XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: raposo »

marco123 pisze:z tym ze zamowienie na papierze czegokolwiek z mbanku zajmuje czas i nie jest bezplatne, podejrzewam ze zrobione jest to umyslnie aby banki mogly na nas zarabiac wlasnie w takich sytuacjach, na angielskim koncie widnieja wszystkie dane czarno na bialym, widac standardy w PL odbiegaja od norm w zachodniej Europie.
Pisemne potwierdzenie posiadania rachunku u nich w banku jest bezpłatne. A przynajmniej było jeszcze nie tak dawno temu.

Nie mam na celu bronić XM, bo sami mają tu swój support ale odnosząc się ogólnie do sytuacji... Żaden broker umyślnie nie odrzuci Ci aplikacji otwarcia konta tylko po to, aby na Tobie NIE zarobić. Coś zawsze się za tym kryje ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

marco123 pisze:Panowie probowalem zarejstrowac konto live 3 dni temu, gralem juz wczesniej u wielu brokerow, zawsze bez problemow, validation team to istny beton przepraszam za skrot myslowy ale nie da sie tego inaczej okreslic, nie jestem stalym rezydentem w pl wiec moglem podeslac tylko wyciag bankowy zeby potwierdzic adres zamieszkania, nie mialem zadnych billsow na siebie, na wyciagu nie ma mojego adresu tylko imie i naziwsko wiec to moja wina ze mam konto w mbanku :) babka powiedziala zebym wyslal oficjalne pismo z urzedu z moim adresem wiec tak zrobilem w nadziej ze to zakonczy ta farse, skadze znowu po kilku h otrzymuje mail ze to nie jest dowod rece opadaja. Trwalo to wszystko 3 dni, zamkneli mi konto na moja prosbe, przynajmniej tyle potrafili zalatwic, jest wiele innych fajnych brokerow ktorzy zalatwiaja takie rzeczy w kilka godzin szkoda ryzykowac kapital i tracic nerwy, nie polecam.
Tak jasne broker jest be , szkoda ryzykować kapitał i tp..
Ręce opadają.Piszesz kolego, że wysyłasz wyciąg bankowy aby potwierdzic adres zameldowania. Sęk w tym , że na tym wyciągu nie ma adresu. Jaja sobie zatem robisz czy jak. :shock: Jeszcze jesteś żdziwiony, że tego nie uznali. Gdyby uznali to naprawdę byłby szok.

Możesz podać , który broker otworzy Ci konto lub otworzył, gdzie potwierdzeniem miejsca zameldowania był wyciąg z konta bankowego bez wpisanego adresu.
Pomijam fakt , że taki wyciag musi być skanem dokumentu papierowego a nie pdf-em , który sobie możesz modyfikowac jak chcesz.

Podsumowanie.
Jak można potwierdzać adres dokumentem na którym ten adres nie widnieje. :shock:

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

niektore banki nie wpisuja nawet adresu na dokumentach zalozenia konta bankowego, tak jak bylo napisane, nie ma najmniejszego problemu co do uzyskania pozniej takiego potwierdzenia , wystarczy tylko chciec
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

andrzej-sk pisze:
marco123 pisze:Panowie probowalem zarejstrowac konto live 3 dni temu, gralem juz wczesniej u wielu brokerow, zawsze bez problemow, validation team to istny beton przepraszam za skrot myslowy ale nie da sie tego inaczej okreslic, nie jestem stalym rezydentem w pl wiec moglem podeslac tylko wyciag bankowy zeby potwierdzic adres zamieszkania, nie mialem zadnych billsow na siebie, na wyciagu nie ma mojego adresu tylko imie i naziwsko wiec to moja wina ze mam konto w mbanku :) babka powiedziala zebym wyslal oficjalne pismo z urzedu z moim adresem wiec tak zrobilem w nadziej ze to zakonczy ta farse, skadze znowu po kilku h otrzymuje mail ze to nie jest dowod rece opadaja. Trwalo to wszystko 3 dni, zamkneli mi konto na moja prosbe, przynajmniej tyle potrafili zalatwic, jest wiele innych fajnych brokerow ktorzy zalatwiaja takie rzeczy w kilka godzin szkoda ryzykowac kapital i tracic nerwy, nie polecam.
Tak jasne broker jest be , szkoda ryzykować kapitał i tp..
Ręce opadają.Piszesz kolego, że wysyłasz wyciąg bankowy aby potwierdzic adres zameldowania. Sęk w tym , że na tym wyciągu nie ma adresu. Jaja sobie zatem robisz czy jak. :shock: Jeszcze jesteś żdziwiony, że tego nie uznali. Gdyby uznali to naprawdę byłby szok.

Możesz podać , który broker otworzy Ci konto lub otworzył, gdzie potwierdzeniem miejsca zameldowania był wyciąg z konta bankowego bez wpisanego adresu.
Pomijam fakt , że taki wyciag musi być skanem dokumentu papierowego a nie pdf-em , który sobie możesz modyfikowac jak chcesz.

Podsumowanie.
Jak można potwierdzać adres dokumentem na którym ten adres nie widnieje. :shock:
Zalezy jaki broker. Ja zrobiłem print screen pierwszej strony z wyciągu wygenerowanego elektronicznie na którym widnieją szczegóły konta i moje dane i jako .jpg wysyłałem do wielu brokerów i przyjmowali, nawet w Xm. Niepotrzebny był żaden skan :d
Ale są brokerzy, dla których taki wyciąg bankowy musi być opieczętowany przez bank i podpisany przez pracownika banku, albo jakiś dokument potwierdzony notarialnie, albo rachunek.
marco123 pisze:z tym ze zamowienie na papierze czegokolwiek z mbanku zajmuje czas i nie jest bezplatne, podejrzewam ze zrobione jest to umyslnie aby banki mogly na nas zarabiac wlasnie w takich sytuacjach, na angielskim koncie widnieja wszystkie dane czarno na bialym, widac standardy w PL odbiegaja od norm w zachodniej Europie.
Coż, jaki bank taki wyciąg :mrgreen: Mam konta w trzech bankach i w każdym z nich na wyciągach elektronicznych jest mój pełny adres oraz imię i nazwisko.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W mBanku na potwierdzeniach wykonania przelewu są dane adresowe. Żeby nie było, właśnie to sprawdziłem ;).

Tak jak xhDog pisze, u niektórych wystarczy przesłanie PDFa, a u innych skan dokumentu w formie fizycznej. Jeszcze u innych trzeba wysłać pocztą np. ksero dowodu potwierdzone notarialnie. Tyle, że te wszystkie komplikacje to nie zła wola brokerów tylko kwestia regulacji pod które podlegają. Niektórzy czasem zaryzykują i przymkną oko, a inni będą trzymali się bardzo sztywno przepisów i nie będą robili żadnych odstępstw. A to wszystko dlatego, że w przypadku kontroli regulatora mogą na tym wiele więcej stracić niż zyskać (kary finansowe, a nawet utrata licencji w przypadku rażących naruszeń).

Co innego, jeśli support mówi, że mamy wysłać im dokument X, a potem zmienia zdanie i twierdzi, że to ma być Y, a ostatecznie załatwić musimy Z.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

marco123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marco123 »

Thank you for submitting your documents. However, please note that the proof of residency document submitted is not acceptable, because we do not accept electronic documents. Kindly send an alternative document.

Nie przyjmuja potwierdzen w formie elektronicznej a to ci dopiero niespodzianka bo u mnie w banku stawiaja na green ecology wiec wszystko jest w formie elektronicznej. oczywiscie mozna pojsc i zamowic wyciag fizycznie i zabolic dodatkowa oplate co stanowi dodatkowa komplikacje i strate czasu, dziwi mnie to troche bo u zadnego maklera nie mialem z tym problemow. w takim razie wszystko jest jasne, zaloze konto jeszcze raz w xm tym razem z ang kontem gdzie nigdy nie mialem problemow z potw. i zobaczymy co z tego wyniknie. Co z pania ktora stracila 3000 $ ? troche strach inwestowac wieksze sumy jak sie slyszy takie historie. Inna kwestia ze na forum kazdy moze napisac wszystko co mu slina na jezyk przyniesie wiec z tym konkretnym przypadkiem moze byc roznie.

tabletprestigo30
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tabletprestigo30 »

Mam odpowiedź dla tej Anic
XM wypłaca wszystkim pieniądze.
Chyba że próbuje się robić wała i łamie się regulamin - i takim cwaniaczkom powinno się zamykać konta.
A tu artykuł ile xm wypłaca !
http://finance.yahoo.com/news/first-mil ... 00268.html
Ja mam po jednym koncie u różnych brokerów.
I nigdy nie miałem problemów z wypłatą czy to z XM czy XTB.
Pozdrawiam.

p.s.
Powinnaś teraz odwołać to co powiedziałaś.

// Wymoderowano z 2 epitetów

Awatar użytkownika
MarcinMC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinMC »

tabletprestigo30 pisze:Mam odpowiedź dla tej zapoconej Anic
XM wypłaca wszystkim pieniądze.
Chyba że próbuje się robić wała i łamie się regulamin - i takim cwaniaczkom powinno się zamykać konta.
A tu artykuł ile xm wypłaca !
http://finance.yahoo.com/news/first-mil ... 00268.html
Ja mam po jednym koncie u różnych brokerów.
I nigdy nie miałem problemów z wypłatą czy to z XM czy XTB.
Pozdrawiam.

p.s.
Powinnaś teraz odszczekać to co powiedziałaś.

To tylko artykuł. Po za tym jak by już komuś czegoś takiego nie wypłacili to dopiero by sobie narobili. Więc bardziej opłacało im się wypłacić. Jak by była taka zła i zablokowana to dlaczego pozwolili jej wpłacić i dalej prowadzić handel, do puki nie chciała zlecić wypłaty było wszystko ok jak to w brokerze MM. Trochę Cie poniosło.
Skype marcinmc92

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

mam pytanko, dlaczego XM na koncie micro zmienilo wielkości minimalne handlu na indexach i surowcach na 1lota?
bylo inaczej,

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

HanSolo1 pisze:mam pytanko, dlaczego XM na koncie micro zmienilo wielkości minimalne handlu na indexach i surowcach na 1lota?
bylo inaczej,
sprawdź sobie wielkość kontraktu.
ten 1 lot na indeksach to zupełnie inaczej niż 1 lot na edku np.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ODPOWIEDZ