DayTrading: Środa 04.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lut 2015, 00:00

Wzrost
16
47%
Bez zmian
6
18%
Spadek
12
35%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 04.02.2015

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Musieli przełożyć, inaczej wrócilibyśmy do trendu spadkowego, a tak robimy dalej korektę....
Sam na AUD/USD miałem zamknąć Lke a tu taki prezent :) Jak ładnie zamkniemy h1 h4, mamy około 150 pips dalszej korekty UP

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Damfry pisze:Musieli przełożyć, inaczej wrócilibyśmy do trendu spadkowego, a tak robimy dalej korektę....
Sam na AUD/USD miałem zamknąć Lke a tu taki prezent :) Jak ładnie zamkniemy h1 h4, mamy około 150 pips dalszej korekty UP
Nie rozumiem. Przeciez jest potezny trend spadkowy. Na kazdym kroku widac sprzedajacych i to tylko kwestia czasu zanim spadniemy na 0.76. Nie rozumiem jak ktos moze to kupowac.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

tak ze na wyskoku n aAUD i KIWI na szybko shorta ibaza zagrane

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kusus pisze:
Damfry pisze:Musieli przełożyć, inaczej wrócilibyśmy do trendu spadkowego, a tak robimy dalej korektę....
Nie rozumiem. Przeciez jest potezny trend spadkowy. Na kazdym kroku widac sprzedajacych i to tylko kwestia czasu zanim spadniemy na 0.76. Nie rozumiem jak ktos moze to kupowac.
Każdy trend się kiedyś kończy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:
Kusus pisze:
Każdy trend się kiedyś kończy.
Ale trzeba być mocno ograniczonym żeby myśleć, że kończy się własnie teraz ; )
80 % ludzi dzisiaj kupuje AU. No bez sensu. Nie jestem w stanie zrozumieć tej głupoty.

:D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

na gbpaud, drobne 150 pips czyszczenie w dół, coby zbyt wielu w górę nie jechało :lol:

https://www.tradingview.com/x/idvMerDh/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

EA H4
EA H4.png
Od tygodnia potężna L strona mocy ....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Kusus pisze:
Nie bij! ja tylko patrze na to co mówi rynek.... aktualna sytuacja była na L więc zagrałem L i od biedy 32 pipsy wpadło.
To nie pierwszy i ostatni raz gdy trend ma korekte :)
Takie zamknięcie h1 (spadającą) neguję moją dalszą jazdę UP.
Wczorajsza sesja zapowiadała ładną kontynuacje spadków, dzisiejsza rozmyła nieco ten koncept. Co będzie dale zobaczymy po świecach. Na chwile obecną, ktoś duzy pogrywa na wzrosty, i to dosłownie pogrywa bo do złudzenia symuluje spadek i podkupuje, wszystko zalezy jak i gdzie zamkną kolejne świece.
===edit===
to h1 dalej nie rozwiązało kierunku
Nawet bym się skusił na podebranie Lki, ale czekam co mi powie h4 :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Damfry pisze:
Kusus pisze:Musieli przełożyć, inaczej wrócilibyśmy do trendu spadkowego, a tak robimy dalej korektę....
Nie bij! ja tylko patrze na to co mówi rynek.... aktualna sytuacja była na L więc zagrałem L i od biedy 32 pipsy wpadło.
To nie pierwszy i ostatni raz gdy trend ma korekte :)
Jak dla mnie nei było żadnego sygnału do L.
Takie zamknięcie h1 (spadającą) neguję moją dalszą jazdę UP.
Takich negacji od wczoraj było około 10.
Wczorajsza sesja zapowiadała ładną kontynuacje spadków, dzisiejsza rozmyła nieco ten koncept.
Jak dla mnie potwierdziła. Na pewno kształt świecy nie pozostawia złudzeń - jest pro spadkowy na D1. Nie wiem gdzie ty widzisz rozmycie konceptu spadków po wczorajszej sesji bo chyba nie chodzi ci o kształt świecy na D1... jest nadal PRO spadkowy.
Co będzie dale zobaczymy po świecach. Na chwile obecną, ktoś duzy pogrywa na wzrosty, i to dosłownie pogrywa bo do złudzenia symuluje spadek i podkupuje, wszystko zalezy jak i gdzie zamkną kolejne świece.
Nie. Od tego to nie zależy. Będzie korekta, konsolidacja i spadek - mocny spadek. Myślę, że max jutro, pojutrze - jeśli nie dzisiaj.

Zablokowany