XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

oiro pisze:Wiec mam od kilku tygodni konto w XM, MIAŁEM NASTĘPUJĄCĄ SYTUACJĘ ZLECENIE NIE ZOSTALO ZAMKNIĘTE NA TAKE PROFIT....BO SPREAD WYNOSIŁ KILKA TYSIĘCY PIPSÓW :shock: :shock: :shock: ....więc decydując się na tego brokera proszę o wzięcie pod uwagę występowanie takich spreadów
Czy to było zlecenie na parę z CHF :lol:

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

nie,na USDPLN, przy takiej sytuacji spodziewałem się korekty na rachunku lub choćby jakiegoś bonusu, natomiast info o spreadzie poprostu mnie zszokowało. Będę opisywał dalsze rezultaty wspołpracy z XM.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

oiro pisze:Wiec mam od kilku tygodni konto w XM, MIAŁEM NASTĘPUJĄCĄ SYTUACJĘ ZLECENIE NIE ZOSTALO ZAMKNIĘTE NA TAKE PROFIT....BO SPREAD WYNOSIŁ KILKA TYSIĘCY PIPSÓW :shock: :shock: :shock: ....więc decydując się na tego brokera proszę o wzięcie pod uwagę występowanie takich spreadów
Witam,

W nawiązaniu do zaistniałej sytuacji, pragnę zauważyć, iż gwałtowne rozszerzenie spreadu na tej parze walutowej nastąpiło na skutek gwałtownego ruchu na CHF. Gwałtowne i nieprzewidywalne ruchy na rynku są odzwierciedlane w cenach jakie otrzymujemy od naszego dostawcy płynności, więc nie mamy na nie żadnego wpływu. Poza tym proszę zauważyć, iż XM.COM oferuje wszystkim swoim klientom zmienne spready, dlatego też zawsze sygnalizujemy o wysokim ryzyku.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
XM - Excellent Execution

tabletprestigo30
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tabletprestigo30 »

XM-Polska pisze:W nawiązaniu do zaistniałej sytuacji, pragnę zauważyć, iż gwałtowne rozszerzenie spreadu na tej parze walutowej nastąpiło na skutek gwałtownego ruchu na CHF. Gwałtowne i nieprzewidywalne ruchy na rynku są odzwierciedlane w cenach jakie otrzymujemy od naszego dostawcy płynności, więc nie mamy na nie żadnego wpływu. Poza tym proszę zauważyć, iż XM.COM oferuje wszystkim swoim klientom zmienne spready, dlatego też zawsze sygnalizujemy o wysokim ryzyku.
Czy to znaczy że możecie (tak teoretycznie) zmienić spread na dowolnym instrumencie do 2500 i "zczyścić" wszystkich klientów jednym kliknięciem ?

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

TYLKO ROŻNI BROKERZY MAJĄ RÓŻNE SPREADY mam do Pani pytanie skoro uważa Pani że to normalne czy jest Pani wstanie wskazać brokera który oferował wyższy lub co najmniej równy spread o tej godzinie i ile on wynosił??

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

oiro pisze:TYLKO ROŻNI BROKERZY MAJĄ RÓŻNE SPREADY mam do Pani pytanie skoro uważa Pani że to normalne czy jest Pani wstanie wskazać brokera który oferował wyższy lub co najmniej równy spread o tej godzinie i ile on wynosił??
WItam,

Obawiam się, iż jako przedstawiciel XM.COM, nie jestem upoważniona do wypowiadania się na temat pozostałych brokerów.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Ależ notowania nie są tajemnicą - ma Pani przecież prawo podać nazwę brokera z wyższym spreadem (o ile taki istnieje oczywiście:)) - ba jako przedstawicielka Xm - rozwiałaby Pani wszelkie wątpliwości w temacie.

Tak się składa że sprawdzałem konta demo innych brokerów (oczywiście nie wszystkich - dlatego pytam) i czuję pewien niesmak po tym jak z powodu kilkutysięcznego spreadu- mój zysk został niezralizowany.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Właśnie się dowiedziałem, że XM nie gwarantuje poziomów Stop Loss, wbrew zapewnieniom na banerach reklamowych. XM wykonuje zlecenia Stop Loss po pierwszej dostępnej cenie (czyli tak jak wszyscy, nie ma tu żadnej gwarancji).
Success lies on the far side of failure

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Jarpen pisze:Właśnie się dowiedziałem, że XM nie gwarantuje poziomów Stop Loss, wbrew zapewnieniom na banerach reklamowych. XM wykonuje zlecenia Stop Loss po pierwszej dostępnej cenie (czyli tak jak wszyscy, nie ma tu żadnej gwarancji).
Moze jakies konkrety co, gdzie, kiedy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jarpen pisze:Właśnie się dowiedziałem, że XM nie gwarantuje poziomów Stop Loss, wbrew zapewnieniom na banerach reklamowych. XM wykonuje zlecenia Stop Loss po pierwszej dostępnej cenie (czyli tak jak wszyscy, nie ma tu żadnej gwarancji).
Czyli jak niemalże u wszystkich. Jest gwarancja wykonania ale nie gwarancja wykonania po wskazanej cenie. Czyli to nie gwarancja ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ