DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sty 2015, 00:00

Wzrost
12
32%
Bez zmian
6
16%
Spadek
20
53%

Liczba głosów: 38

bsony
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Kusus pisze:
bsony pisze:
Kusus pisze:Ładnie buja od rana... ;) Fajnie to wygląda przy fajce i kawie ;)

A pewnie z każdą godziną będzie coraz większa masakra ;)

Najbardziej to mnie intryguje Kangur. Co zrobią, no bo przecież niby trend spadkowy co wczoraj pokazali i to by sugerowało dalsze umocnienie dolca i zjazd euro.

Jeszcze tylko 5 h do fajerwerków.
A ja przypuszczałem, że wejdziesz w s na ujku, była fajna okazja krótkotermonowo dziś rano.
Po tym jak straciłem wczoraj pewną sumę na EA której początkowa cyfra to 8 a suma cyfr w sumie to 4 to wolę się już dzisiaj nie bawić zresztą to jest jeszcze założenie z początku tygodnia ;) Zresztą nigdy nie gram w takich dniach. Próbowałem kiedyś ale zawsze kończyło się to b. źle.

I tak mam dobrą zabawę patrząc na wykres... ;)
Napisałem krótkoterminowo, ba zamierzam ją zamknąć przed danymi, ja także wolę święty spokój.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dobri,

Signal Short na rzeźniku ; )

https://www.tradingview.com/x/grYmYuXI/

a co do eurusd, to czort.. znaczy Marian wie co będzie ; ) ma ktoś dostęp do jego order book'a? :lol:

dobrych trejdów, i nie dajcie się banksterce ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

spkaejao
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spkaejao »

Złoty nam się ładnie trzyma, co ciekawe edek glownie spadal w nocy a PLNa w ogole nie ruszało.
Troszke się oderwał od korelacji z edkiem, wczoraj reagował na każde wachanie Edwarda.
Fakt, że dość dobre dane były wczoraj ale umocnienie było dość znaczne.
Pewnie lokalna korekta po mocnych spadkach w ostatnich dniach + dane. Co myślicie ?
Macie jakieś pary z PLNem ? Ja poki co jeszcze trzymam Longi na USD, GBP odpowiednio po 3.7 i 5.6

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

rexex pisze:
Kusus pisze:Zgadzam się. A potem 10 stron na forum z postami typu: "co się stało?", "wy też macie lukę na 250 pipsów?", "kurde miałem 7 k depo a teraz mam -10 k - reklamować to?", "widzieliście jak Edkiem szarpnęło?"

Najlepiej to wszyscy powinni dzisiaj sobie odpuścić. Doświadczenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Poleci HFT, w 10 sekund przed publikacją możemy być na 1.17, 1 po publikacji na 1.13 a godzinę później znowu na 1.17.

Więc jakiekolwiek granie, rysowanie analiz nie ma sensu. Jak historia pokazała - AT nie działa za bardzo w takich momentach.
No właśnie to miałem na myśli - doświadczenie wiedzą żeby nie grać

-- Dodano: 22 sty 2015, 08:12 --
adriennen.k pisze:A ja dzisiaj odważnie wchodzę w rynek całym depo ... ale na demo :D Z czystej ciekawości chce zobaczyć ile mogą wynieść dzisiaj potencjalne straty/zyski :P
wystarczy wrzucić do kalkulatora a tak to nabierasz złych nawyków
Bardzo ważny wątek został tutaj poruszony - nabieranie złych nawyków, forex jest taką działką, gdzie złe nawyki bardzo się mszczą, takim nawykiem jest np. zabawa na demo,
ważne jest uczenie się nowych nawyków, dla zainteresowanych polecam książkę "twój mózg, twoje pieniądze"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

bsony pisze:
rexex pisze:
Kusus pisze:Zgadzam się. A potem 10 stron na forum z postami typu: "co się stało?", "wy też macie lukę na 250 pipsów?", "kurde miałem 7 k depo a teraz mam -10 k - reklamować to?", "widzieliście jak Edkiem szarpnęło?"

Najlepiej to wszyscy powinni dzisiaj sobie odpuścić. Doświadczenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Poleci HFT, w 10 sekund przed publikacją możemy być na 1.17, 1 po publikacji na 1.13 a godzinę później znowu na 1.17.

Więc jakiekolwiek granie, rysowanie analiz nie ma sensu. Jak historia pokazała - AT nie działa za bardzo w takich momentach.
No właśnie to miałem na myśli - doświadczenie wiedzą żeby nie grać

-- Dodano: 22 sty 2015, 08:12 --
adriennen.k pisze:A ja dzisiaj odważnie wchodzę w rynek całym depo ... ale na demo :D Z czystej ciekawości chce zobaczyć ile mogą wynieść dzisiaj potencjalne straty/zyski :P
wystarczy wrzucić do kalkulatora a tak to nabierasz złych nawyków
Bardzo ważny wątek został tutaj poruszony - nabieranie złych nawyków, forex jest taką działką, gdzie złe nawyki bardzo się mszczą, takim nawykiem jest np. zabawa na demo,
ważne jest uczenie się nowych nawyków, dla zainteresowanych polecam książkę "twój mózg, twoje pieniądze"
Zgadzam się w 1000000 % a książkę polecam bo jest rewelacyjna. Polecam zaznajomić się także z książką "Wywieranie wpływu na ludzi". Co prawda mało wspólnego z forexem ale opisuje techniki pod których wpływem człowiek jest w stanie zrobić wszystko nawet jak 5 minut wcześniej myślał inaczej. Wystarczy kilka zdań, obrazek, rysunek i już myślimy inaczej. POLECAM, uczy żelaznej dyscypliny i tego jak nie być podatnym na złe nawyki...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek h1 - na samej bandzie się gryzie

https://www.tradingview.com/x/vN1RZMfo/

kabel h1 - powinno bujac troszke mniej niż edkiem ale ruch też może byc kozacki

https://www.tradingview.com/x/kmhoX1Io/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

spkaejao pisze:Złoty nam się ładnie trzyma, co ciekawe edek glownie spadal w nocy a PLNa w ogole nie ruszało.
Troszke się oderwał od korelacji z edkiem, wczoraj reagował na każde wachanie Edwarda.
Fakt, że dość dobre dane były wczoraj ale umocnienie było dość znaczne.
Pewnie lokalna korekta po mocnych spadkach w ostatnich dniach + dane. Co myślicie ?
Macie jakieś pary z PLNem ? Ja poki co jeszcze trzymam Longi na USD, GBP odpowiednio po 3.7 i 5.6
Złoty wczoraj się umocnił do euro ze względu na QE a nie na dane. Dzisiaj w pierwszej chwili po publikacji kurs eurpln będzie stał jak wryty baran, a upln będzie szalał - także korelacja 100% będzie ;), dopiero po chwili eurpln powinien się ruszyć.
Miód kupuj tylko Polski.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kierunek na edku obrali.
Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL :)...
A może wcześniej zrobią dbl top ze wczorajszym najwyższym punktem ?

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

bezrobocie hiszpania- 23,7%. szok

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mpapiez pisze:Kierunek na edku obrali.
Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL :)...
A może wcześniej zrobią dbl top ze wczorajszym najwyższym punktem ?
teraz chyba co większe fundy i inni tego typu albo wychodzą z krótkich przed decyzją, albo hedżują krótkie... trejdery z drugiej strony kuli ziemskiej mają dziś nocke w robocie :p

... na rzeźniku za wcześniej dałem szorta, ; ) ale rzeźnik i tak raczej w dół,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany