DayTrading: Czwartek 22.01.2015
-
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015
gram bez stopów losów tylko tp
- Kazimierz S
- Pasjonat
Nowy123 pisze:rece popadaja
http://wpolityce.pl/polityka/230365-rea ... owiarkom-k
http://www.rmf24.pl/raport-ukraina/fakt ... gn=firefox
Z tą UPAdłą krainą to powinien być trybunał!! Sąd i więzienie!!! Przez pół roku nie potrafią sprowadzić 100 Polaków z Donbasu, ale mają 100 milionów euro na odbudowę Donbasu!! Donbasu, gdzie nikt nawet nie zna języka ukraińskiego!!
Dzisiaj pojawiły się na rynku plotki, że po otrzymaniu kolejnej transzy z MFW, Kijów chce rozpocząć rozmowy z wierzycielami co oznacza bankructwo tego kraju!! Zresztą o ich bankructwie w tym roku pisałem tu na forum z pół roku temu w lipcu. Spójrzcie na kurs USD/UAH w ostatnie miesiące!! Dolar się umacnia do wszystkich walut świata, ale nie do ichniej grzywny!! Kijów ma siłę bronić tak swojej waluty!?? - figa! - ostatni raz byłem na Wołyniu w sierpniu, już wtedy cinkciarze na ulicy skupowali dewizy po cenach wyższych niż oficjalne!!
UPAdła kraina to UPAdłe państwo i na dodatek bankrut!! A nasze PO to zdrajcy!!
Miód kupuj tylko Polski.
Ta, martwią się o klientów, martwią się o siebie i sugerują byś wpłacił dodatkowy kapitał, żebyś nie zaliczył debetu i by nie musieli Cię później ścigać za długiMpapiez pisze:Patrzcie jak się admirałowie martwią o klientów![]()
Szczerze mówiąc to racje mająDear Traders,
......... , such as reconsider Stop Loss orders and place additional funds to maintain open positions.
Yours respectfully,
Аdmiral Markets...

A XTB jak zwykle ma w dupie klientów i nic nie wysłał, jeszcze zaraz na xpuls dadzą pomysł na trejd: " EURUSD Krótka po cenie rynkowej - Bez Stop loss ( bo i tak nie zadziała) i bez TP (bo i tak stracisz )"
Powodzenia tym co mają jaja ze stali i będą próbować szczęścia, ja jak większość będę obserwował przy piwku.
-- Dodano: 22 sty 2015, 11:27 --
EURUSD – buy stop na 1,1640
Stop loss: 1,1530
Take profit: 1,1750
Uzasadnienie: zaledwie wczoraj pisaliśmy o zleceniu sell limit na poziomie 1,1860 (TUTAJ) i jest ono nadal jak najbardziej aktualne. Dzisiejszy „pomysł” jest obliczony wyłącznie pod konferencję EBC, zatem sugerujemy realizację nie wcześniej niż o 14:00 i nie później niż zakończenie konferencji. Oczekiwania wobec EBC są ogromne i choć sądzimy, że decyzją o rządowym QE już zapadła, przysłowiowy diabeł może tkwić w szczegółach, które niekoniecznie dziś poznamy. To z kolei może rozczarować rynki i na taki scenariusz obliczona jest ta pozycja. Gdyby zaczął się on realizować warto agresywnie bronić zysku (przesuwając s/l), gdyż podczas konferencji EBC kierunek na rynku szybko potrafi się zmienić.
Read more: http://xpuls.pl/pomysly-na-trejd-22-01- ... z3PXpb3dsv
A nie mówiłem, że XTB będzie podpuszczać, pisząc poprzedniego posta nie wchodziłem na Xpuls

Let the pips flow 

- atlanticos
- Maniak
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
dzisiaj jest sądny dzień, ten powód na wykresie nie ma znaczenia, równie dobrze mógłbyś trzymać pozycję długą
- atlanticos
- Maniak
możesz przeciez trzymac... ja mam inne pary i nie musze podczas publikacji danych jak w "Dniu Franka" częsc traderów siedziec z pozycją na edku i różańcem w dłoniachdragon79 pisze:dzisiaj jest sądny dzień, ten powód na wykresie nie ma znaczenia, równie dobrze mógłbyś trzymać pozycję długą
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
-
- Pasjonat
Na eurtry oRGR, o którym pisałem wcześniej
https://www.tradingview.com/x/mSNHQvfc/
Strasznie korci by wejść
Gdyby nie występy po południu to spróbowałbym 

Strasznie korci by wejść

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
atlanticos pisze:
możesz przeciez trzymac... ja mam inne pary i nie musze podczas publikacji danych jak w "Dniu Franka" częsc traderów siedziec z pozycją na edku i różańcem w dłoniach
A tak swoją drogą, mógłbyś polecić coś kompletnie nieskorelowanego z edkiem i w miarę o dużej płynności ? (żeby nie było cudów jak na CHF).
Ja zawsze tylko na eur/usd grałem, ale powoli myślę o tym żeby na jeszcze jedną pare walutową przejść.
- Kazimierz S
- Pasjonat
W ogóle ciekawa będzie reakcja złotówki. Wczoraj HSBC opublikował prognozy, że spodziewa się eurpln na 4,10 już w drugim kwartale tego roku. Inni anal'itycy spodziewają się od 3zł za euro po zeszmaceniu euro, do 5 zł po wybiciu wielkiego trójkąta na miesięcznych wykresach eurpln oraz dolnego wieloletniego wsparcia na pln index. Z interwałów tygodniowych wynika raczej umocnienie złotówki: korekta na upln oraz retest wspomnianego wsparcie na indeksie złotówkowym.
Ogólnie nadal preferowany przeze mnie scenariusz to ED na 1,22, eurpln na 4,25, a upln na 3,50. Potem powrót trendu.
Ogólnie nadal preferowany przeze mnie scenariusz to ED na 1,22, eurpln na 4,25, a upln na 3,50. Potem powrót trendu.
Miód kupuj tylko Polski.
Najlepiej jakby przełożyli decyzję do marca wtedy edek o 300 pipsów w górę i wtedy zaczynamy piramidować sobie s ;-)
Marzenia
Marzenia