witus4 pisze:Zaczynam zastanawiać się nad kontem w Lmax Exchange które mam. Czy ktoś może tutaj potwierdzić, że broker zamknął mu pozycje na krosach z CHF na stop loss wynoszącym np. 50 pipsów? Ja byłem bez pozycji, ale gdyby podobna sytuacja miała się powtórzyć w przyszłości a pewnie kiedyś to nastąpi to takiemu brokerowi dziękuje.
Jakby w takiej sytuacji to bylo tylko 50 pips to ja bym sie cieszył . U niektorych brokerow poślizg wynosił nawet 1000 pips, a u innych korygowali pozycje na minus dnia następnego, mimo, ze pierwotnie zostały zamknięte korzystnie
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0 - RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Nie wiem kto mogl wogole grac na parach z CHF .Sztywny kurs rownal sie boom prędzej czy pozniej.Ludzie nie wyciagaja wnioskow.A w kalendarzu oznaczone jako malo wartosciowe wydarzenie hehe.
Mi chodziło tutaj raczej o sytuacje, czy ktoś miał dajmy na to ustawionego stopa na 10 pipsów i wycięło go na 100 np. Z tego co widać na wykresie luka pojawiła się później w Lmax, dlatego zastanawia mnie czy ktoś może się pochwalić, że przy wąskim stopie zamknęli mu pozycję z poślizgiem ale czy zrobili to przed luką a nie na stop out przy 2000 czy 2500 z debetem 100K?
ADASKO2012 pisze:Nie wiem kto mogl wogole grac na parach z CHF .Sztywny kurs rownal sie boom prędzej czy pozniej.Ludzie nie wyciagaja wnioskow.A w kalendarzu oznaczone jako malo wartosciowe wydarzenie hehe.
Szanowni Państwo,
Informujemy, że od dnia 13 października 2014 r., Admiral Markets AS wprowadza zmieniony wymóg depozytowy dla par walutowych z frankiem szwajcarskim. Zmiana ta ma na celu zminimalizować ryzyko związane ze zmianą trendów monetarnych i politycznych w Unii Europejskiej.
Rosnące ryzyko geopolityczne w regionie, w połączeniu ze zmianami polityki pieniężnej przez Europejski Bank Centralny (ECB), stawia wyzwanie Szwajcarskiemu Bankowi Narodowemu (SNB) w kwestii utrzymywania ustalonego minimalnego limitu kursu wymiany EURCHF. [b]Aby ograniczyć do minimum związane z tym zagrożenia[/b], wymóg depozytowy dla handlu na parach walutowych z frankiem szwajcarskim (CHF) zostanie podniesiony czterokrotnie z obecnego poziomu.
W związku z tą zmianą, prosimy odpowiednio dostosować używane strategie handlu.
Z poważaniem,
Admiral Markets AS
Takiego maila dostałem 30.09.2014. Od tego czasu nie otwierałem żadnej pozycji związanej z CHF. Czarno na białym.
Jeśli są jakieś osoby które dostały informacje o uzupełnienie debetów z mforex to proszę o kontakt na priv. Moje pytanie przy okazji. Na jakiego maila składać u nich reklamację.
Ja mam konto w XTB, nie grałem na CHF, ale jak zobaczyłem co się dzieje wycofałem kasę w czwartek przed godziną 11-nastą. Normalnie kasę miałbym tego samego dnia koło 15. Kasy nie było, podobnie jak w piątek. Zadzwoniłem do nich i otrzymałem informację, że wypłaty zostały zablokowane w czwartek, ale w piątek zostały odblokowane i wyszły. Jeżeli mówią prawdę to jutro kasa będzie.
Na pewno jakąś kasę umoczyli i zawiesili wypłaty, żeby ustalić jak wybrnąć z sytuacji, więc myślę, że wszystko skończy się dobrze i nie wpadałbym tutaj w panikę. Myślę, że odpowiednio skorygują pozycje, żeby wyjść na swoje i podobnie zrobią pozostali brokerzy. Choć oczywiście żyjemy w Polsce i należy się spodziewać wszystkiego.