Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

bolek_i_lolek pisze: Używałem platformy TMS Direct. (TMS to partner Saxo)

Skoro chodzi o platformę TMS to sprawa jest trudniejsza, bo TMS moze udawać, że Twój rachunek jest ECN. Wiadomo, że STP do MM bo Saxo to właśnie MM (bodaj największy).
A skoro MM to wracamy do kwestii realizowania stop-out w/g ustalonych poziomów.
Nie wiem tylko jak zagaić z TMS . Bo oni mogą się głupio tłumaczyć, że przekazali wszystko do Saxo i umyć ręce.
Powinno się zaatakować Saxo. Tyle, że wiadomo ... . Krzyżyk na drogę.
Generalnie uważam, że WSZYSCY KLIENCI (niezależnie od typu brokera), którzy ponieśli straty na szwajcarskim kancie powinni twardo się upierać przy realizacji zamknięcia pozycji na ustalonym dla danego brokera poziomie stop-out. W przypadku takiego mForex to poziom 80% depozytu, więc jest o co walczyć.
Skoro reklamacje klientów nic nie dają to klienci poszczególnych brokerów powinni się zgrać i wystąpić do nich grupowo.
Moze na początek reklamacja grupowa ? Sąd i KNF czy UOIKK to raczej ostateczność.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

MarioDM pisze: Skoro chodzi o platformę TMS to sprawa jest trudniejsza, bo TMS moze udawać, że Twój rachunek jest ECN.
Właśnie nie mogę nigdzie znaleźć tej informacji - wprost tego nie ma ani w warunkach ogólnych, ani w regulaminie platformy direct, ani na ich stronie www. TMS Connect jest ECN bo taka informacja jest na stronie www. Co do Direct to nie wiem...

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Jeden dzień (15 stycznia) pogrąży prawie całą polską branżę. Wreszcie. Tyle w niej oszustów.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Nie rozumiem o co chodzi z tymi pretensjami. O co chcecie pozywać brokera? O to, że nie stosowaliście SL, czy o to, że nie było płynności na rynku? W żadnym z tych wypadków nie jest winny broker. Lewar może skutkować stratami przekraczającymi depozyt i trzeba się z tym liczyć.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Przeczytaj wątek to się dowiesz, że chodzi w nim o niewywiązanie się brokerów z umów.

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Pablo90 pisze:Nie rozumiem o co chodzi z tymi pretensjami. O co chcecie pozywać brokera? O to, że nie stosowaliście SL, czy o to, że nie było płynności na rynku? W żadnym z tych wypadków nie jest winny broker. Lewar może skutkować stratami przekraczającymi depozyt i trzeba się z tym liczyć.
Chodzi o to, ze broker może ci pocisnąć brednie o braku płynności. Ja wiem że płynność była bo mam dane nie tylko z jednego brokera. Mam te dane jako jeden z nielicznych....więc to mój plus.A przede wszytkim to kto jest odpowiedzialny za płynność na rynku. Nie broker więc kto? Facet czy ty widzisz jakie brednie pociskasz?

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Nie broker tylko jego dostawcy płynności, a Ci różnią się u większości brokerów. No chyba, że ktoś świadomie wybiera brokera typu MM, ale tego już komentować nie będę XD A głupoty to Ty "pociskasz" w swoich postach ;)

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

Pablo90 pisze:Nie rozumiem o co chodzi z tymi pretensjami. O co chcecie pozywać brokera? O to, że nie stosowaliście SL, czy o to, że nie było płynności na rynku? W żadnym z tych wypadków nie jest winny broker. Lewar może skutkować stratami przekraczającymi depozyt i trzeba się z tym liczyć.
Gdybyś przeczytał wątek, wiedziałbyś że stop loss nic by Ci w tej sytuacji nie dał.

Awatar użytkownika
Krab
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Krab »

Nie podpisujemy umowy z dostawcą płynności, tylko z brokerem, a zatem dostawca płynności nic nas nie obchodzi. Jeżeli broker jest klasy ECN i ma siedzibę w Polsce, idziemy do sądu i składamy odpowiedni pozew. Wówczas broker musi udowodnić, że na rynku rzeczywiście nie było chętnych do zawarcia transakcji, a to nie będzie takie proste.
Lepiej jednak żalić się na forach, niż korzystać ze swoich praw.
Przy brokerze klasy MM robi się jeszcze ciekawiej. :)
Portunidae

openinvestment
Gaduła
Gaduła

The currency dealer has told customers it’s charging more as heightened volatility makes the $5.3-trillion-a-day market more perilous, and as technology and client-coverage costs climb, according to a person familiar with the matter. Higher revenue from price increases would provide Citigroup some relief after the bank suffered more than $150 million in losses on a jump in the Swiss franc and paid more than $1 billion to settle regulatory probes of exchange-rate manipulation.
Margins -- the amount of collateral banks require in case a counterparty fails to pay -- also have increased, making trades more expensive, two people said.
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... -customers

ODPOWIEDZ