Dlaczego wyzerowałem konto?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Dlaczego wyzerowałem konto?

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

cieszę się, że komuś moje wypociny mogły się przydać. i tak jesteś dobry bo wypłaciłeś te dwie stówy chociaż może lepiej było wypłacić połowę z tego tysiaka? kiedyś ułożyłem sobie takim plan, że jak zacznę regularnie zarabiać to połowa zysków będzie wypłacana a połowa reinwestowana. ciekawe, czy taki moment nastąpi.

Niviti
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Niviti »

quendi84 pisze:Dobry temat, jestem świeżo po wyzerowaniu swojego pierwszego realnego konta, kwoty nie były zawrotne, no ale każda porażka czegoś uczy. Na początku szło mi całkiem nieźle z 200 zł zrobiłem ponad 1000 w niecałe dwa tygodnie, euforia zapanowała nad zdrowym rozsądkiem i tak jak na początku analizowałem na wyższych TF układ świec, PA, poziomy S/R, z czasem zacząłem schodzić coraz niżej na m15, m5, m1, otwierać coraz to więcej nieprzemyślanych transakcji bez SL, wyczekiwanie że siłą własnej woli zawrócę rynek :D i tak z ponad 1000 zszedłem z powrotem prawie na 0, tzn. wypłaciłem te 200 zł które włożyłem, więc teoretycznie nic nie straciłem... otwierałem zlecenie i czekałem aż rynek zawróci, zamiast ciąć straty. Przyczyna mojej porażki - overtrading, odstępstwa od planu gry, brak dyscypliny, przesuwanie SL kiedy cena szła w przeciwną stronę niż moje zlecenie, tak samo przesuwanie TP, bo skoro idzie w góre/dół, to mogę zgarnąć więcej :P , chęć szybkiego odegrania się po wybiciu SL. No nic, po weekendzie trochę ochłonąłem, pora zasilić depo, wyeliminować błędy i iść dalej.
z 200 zł, 1000 zł w dwa tygodnie ?? to jakieś 500 % początkowej sumy, ogranicz wielkość pozycji do 1% zysku z poj transakcji, naprawdę MM to podstawa, koniecznie weś to pod uwagę w swoim Trading Planie, trzymaj się ustalonych zasad, nie podchodz emocjonalnie do tradingu, a na pewno zauważysz tego efekty :wink:

irmentruda
Maniak
Maniak

Witam, odgrzebałem ten wątek.
Po wielu bojach, dopłatach, odnawianiach depozytu, powrotach na demo, zakładaniu nowych kont, zabawach na M1 i M5 udało się dzięki:
- słuchaniu bardziej doświadczonych,
- wyciąganiu wniosków,
- pilnowaniu ryzyka i paluchów,
- zmniejszaniu liczby pozycji;

zarobić trochę grosza!!!!!
Dokładniej to po 2 miesiącach stosowania jednej konkretnej sprawdzonej strategii, stosowania tylko jednego konkretnego interwału, narzuceniu sobie dyscypliny czasowej i pieniężnej zyski wyniosły 75% pierwotnego depozytu, zostały zatem wypłacone.
W załączeniu wykres z mfxbooka.
Selection_001.png
Czyli jednak jest to możliwe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ask
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ask »

co to za strategia jesli mozna zapytac ?

irmentruda
Maniak
Maniak

Trejdowanie w oparciu o Ichimoku na wykresie H4. Poszukaj sobie nagrania Grzegorza Moskwy, on wszystko bardzo fajnie omawia.
Ale i tak twierdzę, że strategia jest mało ważna tutaj. Najważniejsze jest:
- rozumienie strategii (co gdzie kiedy i dlaczego),
- trzymania się zasad strategii
- rozumienie zachowania ceny,
- money management (raz przesadzilem przy Draghim i groził totalny blow out, na wykresie profitu tego nie widać bo skończyło się pozytywnie ale majtki mokre były),
- siedzenie na paluchach tzn. wybieranie tylko najlepszych kąsków z wykresu, wtedy wyjmujesz paluchy spod siedzenia.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

irmentruda pisze:Trejdowanie w oparciu o Ichimoku na wykresie H4. Poszukaj sobie nagrania Grzegorza Moskwy, on wszystko bardzo fajnie omawia.
Brawo! :clap: :clap: :clap:
Mnie na H4 tez ichimoku dawało niezłe rezultaty..... najważniejsze to znaleźć coś co ci sie udaje , wychodzi i co rozumiesz....!!!

irmentruda
Maniak
Maniak

i coś na co masz czas:)

pita
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pita »

irmentruda pisze:Witam, odgrzebałem ten wątek.
Po wielu bojach, dopłatach, odnawianiach depozytu, powrotach na demo, zakładaniu nowych kont, zabawach na M1 i M5 udało się dzięki:
- słuchaniu bardziej doświadczonych,
- wyciąganiu wniosków,
- pilnowaniu ryzyka i paluchów,
- zmniejszaniu liczby pozycji;

zarobić trochę grosza!!!!!
Dokładniej to po 2 miesiącach stosowania jednej konkretnej sprawdzonej strategii, stosowania tylko jednego konkretnego interwału, narzuceniu sobie dyscypliny czasowej i pieniężnej zyski wyniosły 75% pierwotnego depozytu, zostały zatem wypłacone.
W załączeniu wykres z mfxbooka.
Selection_001.png

Czyli jednak jest to możliwe.

Try and try One day you can fly
no pain no gain
no gain no game

ODPOWIEDZ