Oanda :green7 pisze:
Z ciekawostek:
- Fxpro i HotForex koryguje balans na ujemnych kontach do 0. Może znacie jeszcze innych, którzy tak robią ?
http://www.oanda.com/
We've got your back
No CHF re-quotes
Negative balances cleared*
Oanda :green7 pisze:
Z ciekawostek:
- Fxpro i HotForex koryguje balans na ujemnych kontach do 0. Może znacie jeszcze innych, którzy tak robią ?
Tak XM koryguje również z tego co słyszałem.green7 pisze:Ale to nie on jedyny - wielu brokerów zawieszało CHF (choć już chyba wrócili do normalnego działania), wielu - choćby LMAX zmniejszało dopuszczalny lewar.andrzej-sk pisze:MAYZUS Investment Company.
Następny spanikowany broker. Piszą , że nie pozwalają na parach z CHF otwierać nowych pozycji i jednocześnie zwiększają margin --- 10 krotnie.
Wiesz ... to jest proste jak nie masz żadnego majątku. Jak go masz to tak łatwo się nie wymigasz. Ba - nawet nie musisz mieć specjalnie wiele, wystarczy, że jesteś zatrudniony.blacha pisze:Wbrew pozorom unikanie spłacenia zadłużenia jest bardzo proste. I dość powszechne. Skarga paulińska jak najbardziej ale jako wierzyciel musisz znaleźć i udowodnić kto jest tą "osobą trzecią". Ja też mam kilkaset tysięcy długu od 10 lat i jedyne co udało się komornikowi ściągnąć to 10 złotych z jednego konta którym zapomniałem. Generalnie w kraju nie mam nic oficjalnie i jestem permanentnie bezrobotny.
Z ciekawostek:
tu jest oficjalne info: http://www.icmarkets.com/blog/2015/01/1 ... c-markets/EUR/USD pisze:Najlepiej sobie poradzili, bo zrobili największe wałki. Nikt nie mógł u nich zarobić skoro na parach z CHF rozszerzyli spread na kilkanaście tysięcy pipsów. W czwartek rano nie było mnie przy platformie. Miałem zlecenie buy stop USD/CHF 1.0235 SL 1.0215. Otworzyli mi je po cenie z kosmosu 1.45988 i natychmiast zamknęli po 0.79758 (spread 6623 pipsy, a był jeszcze większy ). Reklamacje wysłałem w czwartek kilka minut po 12 i na razie bez odzewu.freakout pisze
wygląda na to że ze wszystkich brokerów STP/ECN najlepiej poradziło sobie IC Marketswedług informacji podanych przez tego brokera tylko kilku klientów miało ujemny bilans na rachunku
i teraz pojawia się pytanie ile osób miało longi na parach xxx/CHF u tego broka bo aktywnych traderów mają tam naprawdę dużo
Tak robią tylko brokerzy typu Market Maker, których albo stać na przełknięcie takich strat w postaci uzupełnienia debetów, albo jest to dla nich bez znaczenia, bo wiedzą, że i tak ciężko będzie te środki uzyskać, a sami nie zabezpieczyli pozycji klientów na rynku (więc to po prostu pomniejsza ich profit ale korzystnie wpływa na PR).bolek_i_lolek pisze:J
Saxo mógłby się zachować przyjaźnie dla klienta jak kilku innych brokerów i zresetować ludziom te wysokie debety. Jeszcze mam cień nadziei że to zrobią. Na razie każą płacić.
skoobi pisze:Oanda :green7 pisze:
Z ciekawostek:
http://www.oanda.com/
We've got your back
No CHF re-quotes
Negative balances cleared*
Wiesz jakie teraz będzie ciśnienie na odzyskanie tej kasy i dodatkowo pokrycie tych 10%. Wszystkie chwyty dozwolone, bo od tego będzie zależeć "być albo nie być". Na jakiś czas raczej wycofałbym się z FXCM, póki nie oddadzą tej kasy i nie będą na +.SuperFOREX pisze:FXCM pozyskał 300 mln dolarów kapitału, choć nie jest to tani pieniądz ;-)
Leucadia, which owns New York-based investment bank Jefferies Group, extended FXCM a two-year, $300 million senior secured term loan with an initial coupon of 10 percent, according to a statement Friday. The transaction allows FXCM, the largest U.S. retail foreign-exchange broker, to "continue normal operations," according to the statement.
http://finance.yahoo.com/news/fxcm-brok ... 00256.html
Szczęście ja wycofałem wszystko z Saxo w piątek jednak przeczucie dobrze mi podpowiadało. Ciekawe jak by mój zysk w poniedziałek wyglądałraposo pisze:Tak robią tylko brokerzy typu Market Maker, których albo stać na przełknięcie takich strat w postaci uzupełnienia debetów, albo jest to dla nich bez znaczenia, bo wiedzą, że i tak ciężko będzie te środki uzyskać, a sami nie zabezpieczyli pozycji klientów na rynku (więc to po prostu pomniejsza ich profit ale korzystnie wpływa na PR).bolek_i_lolek pisze:J
Saxo mógłby się zachować przyjaźnie dla klienta jak kilku innych brokerów i zresetować ludziom te wysokie debety. Jeszcze mam cień nadziei że to zrobią. Na razie każą płacić.
W przypadku STP i ECN tak kolorowo już nie będzie. Jednak ja na Twoim miejscu nieźle bym się kłócił, bo skoro transakcja została zamknięta po danej cenie to z jakiej "paki" teraz jeden dzień po fakcie zaczynają sobie to korygować? Daj znać jak sytuacja się rozwinie...