ( były oczywiście drobne nieporozumienia, które zawsze udawało się szybko załatwić). Realizowałem wypłaty większe i mniejsze i ZAWSZE ( mam tam rachunek ponad dwa lata ) po złożeniu dyspozycji wypłaty była ona zatwierdzana przez dział wypłat w ciągu 24 h ( nawet w weekendy!) . Pieniądze miałem na rachunku po 2 kolejnych dniach roboczych. Od grudnia jednak TAK NIE JEST , okres oczekiwania aż ktoś łaskawie zatwierdzi wypłatę trwa kilka dni ROBOCZYCH , nie mówiąc o tym po jakim czasie od tego momentu przelew dociera do banku. Wiadomo że dopiero teraz opada kurz po akcji z CHF i pomimo zapewnień brokerów o ich stabilności nigdy nie wiadomo jaki trup może wypaść z szafy. Obym był w błędzie i może niepotrzebnie mam takie czarne myśli , ale jak dodaję dwa do dwóch to wychodzi mi po prostu brak płynności....

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Wojta$ pisze:Ok , faktycznie jestem trochę nerwowy i przez to lekko zgryźliwy :) .
Z IronFx nie miałem wcześniej praktycznie żadnych negatywnych doświadczeń ( były oczywiście drobne nieporozumienia, które zawsze udawało się szybko załatwić). Realizowałem wypłaty większe i mniejsze i ZAWSZE ( mam tam rachunek ponad dwa lata ) po złożeniu dyspozycji wypłaty była ona zatwierdzana przez dział wypłat w ciągu 24 h ( nawet w weekendy!) . Pieniądze miałem na rachunku po 2 kolejnych dniach roboczych. Od grudnia jednak TAK NIE JEST , okres oczekiwania aż ktoś łaskawie zatwierdzi wypłatę trwa kilka dni ROBOCZYCH , nie mówiąc o tym po jakim czasie od tego momentu przelew dociera do banku. Wiadomo że dopiero teraz opada kurz po akcji z CHF i pomimo zapewnień brokerów o ich stabilności nigdy nie wiadomo jaki trup może wypaść z szafy. Obym był w błędzie i może niepotrzebnie mam takie czarne myśli , ale jak dodaję dwa do dwóch to wychodzi mi po prostu brak płynności....
Iron na franciszku ponoć zarobił-- tal się chwalili. Skoro jednak po tej akcji są takie opóźnienia to może jest coś na rzeczy.
Trzeba być czujnym.

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polon »

Witam, na wstępie chciałem się przywitać, ponieważ jestem nowy na tym forum, jednak czytam je już od dłuższego czasu :)
Planuję założyć konto ECN/STP w IronFX, ponieważ mój dotychczasowy broker FXSalt się przekręcił.
Nabrałem ochoty na IronFX-a bo jak widziałem w trakcie przeszukiwania sieci jest to dość popularny broker i z jakimiś tam jednak regulacjami.
Powstrzymuje mnie jednak to co tu wyżej czytam, że ostatnio wypłaty się przeciągają.
Proszę więc wszystkich, którzy w ostatnim czasie zlecali wypłatę o informację jak poszło i ile czasu czekali.
Z góry dzięki i pozdro

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

A nie powstrzymuje Cię to, że jakieś tam, czyli cypryjskie regulacje to nie żadna rewelacja (ale faktycznie lepsze takie niż żadne, bo za tym też idzie fundusz gwarancyjny), a prowizje na koncie ECNowym są jednymi z najwyższych na rynku? :)

Nie wiem czy sama popularność to dobry wyznacznik do wyboru oferty. W końcu może też wynikać z nakładów finansowych przeznaczanych na reklamę i marketing (pod tym względem są faktycznie świetni).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

polon pisze:Witam, na wstępie chciałem się przywitać, ponieważ jestem nowy na tym forum, jednak czytam je już od dłuższego czasu :)
Planuję założyć konto ECN/STP w IronFX, ponieważ mój dotychczasowy broker FXSalt się przekręcił.
Nabrałem ochoty na IronFX-a bo jak widziałem w trakcie przeszukiwania sieci jest to dość popularny broker i z jakimiś tam jednak regulacjami.
Powstrzymuje mnie jednak to co tu wyżej czytam, że ostatnio wypłaty się przeciągają.
Proszę więc wszystkich, którzy w ostatnim czasie zlecali wypłatę o informację jak poszło i ile czasu czekali.
Z góry dzięki i pozdro
Wybacz, ale co widzisz u nich takiego dobrego? Co jest takiego , czego nie ma inny broker?
Pokuszę się na mała porównanie . np z mForex i/lub Lmax
Iron ECN , mForex ECN , Lmax MTF
nadzór Iron cypryjski :D , mForex KNF polski , Lmax FCA angielski
Iron nachalne reklamy lipne bonusy, mForex brak, Lmax brak.
Iron wypłaty kasy długo i nierzetelnie, mForex 2 godz. jeśli masz w mbanku konto lub 24 H w innym banku, Lmax 24 H.

Dziwię się że po przygodzie z FX Salt szukasz kolejnej ewentualnej przygody w tym samym rodzaju. :564:

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

polon pisze:Witam, na wstępie chciałem się przywitać, ponieważ jestem nowy na tym forum, jednak czytam je już od dłuższego czasu :)
Z góry dzięki i pozdro
Niestety informacja o wypłatach jest prawdziwa. Od dłuższego czasu ma miejsce perfidne przeciąganie wypłaty środków. Kiedyś po 3-4 dniach pieniądze były w banku, dzisiaj jest to okres od 10 dni do nieskończoności :) ( okres ten wciąż się wydłuża ) Mało tego, często po tych 10-15 dniach oczekiwania zlecenie wypłaty potrafi być odrzucone i trzeba to reklamować i czekać kolejne tygodnie. Oczywiście w końcu pieniądze się dostaje. Nie chcę się tu publicznie rozpisywać o rzekomych powodach takiej sytuacji, ale radzę poczytać serwisy anglojęzyczne, jest tam sporo informacji, które mogą wiele wyjaśnić. Inwestowałem w Ironie dosyć intensywnie, więc miałem okazję zaobserwować, że wyraźne pogorszenie sytuacji miało miejsce w momencie pojawienia się poważnych problemów spółki w Chinach
GawronB pisze:Wybacz, ale co widzisz u nich takiego dobrego? Co jest takiego , czego nie ma inny broker?
Otóż tym czymś jest bonus, który pokrywa straty, a nie jak u większości konkurentów jest tylko powiększeniem dźwigni. Tego nie ma żaden inny broker. Bonus jest wręcz nielogiczny w swojej strukturze i do tej pory wielu zastanawia się jakim cudem może się on brokerowi opłacać ( dokładanie od 37 do 50% do strat klientów przy wypłacaniu całości zysków ). I może to jest odpowiedź na wszelkie problemy - ten bonus nie może się opłacać - działa dopóki firma dynamicznie się rozwija i pozyskuje nowe depozyty. Niemniej jednak oferta była bezkonkurencyjna i mimo wysokich spreadów, swapów, dłuższych wypłat, tragicznej obsługi, licznych pomyłek, reklamacji, złych opinii w Internecie i w końcu braku bezpieczeństwa środków ( bo to Cypr ), warto było w Ironie inwestować.

Ale w tym miesiącu Iron zaczął wycofywanie się z oferty bonusowej. 60% spadło do 40, i wprowadzono kopię bezsensownego bonusu 100% zwiększającego dźwignię. Wygląda na to że oferta bonusowa będzie marginalizowana, a w zamian warunki transakcyjne ulegną nieznacznej poprawie. Ale jeśli nie dla bonusu to nie wiem z jakiego powodu wsadzanie kasy do Irona ma sens. A już tym bardziej na konta stp gdzie bonus w ogóle nigdy nie przysługiwał.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

rafino pisze:Ale w tym miesiącu Iron zaczął wycofywanie się z oferty bonusowej. 60% spadło do 40, i wprowadzono kopię bezsensownego bonusu 100% zwiększającego dźwignię. Wygląda na to że oferta bonusowa będzie marginalizowana, a w zamian warunki transakcyjne ulegną nieznacznej poprawie. Ale jeśli nie dla bonusu to nie wiem z jakiego powodu wsadzanie kasy do Irona ma sens. A już tym bardziej na konta stp gdzie bonus w ogóle nigdy nie przysługiwał.
A filmiki ze szturm chińskich klientów na biura IronFx widziałeś ? Tam nagminnie korzystano z bonusu, do tego stopnia, że Iron wprowadził dla tej nacji inne reguły bonusów. To samo jest i u nas, bonus spada - co oznacza, że biznesowo raczej nie opłaca im się utrzymywać go na wysokim poziomie.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ