BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

semafor pisze:Bossa ma akurat jeden bardzo istotny atut (aż dziwne, że go nie podkreślają) - to jeden z nielicznych Polskich brokerów (właściciel BOŚ-a to Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej). Niestety, ale kapitał zawsze ma ojczyznę.

- mForex jest niemiecki
- ING Forex jest holenderski
- BZ WBK - hiszpania

Jak myślicie, kto pierwszy straci pieniądze, jak te banki popadną w kryzys? Wy a nie obywatele ich państw.
Zawsze można iść do PKOBP Forex --on też polski. To faktycznie jest argument. :564: Więc dla tych co mają ewentualnie debet w Bossa: marsz i go natychmiast spłacić --bo utapiacie polski kapitał :569: :mrgreen:

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

semafor
Rozumiem że wolisz dopłacać do polskiego górnictwa i rolnictwa, zamiast importować taniej te same towary z zagranicy?
Prawdziwy kapitalizm nie zna podziału na narodowość, rasę czy wyznanie. Liczy się tylko zysk.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

[quote="semafor"
Jak myślicie, kto pierwszy straci pieniądze, jak te banki popadną w kryzys? Wy a nie obywatele ich państw.[/quote]
A jak myślisz kto pierwszy straci pieniądze jak Bossa popadnie w kryzys?
Strata na korzyśc Polskiego kapitalu ma być miła? ma byc czynem patriotycznym??

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

semafor pisze:Bossa ma akurat jeden bardzo istotny atut (aż dziwne, że go nie podkreślają) - to jeden z nielicznych Polskich brokerów (właściciel BOŚ-a to Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej). Niestety, ale kapitał zawsze ma ojczyznę.

- mForex jest niemiecki
- ING Forex jest holenderski
- BZ WBK - hiszpania

Jak myślicie, kto pierwszy straci pieniądze, jak te banki popadną w kryzys? Wy a nie obywatele ich państw.
Hahahahaha, no nie mogę . Też mi argument ! Być dymanym przez polaka lub nie być dymanym przez np niemca , szwajcara, cypryjczyka czy inną nację . Współczuję podejścia. Cóż ale jak lubisz jak cię dymają ,twoja sprawa. :564:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Mnie u nich trzyma głównie rynek akcyjny. Jestem tam od lat i są po prostu the best. Na FOREX tez nie narzekałem, ale ostatnio strzelili sobie w stopę. Zostaję głównie ze względu na akcje. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:Mnie u nich trzyma głównie rynek akcyjny. Jestem tam od lat i są po prostu the best. Na FOREX tez nie narzekałem, ale ostatnio strzelili sobie w stopę. Zostaję głównie ze względu na akcje. :mrgreen:
co do rynku akcji (GPW) to w żadnym biurze nie będzie z tym problemu. Liczy się akurat tylko prowizja. W Bossa nie jest ona zbyt atrakcyjna ale tragedii też nie ma. Jeśli chodzi o day trading to przyjaźni oni nie są.

semafor

Nieprzeczytany post autor: semafor »

Pozwolę sobie odnieść się do zarzutów zbiorowo.

Po pierwsze każdy ma swój priorytet w wyborze brokera. Dla was (być może ze względu na niski kapitał) liczy się przede wszystkim niska cena i dużo "bajerów". Dla mnie natomiast najważniejsze jest bezpieczeństwo moich środków oraz sprawna współpraca z brokerem. Mam swoje zdanie na temat zagranicznych banków, ich przyszłości, podejścia do klienta zagranicznego itp. dlatego wolę trzymać pieniądze w Polskim banku.

Zdaję sobie sprawę, że Bossa to MM - ma to swoje zalety i wady. Przede wszystkim jeśli coś zawalą to oni się tłumaczą (jako Market Maker). Miałem konta w różnych ECN, robili gorsze rzeczy niż niektóre MM a zawsze winę zwalali na swoich dostawców płynności i zamykali temat. Bossa, jeśli chodzi o prowadzenie biznesu zachowuje się bardzo profesjonalnie i nigdy nie miałem problemu z kontaktem czy uwzględnianiem słusznych reklamacji. Koszty transakcyjne rzeczywiście są dosyć wysokie, ale w stosunku do tego jak często zawieram transakcje i jaki mam z tego zysk nie są istotne.

Każdy ma prawo do swojego zdania ale ma również obowiązek szanowania zdania innych. Ja wasze zdanie szanuje, ale wy tutaj wykazujecie dużą agresję i pogardę. Być może nie macie nic ciekawego do powiedzenia albo po prostu w ten sposób wyładowujecie anonimowo trudy życia codziennego.

Nie bez znaczenia jest tu oczywiście patriotyzm. Skoro się już poddaliście, jeśli chodzi o walkę o lepszą Polskę to proponuję wyjechać stąd, bo tylko tu wadzicie. Pomieszkajcie za granicą, może się wam spodoba. Ja natomiast nie zamierzam ulegać beznadziei i manipulacjom, które wmawiają nam codziennie, że nic nie możemy zrobić i zmienić w naszym kraju. Bierna postawa w życiu (prywatnym jak i społecznym) jest dla mnie nie do zaakceptowania.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Co Ty znowu z tym patriotyzmem. Tu jest kapitalizm. Nikt nie patrzy na to czy jest polskie czy zagraniczne. Jakie to ma znaczenie? Co mam chodzic tylko do polskich sklepów, jeżdzić polskim autem, pracować tylko w polskiej firmie i korzystać tylko z polskiego banku ?
Co do wyboru brokera, jeśli nie przeszkadzają nam opłaty, prowizje itp. to faktycznie wystarczy wybrać tego za którym stoi
np. duży bank aby mieć jako taką pewność bezpieczeństwa kapitału.

semafor

Nieprzeczytany post autor: semafor »

andrzej-sk pisze:Tu jest kapitalizm.
Wyznajesz kult kapitalizmu? Największym oszustwem kapitalizmu jest jego neutralność, samoregulacja oraz brak ojczyzny. Dlaczego włosi wolą utrzymywać droższe fabryki we własnym kraju i zamykać zakłady w Polsce? Dlaczego firmy niemieckie różnymi sztuczkami unikają podatków w Polsce, żeby je zapłacić w swoim kraju? Dlaczego niemieckie dyskonty zamawiają towary w firmach niemieckich, skoro w polskich dostali by je po lepszych cenach? Czy jest to zgodne z logiką z jaką postrzegasz ów kapitalizm?

Kapitał ma ojczyznę, do takich wniosków dochodzę.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

semafor pisze:
andrzej-sk pisze:Tu jest kapitalizm.
Wyznajesz kult kapitalizmu? Największym oszustwem kapitalizmu jest jego neutralność, samoregulacja oraz brak ojczyzny. Dlaczego włosi wolą utrzymywać droższe fabryki we własnym kraju i zamykać zakłady w Polsce? Dlaczego firmy niemieckie różnymi sztuczkami unikają podatków w Polsce, żeby je zapłacić w swoim kraju? Dlaczego niemieckie dyskonty zamawiają towary w firmach niemieckich, skoro w polskich dostali by je po lepszych cenach? Czy jest to zgodne z logiką z jaką postrzegasz ów kapitalizm?

Kapitał ma ojczyznę, do takich wniosków dochodzę.
Ok. masz rację ale to nie jest wątek ze szkolenia obywatelskiego. Na pewno to co piszesz jest prawdą. Niestety , lub stety ale jesteśmy na forum poświęconemu rynkowi forex - a na tym rynki nie istnieje patriotyzm.
Nie możemy wpadać także w skrajnosci patriotyczne. Na pewno sam teraz korzystasz z internetu , pisząc te słowa który dostarcza Ci niemiec albo francuz, dzwonisz z niemieckiej lub francuskiej sieci itp. :D

ODPOWIEDZ