DayTrading: Środa 21.01.2015
Re: DayTrading: Środa 21.01.2015
ed h1, z weekly pivotami https://www.tradingview.com/x/LiLyLxpL/
totalne niezdecydowanie ... 14:30 pejsate dane, gdzieś dadzą impuls
totalne niezdecydowanie ... 14:30 pejsate dane, gdzieś dadzą impuls
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Z kolei Edek teraz w trójkącie na m15.atlanticos pisze:ad 1 - a jaki problem jest zrobic okolo 60-80 pipsow a reszte na bujaniu podczas ECB?Kusus pisze:
Z tą analizą mógłbym się nawet zgodzić ale w kontekście jutrzejszego ECB sa z nią dwa problemy.
1. Na przetestowanie góry jest zwyczajnie za mało czasu. Gdybyśmy mieli spaść z poziomów zasięgu flagi 1.17 to szli byśmy tam już od poniedziałku. Teraz nie wierzę w taki ruch przed ECB bez udziału HFT ale to juz sa wydarzenia kreowane przez ruch impulsywny na które nie mamy wpływu.
2. Drugim problemem tej flagi jest jej dolne ograniczenie a właściwie początek czyli świeczka z dnia 16.01.2015. Nie traktowałbym jej zbyt serio, a tym bardziej jako poziomu do wyznaczania trendu. Wydaje mi się, że ona nie ma większego znaczenia i trzeba ją zignorować. Została wówczas szybko zanegowana. Wydaje mi się, że nalezałoby jej tutaj obciąć knot i myśleć o niej jak o parytecie z dnia 20.01.2015. Wydaje mi się że powinniśmy tutaj myśleć o tej formacji jak o zwyczajnej podłodze przy 1.1530 i trójkącie prostokątnym którego przyprostokątna wyznaczana jest przez lokalne topy formowane od dnia 15.01.2015.
ad.2 dla mnie reakcja na dolnej bandzie tej flagi w dniu wczorajszym gdzie zatrzymaliśmy sie po bardzo mocnej spadkowej świeczce H4 niemal nie kontynuując ruchu w doł jest na tyle wymowna że jestem pewien iż dolna banda jest ok
Ale oczywiście powyższe to tylko moje obserwacje... jak wyjdziemy z mniejszej flagi górą to d_r2 mamy z urzędu dziś... jak puści poziom 1540 to zobaczymy cenę poniżej 1.15 jeszcze dziś (prawdopodobnie wtedy d_S2 dolecimy)![]()
a stawiam na scenariusz wzrostowy dziś bo jakoś tak patrzac na wykres miesięczny już zapomnialem o korekcie na edku... intuicja mi mówi że podłoga puści po jasełkach jutrzejszych więc wypadałoby żeby grubasy podciągnęły sobie cenę i zajely lepsze miejscówki![]()
a żeby nie było suchej gadki to jeszcze kabel h1 poniżej
https://www.tradingview.com/x/K3EiP83d/
Jedno jest pewne, szykuje nam się niezła zmienność.
- atlanticos
- Maniak
miejsca już naprawde mało ma wiec długo nie powinniśmy czekacKusus pisze: Z kolei Edek teraz w trójkącie na m15.
Jedno jest pewne, szykuje nam się niezła zmienność.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
off top, rzeźby fibonaciego ... http://joemonster.org/filmy/66497/Zakre ... bonacciego
chyba tak właśnie działa rynek ; )
chyba tak właśnie działa rynek ; )
Jutro też jest dzień.
Patrząc na pary jenowe i złoto, zmienia się sentyment na rynku.
The only way is up
- nowy joker
- Pasjonat
Ale się nam edek kotluje
-- Dodano: 21 sty 2015, 13:28 --
-- Dodano: 21 sty 2015, 13:28 --
Bardzo mnie to cieszy Lubie grać na jpyTsunamiPL pisze:Patrząc na pary jenowe i złoto, zmienia się sentyment na rynku.
- fajnynick21
- Gaduła
Jak to mawiał klasyk "Cala renta w S i nic sie nie bój " 
Chyba góra pojdzie jednak

Nie grasz, nie wygrasz
Pytanie takie: informacja o "ewentualnym" wprowadzeniu QE (i jej rozmiar) przez EU będzie podana o 13,45 razem z informacją ze stopami % czy na konferencji o14,30 ...... trzeba jakoś czas w paracy zarezerwoać
jakieś sugestie

żeby bokiem nie wyszedłfajnynick21 pisze:Jak to mawiał klasyk "Cala renta w S i nic sie nie bój "

Jutro też jest dzień.