Dlaczego wyzerowałem konto?
-
- Pasjonat
Re: Dlaczego wyzerowałem konto?
Może scalping jest wyjściem? mały SL mniejsze emocyjne, większy zysk. A system no cóż musisz sobie go stworzyć. Jest sporo napisane na ten temat np: na stronie forexfactor.
-
- Maniak
ale na jakiej sesji i o jakiej porze? nie mam czasu siedziec non stop przy M1 czy M5 i czekac na idealny setup. chyba, ze w godz. ok 22 (zmiennosc umiera) lub ewentualnie na sesji azjatyckiej w godz. 4-5 rano. pozniej juz nie mam mozliwosci siedzenia non stop dzien w dzien.
musze sie dokladnie nad tym zastanowic.
musze sie dokladnie nad tym zastanowic.
-
- Pasjonat
może to trochę pomoże: http://forum.comparic.pl/viewtopic.php?f=27&t=3494 ostatni post.
-
- Maniak
no cóż, grudzień zamykam na stracie -312 PLN ale widzę ponownie jakieś światełko w tunelu. Muszę trzymać się jednej zasady: NIE ŁAPAĆ SPADAJĄCYCH NOŻY.
-- Dodano: 01 sty 2015, 12:23 --
-- Dodano: 01 sty 2015, 12:23 --
tu jest przyczyna problemu:irmentruda pisze:no cóż, grudzień zamykam na stracie -312 PLN ale widzę ponownie jakieś światełko w tunelu. Muszę trzymać się jednej zasady: NIE ŁAPAĆ SPADAJĄCYCH NOŻY.
Kod: Zaznacz cały
6.Uzależnienie od losowej nagrody którą kiedyś otrzymaliśmy, paraliżuje skupienie na ważnych aspektach (MM). Dążymy tylko do wykonania zadania by otrzymać nagrodę, zapominamy o konsekwencji i dyscyplinie.
-
- Maniak
Witam,krystian74 pisze:może to trochę pomoże: http://forum.comparic.pl/viewtopic.php?f=27&t=3494 ostatni post.
wielkie dzięki. Po nitce do kłębka. Coś tam znalazłem ciekawego. Połączyłem z moimi poprzednimi dokonaniami i doświadczeniami na M5 i teraz to testuję na koncie real. Z dnia dzisiejszego (tylko sesja popołudniowa i wieczorna) 23 pipsy plus zabezpieczone 5 pipsów. Tylko ED na M1 i M5.
Odgrzebałem taki temat o dywergencjach w którym mocno udzielałeś się. Możesz zdradzić czy na tym polu w dłuższym terminie daje to coś na plus?
Pzdr.
-
- Pasjonat
cześć irmentruda.
To już wiesz czytając moją historię na forum że dywerygencjami zajmuję się trochę czasu. Akurat ten temat i ten sposób wydawał się parę lat temu dobry do scalpowania i tak zostało.
""""Odgrzebałem taki temat o dywergencjach w którym mocno udzielałeś się. Możesz zdradzić czy na tym polu w dłuższym terminie daje to coś na plus?"""""
To zależy od Ciebie czy rozumiesz ten temat.
Ja mogę powiedzieć, stwierdzić że ten system oparty na dywerygencjach jest dobry lub rewelacyjny a ktoś inny mi zarzuci że to jest do niczego.
Tak osobiście zarabiam na dywerygencjach. Dodatkowo korzystam z wykresu Renko. Jeden lub drugi wykres podpowiada lub wskazuje miejsce wejścia i wyjścia.
To już wiesz czytając moją historię na forum że dywerygencjami zajmuję się trochę czasu. Akurat ten temat i ten sposób wydawał się parę lat temu dobry do scalpowania i tak zostało.
""""Odgrzebałem taki temat o dywergencjach w którym mocno udzielałeś się. Możesz zdradzić czy na tym polu w dłuższym terminie daje to coś na plus?"""""
To zależy od Ciebie czy rozumiesz ten temat.
Ja mogę powiedzieć, stwierdzić że ten system oparty na dywerygencjach jest dobry lub rewelacyjny a ktoś inny mi zarzuci że to jest do niczego.
Tak osobiście zarabiam na dywerygencjach. Dodatkowo korzystam z wykresu Renko. Jeden lub drugi wykres podpowiada lub wskazuje miejsce wejścia i wyjścia.
-
- Maniak
No cóż, stało się widocznie to co miało się stać. Caly styczen poswiecilem z nowym kontem real na spekułe na interwale D1, H4 i H1. Caly miesiac to +479 pipsow i +33€. 16 z 45 wszystkich pozycji zostale zamknietych na ustawionym SL, reszta na BE, TP lub z palca z zyskiem, kilka z palca na stracie jak stwierdzilem, ze nie ma sensu ich hodowac.
Skutecznosc 57%, profit factor 1,46. Niestety ponosze jeszcze zbyt duze ryzyko (jedna pozycja zamknela sie na -14% rachunku).
Strategia to PA z patternami na swieczkach, S/R + trend (jesli go prawidlowo rozpoznam i nie wpadne na pomysl, ze zaczne go odwracac) czyli tradycja. Duzo pomogl mi tutorial Fx-Krisa, gryzlem sie z nim przez 3 miesiace zanim skumalem o co mu chodzi:)
Dosyc niedocenianym elementem przez mnie sa linie trendu i kanaly trendowe a widze, ze powinny przydac sie. Czasami RSI i MACD aby potwierdzic czy czasem nie slabnie dynamika rynku (pod postacia dywergencji).
Z tego co widze, to najlepsze wejscia mam na D1 ale nie ma co ukrywac, rynek musi byc tego odpowiedni, czyli trendowy. Na H4 zdazaly mi sie fake albo totalne glupoty (bledy techniczne), na H1 niestety 2 razy probowalem lapac noza co znacznie usczuplilo rachunek. Koncowka miesiaca pokazala, ze trzeba uwazac z kondycja rynku i wiedziec kiedy przestac. Szczegolnie konsole na ED i UJ powinny byc szybciej rozpoznane. Niestety dalej mam z tym problem, tzn. nie przyjmuje do wiadomosci, ze tutaj nic nie da sie ugrac i robie to na sile.
Powoli tez ucze sie, kiedy odpuscic. Tzn. brac tylko te lepsze sygnaly. Kiedys tego nie rozumialem jak ktos pisal, ze "po po latach gram tylko najlepsze sygnaly".
3 miesiace na M1, M5, M10 i M15 to nie byl czas stracony (kapitalowo tak) ale nie czasowo - widze, co dzieje sie w tle tych wiekszych swieczek.
Screeny z pozycji znajduja sie na comparicu w dziennikach, jesli ktos ma pragnienie poogladania.
Skutecznosc 57%, profit factor 1,46. Niestety ponosze jeszcze zbyt duze ryzyko (jedna pozycja zamknela sie na -14% rachunku).
Strategia to PA z patternami na swieczkach, S/R + trend (jesli go prawidlowo rozpoznam i nie wpadne na pomysl, ze zaczne go odwracac) czyli tradycja. Duzo pomogl mi tutorial Fx-Krisa, gryzlem sie z nim przez 3 miesiace zanim skumalem o co mu chodzi:)
Dosyc niedocenianym elementem przez mnie sa linie trendu i kanaly trendowe a widze, ze powinny przydac sie. Czasami RSI i MACD aby potwierdzic czy czasem nie slabnie dynamika rynku (pod postacia dywergencji).
Z tego co widze, to najlepsze wejscia mam na D1 ale nie ma co ukrywac, rynek musi byc tego odpowiedni, czyli trendowy. Na H4 zdazaly mi sie fake albo totalne glupoty (bledy techniczne), na H1 niestety 2 razy probowalem lapac noza co znacznie usczuplilo rachunek. Koncowka miesiaca pokazala, ze trzeba uwazac z kondycja rynku i wiedziec kiedy przestac. Szczegolnie konsole na ED i UJ powinny byc szybciej rozpoznane. Niestety dalej mam z tym problem, tzn. nie przyjmuje do wiadomosci, ze tutaj nic nie da sie ugrac i robie to na sile.
Powoli tez ucze sie, kiedy odpuscic. Tzn. brac tylko te lepsze sygnaly. Kiedys tego nie rozumialem jak ktos pisal, ze "po po latach gram tylko najlepsze sygnaly".
3 miesiace na M1, M5, M10 i M15 to nie byl czas stracony (kapitalowo tak) ale nie czasowo - widze, co dzieje sie w tle tych wiekszych swieczek.
Screeny z pozycji znajduja sie na comparicu w dziennikach, jesli ktos ma pragnienie poogladania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No nieeee..... zmieniłeś avatar??? WHY? DLACZEGO? PERCHE? WARUM? POURQUI? почему? なぜ? 為什麼?
BARDZO GO LUBIŁEM .... był ładniejszy nawet od mojego ....
BARDZO GO LUBIŁEM .... był ładniejszy nawet od mojego ....
-
- Maniak
heh, nie sądziłem, że ktoś może lubić avatar, poniekąd pani była bardzo ładna
a teraz to etykieta mojego ulubionego greckiego wina 

Myśl sobie co chcesz, ale bardzo polubiłem tę Panią... szkoda...irmentruda pisze:heh, nie sądziłem, że ktoś może lubić avatar, poniekąd pani była bardzo ładnaa teraz to etykieta mojego ulubionego greckiego wina