Napisałem krótkoterminowo, ba zamierzam ją zamknąć przed danymi, ja także wolę święty spokój.Kusus pisze:Po tym jak straciłem wczoraj pewną sumę na EA której początkowa cyfra to 8 a suma cyfr w sumie to 4 to wolę się już dzisiaj nie bawić zresztą to jest jeszcze założenie z początku tygodniabsony pisze:A ja przypuszczałem, że wejdziesz w s na ujku, była fajna okazja krótkotermonowo dziś rano.Kusus pisze:Ładnie buja od rana...Fajnie to wygląda przy fajce i kawie
A pewnie z każdą godziną będzie coraz większa masakra
Najbardziej to mnie intryguje Kangur. Co zrobią, no bo przecież niby trend spadkowy co wczoraj pokazali i to by sugerowało dalsze umocnienie dolca i zjazd euro.
Jeszcze tylko 5 h do fajerwerków.Zresztą nigdy nie gram w takich dniach. Próbowałem kiedyś ale zawsze kończyło się to b. źle.
I tak mam dobrą zabawę patrząc na wykres...
DayTrading: Czwartek 22.01.2015
Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015
dobri,
Signal Short na rzeźniku ; )
https://www.tradingview.com/x/grYmYuXI/
a co do eurusd, to czort.. znaczy Marian wie co będzie ; ) ma ktoś dostęp do jego order book'a?
dobrych trejdów, i nie dajcie się banksterce ; )
Signal Short na rzeźniku ; )
https://www.tradingview.com/x/grYmYuXI/
a co do eurusd, to czort.. znaczy Marian wie co będzie ; ) ma ktoś dostęp do jego order book'a?

dobrych trejdów, i nie dajcie się banksterce ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Złoty nam się ładnie trzyma, co ciekawe edek glownie spadal w nocy a PLNa w ogole nie ruszało.
Troszke się oderwał od korelacji z edkiem, wczoraj reagował na każde wachanie Edwarda.
Fakt, że dość dobre dane były wczoraj ale umocnienie było dość znaczne.
Pewnie lokalna korekta po mocnych spadkach w ostatnich dniach + dane. Co myślicie ?
Macie jakieś pary z PLNem ? Ja poki co jeszcze trzymam Longi na USD, GBP odpowiednio po 3.7 i 5.6
Troszke się oderwał od korelacji z edkiem, wczoraj reagował na każde wachanie Edwarda.
Pewnie lokalna korekta po mocnych spadkach w ostatnich dniach + dane. Co myślicie ?
Macie jakieś pary z PLNem ? Ja poki co jeszcze trzymam Longi na USD, GBP odpowiednio po 3.7 i 5.6
Bardzo ważny wątek został tutaj poruszony - nabieranie złych nawyków, forex jest taką działką, gdzie złe nawyki bardzo się mszczą, takim nawykiem jest np. zabawa na demo,rexex pisze:No właśnie to miałem na myśli - doświadczenie wiedzą żeby nie graćKusus pisze:Zgadzam się. A potem 10 stron na forum z postami typu: "co się stało?", "wy też macie lukę na 250 pipsów?", "kurde miałem 7 k depo a teraz mam -10 k - reklamować to?", "widzieliście jak Edkiem szarpnęło?"
Najlepiej to wszyscy powinni dzisiaj sobie odpuścić. Doświadczenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Poleci HFT, w 10 sekund przed publikacją możemy być na 1.17, 1 po publikacji na 1.13 a godzinę później znowu na 1.17.
Więc jakiekolwiek granie, rysowanie analiz nie ma sensu. Jak historia pokazała - AT nie działa za bardzo w takich momentach.
-- Dodano: 22 sty 2015, 08:12 --
wystarczy wrzucić do kalkulatora a tak to nabierasz złych nawykówadriennen.k pisze:A ja dzisiaj odważnie wchodzę w rynek całym depo ... ale na demoZ czystej ciekawości chce zobaczyć ile mogą wynieść dzisiaj potencjalne straty/zyski
ważne jest uczenie się nowych nawyków, dla zainteresowanych polecam książkę "twój mózg, twoje pieniądze"
Zgadzam się w 1000000 % a książkę polecam bo jest rewelacyjna. Polecam zaznajomić się także z książką "Wywieranie wpływu na ludzi". Co prawda mało wspólnego z forexem ale opisuje techniki pod których wpływem człowiek jest w stanie zrobić wszystko nawet jak 5 minut wcześniej myślał inaczej. Wystarczy kilka zdań, obrazek, rysunek i już myślimy inaczej. POLECAM, uczy żelaznej dyscypliny i tego jak nie być podatnym na złe nawyki...bsony pisze:Bardzo ważny wątek został tutaj poruszony - nabieranie złych nawyków, forex jest taką działką, gdzie złe nawyki bardzo się mszczą, takim nawykiem jest np. zabawa na demo,rexex pisze:No właśnie to miałem na myśli - doświadczenie wiedzą żeby nie graćKusus pisze:Zgadzam się. A potem 10 stron na forum z postami typu: "co się stało?", "wy też macie lukę na 250 pipsów?", "kurde miałem 7 k depo a teraz mam -10 k - reklamować to?", "widzieliście jak Edkiem szarpnęło?"
Najlepiej to wszyscy powinni dzisiaj sobie odpuścić. Doświadczenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Poleci HFT, w 10 sekund przed publikacją możemy być na 1.17, 1 po publikacji na 1.13 a godzinę później znowu na 1.17.
Więc jakiekolwiek granie, rysowanie analiz nie ma sensu. Jak historia pokazała - AT nie działa za bardzo w takich momentach.
-- Dodano: 22 sty 2015, 08:12 --
wystarczy wrzucić do kalkulatora a tak to nabierasz złych nawykówadriennen.k pisze:A ja dzisiaj odważnie wchodzę w rynek całym depo ... ale na demoZ czystej ciekawości chce zobaczyć ile mogą wynieść dzisiaj potencjalne straty/zyski
ważne jest uczenie się nowych nawyków, dla zainteresowanych polecam książkę "twój mózg, twoje pieniądze"
- atlanticos
- Maniak
edek h1 - na samej bandzie się gryzie
https://www.tradingview.com/x/vN1RZMfo/
kabel h1 - powinno bujac troszke mniej niż edkiem ale ruch też może byc kozacki
https://www.tradingview.com/x/kmhoX1Io/
https://www.tradingview.com/x/vN1RZMfo/
kabel h1 - powinno bujac troszke mniej niż edkiem ale ruch też może byc kozacki
https://www.tradingview.com/x/kmhoX1Io/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- Kazimierz S
- Pasjonat
Złoty wczoraj się umocnił do euro ze względu na QE a nie na dane. Dzisiaj w pierwszej chwili po publikacji kurs eurpln będzie stał jak wryty baran, a upln będzie szalał - także korelacja 100% będziespkaejao pisze:Złoty nam się ładnie trzyma, co ciekawe edek glownie spadal w nocy a PLNa w ogole nie ruszało.

Miód kupuj tylko Polski.
Kierunek na edku obrali.
Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL
...
A może wcześniej zrobią dbl top ze wczorajszym najwyższym punktem ?
Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL

bezrobocie hiszpania- 23,7%. szok
teraz chyba co większe fundy i inni tego typu albo wychodzą z krótkich przed decyzją, albo hedżują krótkie... trejdery z drugiej strony kuli ziemskiej mają dziś nocke w robocieMpapiez pisze:Kierunek na edku obrali.
Ciekawe czy przed ECB zrobią taki numer jak wczoraj, że puszczą szpilę w dół na czyszczenie SL...

... na rzeźniku za wcześniej dałem szorta, ; ) ale rzeźnik i tak raczej w dół,
Jutro też jest dzień.