DayTrading: Środa 04.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lut 2015, 00:00

Wzrost
16
47%
Bez zmian
6
18%
Spadek
12
35%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 04.02.2015

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 11:15 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
kosandy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosandy »

Mój nauczyciel, Pan Rynek, powiedział bym się nie podniecał tak czasem rysowania fali C. Ma tyle czasu ile chce :)
W każdym razie dopóki nie zrobi 100% fali A to nie ma co robić...
Idę sobie na rower na dwie godzinki... Ładną wiosnę mamy tej zimy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:14:15 USD Zmiana Pozarolniczego Zatrudnienia ADP (Jan) 225K 241K tutaj zmniejszyli jako ze Grudzien prace na umowe zlecene na okres swieteczny bo wiekszy ruch w swieta, wiadome dla czego obnizyli
im więcej umów krótkoterminowych o pracę albo o dzieło itp, tym kurek polityki pieniężnej staje się nieskuteczny
nikt nie da kredytu komuś kto nie czuje gruntu pod nogami, czyli jakby napęd kredytowy gospodarki w relacji do zatrudnienia w Grudniu nie jest tak samo istotny jak w pozostałych miesiącach
ale sam nie wiem czy faktycznie to miało słaby wpływ na wykres :p

ja tu psalem rodzinka zjechala na chwle z USa i opowiada ze to co pokazuja to propaganda jak i u nas robiona sredna klasa znaka coraz wiecej "bednych" ci co zyja na zapomogach i katkach adostaje po dupie srednia klasa a bogaci widome co mogli zainwestowal i sa jeszcze bogatsi, praca jest ale za minimum plus rosnie ilosc umow "smieciowych" toze indeksy na maksach b odrukowane poszlo to ze bezrobocie spadlo to nic ogolne cudow nie ma ale dzieki drukowi bale kalniezyki moga dmuchac nastepna banka :) bo inflacja potrzebna bankstera by mial kto splacac dlugi panstwa a w JAponi co jest :) http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ponia.html JApon sobe w kolano strzeliila dodrukiem wiekszym :)

-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:13 --

http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n
jakiś czas temu doszedłem do wniosku że to drukowanie to jedna wielka lipa
można było mniej kasy wpompować i uzyskać lepsze rezultaty
mianowicie, jest coś takiego jak IPO
drukarki mogły wspierać IPO, zamiast w takim stopniu jak widzimy sapinke, nasdaki i russele
można było to zaprojektować jakąś regulacją
inwestorzy wybrali pewny zwrot z pompowania niż dać kasę innowacyjnym firmom zwiększającym zatrudnienie
płace: innowacja to rzadkość, a więc konkretna droga edukacji, im mniej "towaru" na rynku tym większe płace
i tutaj wg mnie powstało ryzyko dużego zjazdu na s&p, a to może korelować ze spadkiem wskaźników jak zatrudnienie
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kabel na oporach

-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:23 --
pr7emo pisze:[quote="Nowye="pr7emo"]
Nowy123 pisze:14:15 USD Zmiana Pozarolniczego Zatrudnienia ADP (Jan) 225K 241K tutaj zmniejszyli jako ze Grudzien prace na umowe zlecene na okres swieteczny bo wiekszy ruch w swieta, wiadome dla czego obnizyli
im więcej umów krótkoterminowych o pracę albo o dzieło itp, tym kurek polityki pieniężnej staje się nieskuteczny
nikt nie da kredytu komuś kto nie czuje gruntu pod nogami, czyli jakby napęd kredytowy gospodarki w relacji do zatrudnienia w Grudniu nie jest tak samo istotny jak w pozostałych miesiącach
ale sam nie wiem czy faktycznie to miało słaby wpływ na wykres :p

ja tu psalem rodzinka zjechala na chwle z USa i opowiada ze to co pokazuja to propaganda jak i u nas robiona sredna klasa znaka coraz wiecej "bednych" ci co zyja na zapomogach i katkach adostaje po dupie srednia klasa a bogaci widome co mogli zainwestowal i sa jeszcze bogatsi, praca jest ale za minimum plus rosnie ilosc umow "smieciowych" toze indeksy na maksach b odrukowane poszlo to ze bezrobocie spadlo to nic ogolne cudow nie ma ale dzieki drukowi bale kalniezyki moga dmuchac nastepna banka :) bo inflacja potrzebna bankstera by mial kto splacac dlugi panstwa a w JAponi co jest :) http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ponia.html JApon sobe w kolano strzeliila dodrukiem wiekszym :)

-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:13 --

http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n[/quote]
drukarki mogły wspierać IPO, zamiast w takim stopniu jak widzimy sapinke, nasdaki i russele
inwestorzy wybrali pewny zwrot z pompowania niż dać kasę innowacyjnym firmom zwiększającym zatrudnienie
płace: innowacja to rzadkość, a więc konkretna droga edukacji, im mniej "towaru" na rynku tym większe płace
i tutaj wg mnie powstało ryzyko dużego zjazdu na s&p, a to może korelować ze spadkiem wskaźników jak zatrudnienie
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych[/quote]

tak jakies dotacje dawac zeby ta kasa szla w sredne i male pzedswiebiorstwa a kasa idzie ale w dmuchanie banek na aktywach :) a banksterze chodzi o to by znowu ludzie wrocl i d o zadluzania sie i zycia na kredyt :)

a tu srednie i male w kryzysie upadly lub zostaly przejete przez korpoacje ktore mialy pieniadze by przjmowac konkurencje tak ja kz bankami :) i jest to co jest :)

przez drukowane totylko jest kupowanie czasu a poznej tak inn beda rzadzic wiec olac :) niech sie martwia co z deficytem i dlugami u lichwy ktora pociagaza sznurki marionetki polityczne
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 11:24 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

pr7emo pisze:
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych
edukacja jest zła dla bankstery, rozwój?!... fuj! ... spisek żarówkowy itp, to ich domena ; )

dlaczego nauczyciele w usa są jednym z najgorzej opłacanych zawodów? : ) ... a to, że pompa pieniądza źle skierowana, definitywnie zgoda :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Chyba nam ten kabelek wyjdzie ładnie góra

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
pr7emo pisze:
http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n
edukacja jest zła dla bankstery, rozwój?!... fuj! ... spisek żarówkowy itp, to ich domena ; )

dlaczego nauczyciele w usa są jednym z najgorzej opłacanych zawodów? : ) ... a to, że pompa pieniądza źle skierowana, definitywnie zgoda :564:[/quote]

motloch ma byctroszke glupszy nz przecietna co by byl latwo sterowalny przez propagande i media :) by bral kredyt grzeczne pracowal placicl podatki :) i splacal lichwie procenty z kredytow :)

zobacz w USa jest banka na obligach firm Lupkowych jest teg owiecej nz tych ostatnch na nieruchomosciach, a jak cisza tam jest w zadluzonych mlodych ile jest dlugu studenckiego jeszcze tam mlodzi po studiach juz z dlugami wchodz w dorosle zycie :) a gdzie jeszcze reszta dom itd :) a przy marnych pracach to...

UWAGA

http://www.forexlive.com/blog/2015/02/0 ... from-20-0/

-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:32 --
nowy joker pisze:Chyba nam ten kabelek wyjdzie ładnie góra

znowu chinski bank w akcji

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

PBOC cuts reserve requirement ratio by 50bps to 19.5%