BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Re: BOSSAFX

Post autor: openinvestment »

ForexMafiaKartel pisze:
semafor pisze:
ForexMafiaKartel pisze:Z drugiej strony debeciarze powinni zaliczyc stop out, w koncu to powinno byc jakąś gwarancją, a luka w czasie tak plynnego rynku jaki mamy o 10:30 nie powinna miec miejsca, (co innego weekend gdzie wszyscy akceptowali owe debety).
Proste pytanie: czy Ty po decyzji CNB sprzedawałbyś Franka? Odpowiedź na to pytanie będzie zarazem odpowiedzią, dlaczego StopOut nie zadziałał.
ForexMafiaKartel pisze:Czegos takiego jak 15 stycznia nie bylo nigdy tak, że ciężko to porownac z czym kolwiek.
Skąd ta pewność? Studiowałem trochę historii rynków i gorsze katastrofy się zdarzały.
ForexMafiaKartel pisze:Forex to legalna mafia i czego tu sie spodziewac? Klienci zawsze beda dostawali w dupe, predzej czy pozniej.
Dużo gadania a mało faktów. Obserwuję od czasu do czasu takie oskarżenia, 99% z nich to krzyk ludzi, którzy przegrali sami z sobą i stracili pieniądze. Ciężko się przyznać do własnych błędów ale najczęściej to jest problemem w takich sytuacjach.
1. Ja nie gram na decyzje SNB, nikt nie gral na decyzje SNB bo decyzja SNB brzmiała ''bedziemy bronic za wszelką cene, jesli juz to ja bym gral kupno franka na gbpchf gdzie nie zdążyłem dac zlecenie bo przelew dostalem o 10:55. Więc tym bardziej nie widze argumentow ze stop out nie zadziala, czy nawet stop loss. poniewaz na innych parach z frankiem bylo mnostwo zlecen na kupno jak i na sprzedaż, na eurchf to akurat malo kto gral.

2. Duzo gadania a malo konkretow, ze Cie zacytuje, przytocz mi w takim razie takie trzesienie jakie mialo miejsce 15 stycznia, luka na na ponad 2000 pips, no pokaz. :)

3. Ja obserwuję takie fora jak to od 5 lat, caly rynek forex od 5 lat, na bieżąco, czynnie, zawodowo, hobbystycznie, rowniez jako przegraniec ale czynnie i na bieżąco i nie ma zadnych dowodów na zarabianie na fx, nikt nigdy tego nie udokumentowal czy to po przez dziennik czy to po przez jakis blog. Nie ma.

Wiec podaj mi jakies fakty, tylko nie pokazuj krzywej z jakiegos tam myfxbooka.... blagam.

czekam :)
Podzielam opinię z pkt. 3. Są na to twarde dane. Prawie nikt nie odnosi zysków na forexie. Pozostali, ok. 1%, można wytłumaczyć po prostu statystycznym szczęściem. Czy semafora nie zastanawia to, że branża brokerów jest nieustannie na plusie, a jej klienci notorycznie tracą?

nulka
Gaduła
Gaduła

Post autor: nulka »

ForexMafiaKartel pisze: "1. poprosilem cie o przyklad i nie podales ani jednego takowego czlowieka ''chcacego dzielic sie swoja wiedzą a przy okazji zarabaijacego, wiesz dlaczego ? bo nie bylo ani jednego takiego dziennika, uwierz mi, ze gdy pisze ''nie bylo'' to nie bylo. Wlasnie wyszedles na bajko pisarza, klamce i czlowieka rzucającego słowa na wiatr.

2. hahaha, trsunami w japonii i snb w 2011 roku, hahaha, tak sie skalda, ze gralem w czasie tych wydarzen i zarobilem spore pieniadze, wiesz co wszystkie zlecenie wchodzily mi wtedy jak w maslo. żadnych opoznieni, a gralem oczekujacmi, wchodzilo jak ta lala, rynek byl plynny i w czasie interwencji BOju jak i SNB plynnie mozna bylo stawiac zlecenie i je zamykac. Wiec blagam..... ponownie się pogrążasz nie podajac mi drugiego takiego przykladu jak 15 stycznia 2015 roku."

Piszesz, że w 2011 zarobiłeś spore pieniądze, więc sam w punkcie drugim podałeś przykład człowieka, który, twoim zdaniem zawartym w punkcie pierwszym, nie istnieje... Nie podzieliłeś się wprawdzie wiedzą, jak się domyślam, ale zarobiłeś spore pieniądze.

semafor

Post autor: semafor »

openinvestment pisze:Podzielam opinię z pkt. 3. Są na to twarde dane.
Od kiedy to opinię można traktować jako "twarde dane"? Nie wiadomo, czy ForexMafiaKartel przeglądał te fora przez te 5 lat, czy umie w ogóle czytać ze zrozumieniem, także mógłby i 100 lat je przeglądać i nic się nie dowiedzieć.
openinvestment pisze: Czy semafora nie zastanawia to, że branża brokerów jest nieustannie na plusie, a jej klienci notorycznie tracą?
Nie. Każdy z nas (czy to amator czy profesjonalista) ma skłonności do zrobienia z siebie frajera na giełdzie. Mamy po prostu wadliwe mózgi w tych kwestiach. Nielicznym ta sztuka się udała, ale nie są zbyt popularni, bo ich rady są sprzeczne z emocjami, które wszyscy kochamy odczuwać i się od nich uzależniamy.
nulka pisze:Piszesz, że w 2011 zarobiłeś spore pieniądze, więc sam w punkcie drugim podałeś przykład człowieka, który, twoim zdaniem zawartym w punkcie pierwszym, nie istnieje... Nie podzieliłeś się wprawdzie wiedzą, jak się domyślam, ale zarobiłeś spore pieniądze.
Bardzo celna uwaga, gratuluje :)

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Post autor: openinvestment »

BTW argument braku przykładu inwestorów, których portfele puchną regularnie wybrzmiewa bardziej niż wypowiedzi dealerów, że jakoby inwestorzy nie mieli wiedzy i umiejętności.

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bolek_i_lolek »

semafor pisze:
nulka pisze:Piszesz, że w 2011 zarobiłeś spore pieniądze, więc sam w punkcie drugim podałeś przykład człowieka, który, twoim zdaniem zawartym w punkcie pierwszym, nie istnieje... Nie podzieliłeś się wprawdzie wiedzą, jak się domyślam, ale zarobiłeś spore pieniądze.
Moim zdaniem niecelna. To że ktoś zarobił raz czy dwa niczego nie zmienia. Chodzi o to, że b. mało jest inwestorów potrafiących w długim terminie per saldo zarabiać (zwłaszcza na Forexie). Każdy tylko myśli (ma nadzieję) że z nim będzie inaczej, albo gra dla samej przyjemności gry. Przez długi termin rozumiem tu przynajmniej 10-20- lat.

JAC84
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: JAC84 »

Proszę przedstawiciela BOOSFX o potwierdzenie bądź zaprzeczenie czy planujecie znieść limity co do ilość otwieranych pozycji na koncie mikro.
Pytanie juz kilkakrotnie zostało zadane ale nie było tutaj jednoznacznej odpowiedzi na infolinii też niewiele można sie dowiedzieć.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Post autor: ForexMafiaKartel »

semafor pisze:
zupelnie nie tafiona uwaga :) totalne pudlo, chyba gorzej się nie da, samobój. pojedyncze transakcje nie mają znaczenia. chodzi o long term zarobkowy. o long term sztywnych zasad i dostosowywania sie do rynkow, o udokumentowanie tego. nikt nigdy tego nie zrobil. :) jest raptem kilka forum wartych uwagi na swiecie, co tydzien zaczyna sie raptem kilka nowych journali, raptem kilka blogow na miesiac i nie trudno jest sledzic te rokujace z poczatku i -upadające ostatecznie. Powaznie, wystarczy byc z FX za pan brat od 5 lat, co dziennie sledzic rynki i tyle. Ani jednego udokumentowanego journala czy bloga. Nic, kompletne zero. Ciagle tylko jakies szkolenia gdzie tylko szkolacy zbiera żniwo. Ciagle jakies webinary gdzie tylko brokerzy namawiajacy klintow na otwieranie rachunkow zbierają żniwo. Ciagle jakies ksiązki, powtarzające w kółko to samo i ich autorzy ktorzy zbierają żniwo.

Ktos moze zarabia na FX ale nigdy tego nie udokumentował wiec jeszcze raz gratuluję sobie celnych uwag i że stoję na straży prawdy i ,że nigdy nie kłamałem, w zyciu prywatnym jak i zawodowym.

pozdrawiam cieplo :)

to bardzo trafna uwaga z mojej strony :)
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: laranja »

Pojawiały się tutaj pogłoski, że BOŚ usunie z oferty mikroloty, a kilka dni temu przedłużyli okres ważności tej oferty do końca marca, więc na wszelki wypadek zapytałem, o co chodzi, odpowiedź wklejam poniżej:
DM BOŚ S.A. udostępnił swoim Klientom Subkonto z dniem 15.11.2011r. Od tego czasu rachunek ten jest systematycznie prolongowany na kolejne okresy. Na chwilę obecną DM BOŚ S.A. nie planuje wycofania z oferty subkonta mikroloty.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: andrzej-sk »

laranja pisze:Pojawiały się tutaj pogłoski, że BOŚ usunie z oferty mikroloty, a kilka dni temu przedłużyli okres ważności tej oferty do końca marca, więc na wszelki wypadek zapytałem, o co chodzi, odpowiedź wklejam poniżej:
DM BOŚ S.A. udostępnił swoim Klientom Subkonto z dniem 15.11.2011r. Od tego czasu rachunek ten jest systematycznie prolongowany na kolejne okresy. Na chwilę obecną DM BOŚ S.A. nie planuje wycofania z oferty subkonta mikroloty.
Tyle już złego napisano pod adresem tego broka, tyle złego pod adresem przedstawiciela ale jak widać dalej pełno łosi,którzy bedą skomlec o jakies pierdoły u tego broka i się cisną na siłe. Nie dziwi mnie juz nic, skad ambergold miał klientów i inni tego typu przedsiębiorcy. Im gorzej sie pisze o danym podmiocie tym więcej leszczy skomli tam o otwarcie rachunku. Kolego drogi zamiast skomlec o jakieś mikroloty zobacz kto na rynku świadczy taka usługę bez żadnej łaski, bez przedłużeń i tym podobnych. Trochę godności...
Poza tym jeżeli już tyle się pisało na tym forum o zasadach panujących u tego broka to w dobrym tonie byłoby nie otwierać u nich rachunków , lub je zamknąć. Myślę tu o forumowiczach. Przynajmniej nie przyznawac się , że jakakolwiek oferta w przyszłości wzbudza zainteresowanie. Oczywiście co niektórzy prezentują czysto polska postawę-- na przekór wszystkim pójdą pod prąd. Stąd broker wie , że trochę się wyciszy sprawa 15 stycznia a wkrótce następne barany bedą się dały golić jak nigdy dotąd. Ludzię trochę godności. Naprawdę jest na rynku masa brokerów. Taką postawą nic nigdy nie wywalczymy. Brokerzy będą nas mieć zawsze w d.... bo jest na rynku stadko gotowe do golenia.

semafor

Post autor: semafor »

Bossa ma akurat jeden bardzo istotny atut (aż dziwne, że go nie podkreślają) - to jeden z nielicznych Polskich brokerów (właściciel BOŚ-a to Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej). Niestety, ale kapitał zawsze ma ojczyznę.

- mForex jest niemiecki
- ING Forex jest holenderski
- BZ WBK - hiszpania

Jak myślicie, kto pierwszy straci pieniądze, jak te banki popadną w kryzys? Wy a nie obywatele ich państw.

ODPOWIEDZ