semafor pisze:ForexMafiaKartel pisze:3. Ja obserwuję takie fora jak to od 5 lat, caly rynek forex od 5 lat, na bieżąco, czynnie, zawodowo, hobbystycznie, rowniez jako przegraniec ale czynnie i na bieżąco i nie ma zadnych dowodów na zarabianie na fx, nikt nigdy tego nie udokumentowal czy to po przez dziennik czy to po przez jakis blog. Nie ma.
Ja bym nie stawiał znaku równości pomiędzy "nie znalazłem" = "nie istnieje". Ludzie zarabiający nie udzielają się na forach, bo szkoda czasu na przekrzykiwanie się z "fachowcami". Głównym problemem internetu jest jego anonimowość - pełno jest agresji, przekrzykiwania się, stawiania siebie w roli specjalistów. Po prostu ludzie kreują swoje "avatary" jak w grach RPG, żyją tym kłamstwem, wierzą w nie i taki przekaz wynika z ich wypowiedzi. Sam wprawdzie pisze anonimowo, ale staram się to robić tak, jakbym rozmawiał z kimś na żywo.
Tacy ludzie czasem się tu wypowiadają, pokazują swoje dzienniki i wyniki. Co najlepsze szybko są atakowani i wyśmiewani, ich osiągnięcia są podważane. Nie dziwię się, że nie chcą się tutaj udzielać. Jak widać sam nie zwracasz na nich uwagi, to co Ci mam pokazać?
ForexMafiaKartel pisze:2. Duzo gadania a malo konkretow, ze Cie zacytuje, przytocz mi w takim razie takie trzesienie jakie mialo miejsce 15 stycznia, luka na na ponad 2000 pips, no pokaz.
Skoro obserwujesz rynek od 5 lat to na pewno widziałeś interwencje SNB w 2011 roku, trzęsienie ziemi w Japonii, interwencje BOJ itp. Jak widać nic to nie nauczyło wiele osób. Patrząc trochę dalej: podczas pierwszej wojny światowej Amerykański rząd zablokował ceny towarów, żeby społeczeństwo nie odczuło konfliktu. Spowodowało to niedobór towarów i nie trzeba geniusza, żeby przewidzieć reakcję po uwolnieniu cen. Sytuacja identyczna z tą na CHF. Podobne sytuacje miały miejsce także później w USA.
ForexMafiaKartel pisze:1. Ja nie gram na decyzje SNB, nikt nie gral na decyzje SNB bo decyzja SNB brzmiała ''bedziemy bronic za wszelką cene"
O ile dobrze pamiętam, 15 stycznia decyzja była zupełnie inna niż napisałeś.
ForexMafiaKartel pisze:poniewaz na innych parach z frankiem bylo mnostwo zlecen na kupno jak i na sprzedaż, na eurchf to akurat malo kto gral.
Gdyby było mnóstwo zleceń zarówna kupna jak i sprzedaży cena byłaby w równowadze co jest po prostu konsolidacją. Na wykresie nic takiego nie widzę.
o kurde, musisz byc na prawdę świżakiem ze wypisujesz takie dyrdymaly....
1. poprosilem cie o przyklad i nie podales ani jednego takowego czlowieka ''chcacego dzielic sie swoja wiedzą a przy okazji zarabaijacego, wiesz dlaczego ? bo nie bylo ani jednego takiego dziennika, uwierz mi, ze gdy pisze ''nie bylo'' to nie bylo. Wlasnie wyszedles na bajko pisarza, klamce i czlowieka rzucającego słowa na wiatr.
2. hahaha, trsunami w japonii i snb w 2011 roku, hahaha, tak sie skalda, ze gralem w czasie tych wydarzen i zarobilem spore pieniadze, wiesz co wszystkie zlecenie wchodzily mi wtedy jak w maslo. żadnych opoznieni, a gralem oczekujacmi, wchodzilo jak ta lala, rynek byl plynny i w czasie interwencji BOju jak i SNB plynnie mozna bylo stawiac zlecenie i je zamykac. Wiec blagam..... ponownie się pogrążasz nie podajac mi drugiego takiego przykladu jak 15 stycznia 2015 roku.
3. 15 stycznia byla jedna wielka sciema a nie dezycja. po za tym jak juz wposmnialem wielu mialo S na gbpchf, tez bym mial gdybym zdążył. byly dwie strony medalu, ludzie mieli longi jak i selle. wiec dlaczego luka na ponad 2000 ?
wiesz dlaczego nie widzisz konsolidacji, bo to lipa. u nie ktorych brokerow byla owa konsolidacja ale opjewala ona na wahania 2000 pips dol, 2000 pips gora, 2000 pips dol, 2000 pips gora, 1600 pips dol, 1600 pips gora, 2000 pips dol, 1400 pips gora.... u innych nie bylo nic, rynek sie zamknal i otworzyl 2500 pips nizej, u innych po prostu pie... w dół.
Nie ma wiarygodnych zrodel odniesenia zo do tego zametu, nie ma. nie mozna sie powolac ani na reutersa ani na bloomberga.
W kazdym badz razie nie odpowiedziales na zadne pytanie, na zadne. odpisales tzw scieme forexowa jaką się karmi na wszystkich portalach, serwisach i forach forexowych.
pozdrawiam