DayTrading: Środa 04.02.2015
Re: DayTrading: Środa 04.02.2015
kabanos h4, na linii szyji? https://www.tradingview.com/x/MKZRUkzN/
i z bliska,-> m15 https://www.tradingview.com/x/KawVQGBR/
i z bliska,-> m15 https://www.tradingview.com/x/KawVQGBR/
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 11:15 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Mój nauczyciel, Pan Rynek, powiedział bym się nie podniecał tak czasem rysowania fali C. Ma tyle czasu ile chce 
W każdym razie dopóki nie zrobi 100% fali A to nie ma co robić...
Idę sobie na rower na dwie godzinki... Ładną wiosnę mamy tej zimy

W każdym razie dopóki nie zrobi 100% fali A to nie ma co robić...
Idę sobie na rower na dwie godzinki... Ładną wiosnę mamy tej zimy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho
jakiś czas temu doszedłem do wniosku że to drukowanie to jedna wielka lipaNowy123 pisze:pr7emo pisze:im więcej umów krótkoterminowych o pracę albo o dzieło itp, tym kurek polityki pieniężnej staje się nieskutecznyNowy123 pisze:14:15 USD Zmiana Pozarolniczego Zatrudnienia ADP (Jan) 225K 241K tutaj zmniejszyli jako ze Grudzien prace na umowe zlecene na okres swieteczny bo wiekszy ruch w swieta, wiadome dla czego obnizyli
nikt nie da kredytu komuś kto nie czuje gruntu pod nogami, czyli jakby napęd kredytowy gospodarki w relacji do zatrudnienia w Grudniu nie jest tak samo istotny jak w pozostałych miesiącach
ale sam nie wiem czy faktycznie to miało słaby wpływ na wykres
ja tu psalem rodzinka zjechala na chwle z USa i opowiada ze to co pokazuja to propaganda jak i u nas robiona sredna klasa znaka coraz wiecej "bednych" ci co zyja na zapomogach i katkach adostaje po dupie srednia klasa a bogaci widome co mogli zainwestowal i sa jeszcze bogatsi, praca jest ale za minimum plus rosnie ilosc umow "smieciowych" toze indeksy na maksach b odrukowane poszlo to ze bezrobocie spadlo to nic ogolne cudow nie ma ale dzieki drukowi bale kalniezyki moga dmuchac nastepna bankabo inflacja potrzebna bankstera by mial kto splacac dlugi panstwa a w JAponi co jest
http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ponia.html JApon sobe w kolano strzeliila dodrukiem wiekszym
-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:13 --
http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n
można było mniej kasy wpompować i uzyskać lepsze rezultaty
mianowicie, jest coś takiego jak IPO
drukarki mogły wspierać IPO, zamiast w takim stopniu jak widzimy sapinke, nasdaki i russele
można było to zaprojektować jakąś regulacją
inwestorzy wybrali pewny zwrot z pompowania niż dać kasę innowacyjnym firmom zwiększającym zatrudnienie
płace: innowacja to rzadkość, a więc konkretna droga edukacji, im mniej "towaru" na rynku tym większe płace
i tutaj wg mnie powstało ryzyko dużego zjazdu na s&p, a to może korelować ze spadkiem wskaźników jak zatrudnienie
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych
kabel na oporach
-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:23 --
ja tu psalem rodzinka zjechala na chwle z USa i opowiada ze to co pokazuja to propaganda jak i u nas robiona sredna klasa znaka coraz wiecej "bednych" ci co zyja na zapomogach i katkach adostaje po dupie srednia klasa a bogaci widome co mogli zainwestowal i sa jeszcze bogatsi, praca jest ale za minimum plus rosnie ilosc umow "smieciowych" toze indeksy na maksach b odrukowane poszlo to ze bezrobocie spadlo to nic ogolne cudow nie ma ale dzieki drukowi bale kalniezyki moga dmuchac nastepna banka
bo inflacja potrzebna bankstera by mial kto splacac dlugi panstwa a w JAponi co jest
http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ponia.html JApon sobe w kolano strzeliila dodrukiem wiekszym 
http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n[/quote]
jakiś czas temu doszedłem do wniosku że to drukowanie to jedna wielka lipa
drukarki mogły wspierać IPO, zamiast w takim stopniu jak widzimy sapinke, nasdaki i russele
inwestorzy wybrali pewny zwrot z pompowania niż dać kasę innowacyjnym firmom zwiększającym zatrudnienie
płace: innowacja to rzadkość, a więc konkretna droga edukacji, im mniej "towaru" na rynku tym większe płace
i tutaj wg mnie powstało ryzyko dużego zjazdu na s&p, a to może korelować ze spadkiem wskaźników jak zatrudnienie
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych[/quote]
tak jakies dotacje dawac zeby ta kasa szla w sredne i male pzedswiebiorstwa a kasa idzie ale w dmuchanie banek na aktywach
a banksterze chodzi o to by znowu ludzie wrocl i d o zadluzania sie i zycia na kredyt
a tu srednie i male w kryzysie upadly lub zostaly przejete przez korpoacje ktore mialy pieniadze by przjmowac konkurencje tak ja kz bankami
i jest to co jest
przez drukowane totylko jest kupowanie czasu a poznej tak inn beda rzadzic wiec olac
niech sie martwia co z deficytem i dlugami u lichwy ktora pociagaza sznurki marionetki polityczne
-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:23 --
pr7emo pisze:[quote="Nowye="pr7emo"]im więcej umów krótkoterminowych o pracę albo o dzieło itp, tym kurek polityki pieniężnej staje się nieskutecznyNowy123 pisze:14:15 USD Zmiana Pozarolniczego Zatrudnienia ADP (Jan) 225K 241K tutaj zmniejszyli jako ze Grudzien prace na umowe zlecene na okres swieteczny bo wiekszy ruch w swieta, wiadome dla czego obnizyli
nikt nie da kredytu komuś kto nie czuje gruntu pod nogami, czyli jakby napęd kredytowy gospodarki w relacji do zatrudnienia w Grudniu nie jest tak samo istotny jak w pozostałych miesiącach
ale sam nie wiem czy faktycznie to miało słaby wpływ na wykres
ja tu psalem rodzinka zjechala na chwle z USa i opowiada ze to co pokazuja to propaganda jak i u nas robiona sredna klasa znaka coraz wiecej "bednych" ci co zyja na zapomogach i katkach adostaje po dupie srednia klasa a bogaci widome co mogli zainwestowal i sa jeszcze bogatsi, praca jest ale za minimum plus rosnie ilosc umow "smieciowych" toze indeksy na maksach b odrukowane poszlo to ze bezrobocie spadlo to nic ogolne cudow nie ma ale dzieki drukowi bale kalniezyki moga dmuchac nastepna banka

http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n[/quote]
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych[/quote]
tak jakies dotacje dawac zeby ta kasa szla w sredne i male pzedswiebiorstwa a kasa idzie ale w dmuchanie banek na aktywach

a tu srednie i male w kryzysie upadly lub zostaly przejete przez korpoacje ktore mialy pieniadze by przjmowac konkurencje tak ja kz bankami

przez drukowane totylko jest kupowanie czasu a poznej tak inn beda rzadzic wiec olac

Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 11:24 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
edukacja jest zła dla bankstery, rozwój?!... fuj! ... spisek żarówkowy itp, to ich domena ; )pr7emo pisze:
a kasa wtedy popłynie do tych których najlepiej stać na zapłatę za zarządzanie kapitałem czyli najbogatszych
dlaczego nauczyciele w usa są jednym z najgorzej opłacanych zawodów? : ) ... a to, że pompa pieniądza źle skierowana, definitywnie zgoda

Jutro też jest dzień.
- nowy joker
- Pasjonat
Chyba nam ten kabelek wyjdzie ładnie góra
edukacja jest zła dla bankstery, rozwój?!... fuj! ... spisek żarówkowy itp, to ich domena ; )pedro pisze:jakiś czas temu doszedłem do wniosku że to drukowanie to jedna wielka lipapr7emo pisze:
http://stojeipatrze.blogspot.com/2015/0 ... ja-na.html banki-w-polsce-nie-zarabiaja-n
dlaczego nauczyciele w usa są jednym z najgorzej opłacanych zawodów? : ) ... a to, że pompa pieniądza źle skierowana, definitywnie zgoda

motloch ma byctroszke glupszy nz przecietna co by byl latwo sterowalny przez propagande i media

zobacz w USa jest banka na obligach firm Lupkowych jest teg owiecej nz tych ostatnch na nieruchomosciach, a jak cisza tam jest w zadluzonych mlodych ile jest dlugu studenckiego jeszcze tam mlodzi po studiach juz z dlugami wchodz w dorosle zycie

UWAGA
http://www.forexlive.com/blog/2015/02/0 ... from-20-0/
-- Dodano: śr 04-02-2015, 12:32 --
nowy joker pisze:Chyba nam ten kabelek wyjdzie ładnie góra
znowu chinski bank w akcji
PBOC cuts reserve requirement ratio by 50bps to 19.5%
Jak żyć pani premier ?
Jak żyć pani premier ?

The only way is up
Gnoje znowu przełożyli godzinę ogłoszenia stóp %