DayTrading: Środa 21.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2015, 00:00

Wzrost
14
45%
Bez zmian
5
16%
Spadek
12
39%

Liczba głosów: 31

GawronB
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 21.01.2015

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

nulka pisze:Otrzymałam z domu maklerskiego ING wiadomość, iż z powodu znacznej zmienności na rynku handel w każdej chwili może zostać zawieszony i platforma może przestać działać i należy to wkalkulować w podejmowane ryzyko
Zmień broka.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Mała spekulacja - nie spotkałam analizy, która brałaby pod uwagę jeszcze inne rozstrzygnięcie jutro, a mianowicie - rezygnację Maria z zajmowanego stolca. To mogłoby otworzyć drogę Weidmannowi ku tronowi ECB, co z pewnością zostałoby odebrane przez rynek jako sygnał ku umocnieniu eur. Może i nie do pomyślenia, ale skoro wszyscy spekulują, to ja też ;).

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

nulka pisze:Otrzymałam z domu maklerskiego ING wiadomość, iż z powodu znacznej zmienności na rynku handel w każdej chwili może zostać zawieszony i platforma może przestać działać i należy to wkalkulować w podejmowane ryzyko
normalny brok w czasie zwiększonej zmienności poszerza spready,
zmień broka, bo jak zawieszą przy otwartej pozycji i będzie szła na straty to nie zamkniesz jak również możesz liczyć się z debetem
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Czytaj, że powodem jest zwiększona szansa na zarobek traderów i muszą pomanipulować przy kursach/spredach
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
balu_rst
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balu_rst »

... wow :)
śmiać się czy płakać

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Zjawisko deflacji w Polsce tymczasowe; poziom złotego "idealny" dla gospodarki

W Pol­sce sprze­daż de­ta­licz­na ro­śnie, a no­mi­nal­ny wzrost płac jest "nadal dobry". Zja­wi­sko de­fla­cji jest tym­cza­so­we, a jej wpływ na go­spo­dar­kę jest "jak do tej pory dobry" - oce­nił czło­nek za­rzą­du NBP An­drzej Racz­ko na kon­fe­ren­cji w Wied­niu, cy­to­wa­ny przez agen­cję Blo­om­berg.

Dodał, że obecny poziom kursu złotego jest "idealny" dla gospodarki, a bank centralny jest zadowolony z systemu płynnego kursu.

"Przyjacielom" Polski nie podoba się pewnie, że poziom złotego jest idealny dla gospodarki. Widać na wykresie, że już zmieniają ten idealny poziom :evil:
The only way is up

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

melpomena pisze:Mała spekulacja - nie spotkałam analizy, która brałaby pod uwagę jeszcze inne rozstrzygnięcie jutro, a mianowicie - rezygnację Maria z zajmowanego stolca. To mogłoby otworzyć drogę Weidmannowi ku tronowi ECB, co z pewnością zostałoby odebrane przez rynek jako sygnał ku umocnieniu eur. Może i nie do pomyślenia, ale skoro wszyscy spekulują, to ja też ;).
wtedy w 15 minut 2 figury w dół, a następniej 4 w górę ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Edek z rana kombinuje, na południe pewnie pruje...
Wyciął stopy wszystkim już, teraz walnie w dół aż poleci kurz....
Bierzmy Ski wszyscy więc bo niedługo będzie bęc...
A gdy już spadniemy w dół, ECB nam zrobi dupy ból...
Będzie bujać naszym depo, Edek zrobi wytrzał w niebo...
:D

Takie przemyślenie z rana :D

A tak na poważnie. Widzę dzisiaj Edka na 1.15, jutro przed ECB na 1.14 a po ECB na 1.17.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

koks pisze:wrozka z gbp ? nie widzę tego dzisiaj. :?:

jak nie jak tak :) po10 juzwrozka pokazywala w dol

MUfan33
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MUfan33 »

http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=168

Czy to kolejna prognoza pisana na rzecz ostatnich dni ???

Zablokowany