Zmień broka.nulka pisze:Otrzymałam z domu maklerskiego ING wiadomość, iż z powodu znacznej zmienności na rynku handel w każdej chwili może zostać zawieszony i platforma może przestać działać i należy to wkalkulować w podejmowane ryzyko
DayTrading: Środa 21.01.2015
Re: DayTrading: Środa 21.01.2015
Mała spekulacja - nie spotkałam analizy, która brałaby pod uwagę jeszcze inne rozstrzygnięcie jutro, a mianowicie - rezygnację Maria z zajmowanego stolca. To mogłoby otworzyć drogę Weidmannowi ku tronowi ECB, co z pewnością zostałoby odebrane przez rynek jako sygnał ku umocnieniu eur. Może i nie do pomyślenia, ale skoro wszyscy spekulują, to ja też
.

- Janek Trader
- Pasjonat
normalny brok w czasie zwiększonej zmienności poszerza spready,nulka pisze:Otrzymałam z domu maklerskiego ING wiadomość, iż z powodu znacznej zmienności na rynku handel w każdej chwili może zostać zawieszony i platforma może przestać działać i należy to wkalkulować w podejmowane ryzyko
zmień broka, bo jak zawieszą przy otwartej pozycji i będzie szła na straty to nie zamkniesz jak również możesz liczyć się z debetem
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
nulka pisze:Otrzymałam z domu maklerskiego ING wiadomość, iż z powodu znacznej zmienności na rynku handel w każdej chwili może zostać zawieszony i platforma może przestać działać i należy to wkalkulować w podejmowane ryzyko
Czytaj, że powodem jest zwiększona szansa na zarobek traderów i muszą pomanipulować przy kursach/spredach
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
... wownulka pisze:Otrzymałam z domu maklerskiego ING wiadomość, iż z powodu znacznej zmienności na rynku handel w każdej chwili może zostać zawieszony i platforma może przestać działać i należy to wkalkulować w podejmowane ryzyko

śmiać się czy płakać
Zjawisko deflacji w Polsce tymczasowe; poziom złotego "idealny" dla gospodarki
W Polsce sprzedaż detaliczna rośnie, a nominalny wzrost płac jest "nadal dobry". Zjawisko deflacji jest tymczasowe, a jej wpływ na gospodarkę jest "jak do tej pory dobry" - ocenił członek zarządu NBP Andrzej Raczko na konferencji w Wiedniu, cytowany przez agencję Bloomberg.
Dodał, że obecny poziom kursu złotego jest "idealny" dla gospodarki, a bank centralny jest zadowolony z systemu płynnego kursu.
"Przyjacielom" Polski nie podoba się pewnie, że poziom złotego jest idealny dla gospodarki. Widać na wykresie, że już zmieniają ten idealny poziom
W Polsce sprzedaż detaliczna rośnie, a nominalny wzrost płac jest "nadal dobry". Zjawisko deflacji jest tymczasowe, a jej wpływ na gospodarkę jest "jak do tej pory dobry" - ocenił członek zarządu NBP Andrzej Raczko na konferencji w Wiedniu, cytowany przez agencję Bloomberg.
Dodał, że obecny poziom kursu złotego jest "idealny" dla gospodarki, a bank centralny jest zadowolony z systemu płynnego kursu.
"Przyjacielom" Polski nie podoba się pewnie, że poziom złotego jest idealny dla gospodarki. Widać na wykresie, że już zmieniają ten idealny poziom

The only way is up
wtedy w 15 minut 2 figury w dół, a następniej 4 w górę ; )melpomena pisze:Mała spekulacja - nie spotkałam analizy, która brałaby pod uwagę jeszcze inne rozstrzygnięcie jutro, a mianowicie - rezygnację Maria z zajmowanego stolca. To mogłoby otworzyć drogę Weidmannowi ku tronowi ECB, co z pewnością zostałoby odebrane przez rynek jako sygnał ku umocnieniu eur. Może i nie do pomyślenia, ale skoro wszyscy spekulują, to ja też.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Edek z rana kombinuje, na południe pewnie pruje...
Wyciął stopy wszystkim już, teraz walnie w dół aż poleci kurz....
Bierzmy Ski wszyscy więc bo niedługo będzie bęc...
A gdy już spadniemy w dół, ECB nam zrobi dupy ból...
Będzie bujać naszym depo, Edek zrobi wytrzał w niebo...
Takie przemyślenie z rana
A tak na poważnie. Widzę dzisiaj Edka na 1.15, jutro przed ECB na 1.14 a po ECB na 1.17.
Wyciął stopy wszystkim już, teraz walnie w dół aż poleci kurz....
Bierzmy Ski wszyscy więc bo niedługo będzie bęc...
A gdy już spadniemy w dół, ECB nam zrobi dupy ból...
Będzie bujać naszym depo, Edek zrobi wytrzał w niebo...

Takie przemyślenie z rana

A tak na poważnie. Widzę dzisiaj Edka na 1.15, jutro przed ECB na 1.14 a po ECB na 1.17.
koks pisze:wrozka z gbp ? nie widzę tego dzisiaj.
jak nie jak tak

http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=168
Czy to kolejna prognoza pisana na rzecz ostatnich dni ???
Czy to kolejna prognoza pisana na rzecz ostatnich dni ???